Calculatorul se restarteaza

Calculatorul se restartează din diverse motive însă în cazul de față vom vorbi doar despre unul dintre acestea.

De obicei, calculatorul se restartează automat atunci când:

 • se confruntă cu o eroare
 • tocmai a instalat o actualizare foarte importantă
 • unul dintre programele instalate îl obligă să o facă

În oricare dintre aceste situații, sistemul de operare nu doar că nu protestează în vreun fel ba mai mult, nici măcar nu cere consimțământul utilizatorului; adică nouă. Iar această acțiune se transformă într-o neplăcere de proporții dacă exact în acel moment lucram la ceva important…

Deoarece Microsoft ne oferă posibilitatea de a evita repornirea automată a sistemului, în cele ce urmează vom vedea cum putem face acest lucru.

calculatorul se restarteaza automat
În funcție de sistemul de operare avut, modul în care ajungem la locul în care putem realiza modificările menite să împiedice repornirea automată a calculatorului diferă într-o oarecare măsură și drept urmare, vom vedea cu ne atingem scopul în 3 dintre cele mai utilizate OS-uri:

În Windows XP

 • click-dreapta pe My Computer » Properties » Advanced » Startup and Recovery » Settings

În Windows Vista și Windows 7

 • click-dreapta pe Computer » Advanced System Settings » Advanced » Startup and Recovery » Settings

În fereastra Startup and Recovery, la paragraful System failure, deselectăm caseta „Automatically restart” apoi facem click pe OK.

Începând din acest moment calculatorul nu se va mai restarta automat. În cazul în care apare o problemă, calculatorul va afișa un BSOD (black screen of death) care va conține informații referitoare la problema apărută; informații care ne vor fi de ajutor pentru a o putea rezolva.

Pentru a cunoaște mai multe trucuri și sfaturi practice, vizitați secțiunea Trucuri Windows.

226 Comentarii

 1. Va salut !!! Dupa indelungi cautari pe google si dupa nenumarate site-uri pe care am cautat de ce m`i se restarteaza pc am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa vad daca ma poate sfatui cineva de aici cu , cunostinte mai superioare mie despre componentele pc . O sa va las mai jos 3 printuri .
  http://s7.postimg.org/7lqudw623/Untitled.png
  http://s10.postimg.org/lnm62t6nd/Untitled124124.png
  http://s17.postimg.org/i5jgerdun/Untitledsadda.png
  Orice joc online , full , mai multe ferestre deschise in chrome , sau orice altceva dupa cateva minute se restarteaza . Tin sa precizez ca pc il curat de 2 ori pe saptamana . Desurubez tot , placa video placa de baza , procesor , RAM , toate componentele importante le scot , le scutur de praf si le dau cu aspiratorul . Stiu ca deja suna cam ciudat , dar daca cineva imi poate explica aceasta dilema cu care ma confrunt de cateva luni bune o sa ii fiu recunoscator .
  Windows-ul este schimbat de 1 saptamana jumate . Dishonored , GTA IV , Assasin Creed IV , toate merg la full grafica si tot dar nu mai mult de 10-15 minute . Va multumesc anticipat !!

  • Salut.
   Ai schimbat si pasta termoconductoare cu ceva mai ok din punct de vedere calitativ?
   Sistemul tau nu se poate spune ca este de ultima generatie,facand parte din vechile generatii de procesoare pe socket 775,nefiind cazul sa ai pretentii mari de la el,in cazul jocurilor ce le doresti a le juca la detalii maxime.
   Poti incerca de asemenea sa testezi si detaliile la minim,mediu sau recomandat in functie de hardware-ul tau,sa vezi daca mai patesti acest lucru.

Ai ceva de comentat?

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.