Calculatorul se restarteaza

Calculatorul se restartează din diverse motive însă în cazul de față vom vorbi doar despre unul dintre acestea.

De obicei, calculatorul se restartează automat atunci când:

 • se confruntă cu o eroare
 • tocmai a instalat o actualizare foarte importantă
 • unul dintre programele instalate îl obligă să o facă

În oricare dintre aceste situații, sistemul de operare nu doar că nu protestează în vreun fel ba mai mult, nici măcar nu cere consimțământul utilizatorului; adică nouă. Iar această acțiune se transformă într-o neplăcere de proporții dacă exact în acel moment lucram la ceva important…

Deoarece Microsoft ne oferă posibilitatea de a evita repornirea automată a sistemului, în cele ce urmează vom vedea cum putem face acest lucru.

calculatorul se restarteaza automat
În funcție de sistemul de operare avut, modul în care ajungem la locul în care putem realiza modificările menite să împiedice repornirea automată a calculatorului diferă într-o oarecare măsură și drept urmare, vom vedea cu ne atingem scopul în 3 dintre cele mai utilizate OS-uri:

În Windows XP

 • click-dreapta pe My Computer » Properties » Advanced » Startup and Recovery » Settings

În Windows Vista și Windows 7

 • click-dreapta pe Computer » Advanced System Settings » Advanced » Startup and Recovery » Settings

În fereastra Startup and Recovery, la paragraful System failure, deselectăm caseta „Automatically restart” apoi facem click pe OK.

Începând din acest moment calculatorul nu se va mai restarta automat. În cazul în care apare o problemă, calculatorul va afișa un BSOD (black screen of death) care va conține informații referitoare la problema apărută; informații care ne vor fi de ajutor pentru a o putea rezolva.

Pentru a cunoaște mai multe trucuri și sfaturi practice, vizitați secțiunea Trucuri Windows.

235 Comentarii

  • Clar din alte cauze. Poate fi vorba de un program corupt instalat recent,o componentă hardware defectă, de un virus, temperaturi prea mari, alimentare insuficientă cu energie electrică, samd.

 1. Mie imi da restart cand descarc ceva de pe net l-am reformatat si tot isi da.
  M-am mai informat si am auzit din cauza ca nu mai e pasta pe procesor poate de asta?

  Comentariu editat!

  • Ai urmarit si articolele prezentate in raspunsul anterior?
   Cauzele sunt multiple dupa cum este prezentat si in articol,cele mai frecvent intalnite fiind supraincalzirea unei componente ori compromiterea sistemului de operare,implicit a antivirusului din cauza elementelor malitioase,virusi,malware etc…
   Sugerez o scanare a computerului cu unul din programele prezentate aici.
   Succes.

 2. Am si eu cam aceeasi problema numai ca eu am sistemul destul de nou si de când l-am cumpărat face asa. Ma joc un joc gen CS:GO si se restarteaza sau îmi da blue screen. Sunt foarte îngrijorat, si iti cer ajutorul.

  • Care sunt specificatiile tehnice?
   Ce sistem de operare ai instalat?
   Ai actualizat tot de la sistem de operare prin Windows Uptate pana la drivere?

 3. Eu am urmatoarea problema. Am un laptop Acer. De vreo..9 luni de zile. Avea win 8.1 preinstalat iar eu am preferat sa instalez 7 pe el. Cu timpul mi-am pus lucruri care aveam nevoie pe el: programe,fisiere personale,seriale sau cateva filme blu-ray,dar sta foarte binse si acum cu memoria(jumatatea din capacitate). Problema e ca uneori trag ecranul pur si simplu pe el (stiti voi cum zic). Iar cand il deschid si apas pe un buton oarecare ca sa imi apara chestia ai cu log on,cu numele userului,uneori totul e in regula,alteori cand observ ca mouseul e blocat,stiu ce urmeaza. la vreo 30 de secunde dupa se restarteaza,apoi imi apare aia cu starting normally si dupa ce s-a pornit imi vine mesaj cu something went wrong si report a problem. Ce sa fie? Ceva virus?

  • Nu ar strica sa verifici temperaturile,sa iti scanezi sistemul cu antivirusul din dotare ori un program ca Malwarebytes,sa iti actualizezi driverele,sa instalezi actualizarile de sistem recomandate etc…
   Sper ca ai SP1 instalat nu?

  • Direct de pe site-ul oficial al producatorului placii de baza ce o detii,cautarea realizandu-se strict pe modelul ce il detii in prezent.
   Daca intampini una din problemele mentionat mai sus clar este o problema :P .
   In orice caz marea majoritate a restartarilor au ca rezultat final un log generat in Event Viewer ori un fisier dump,ce il poti analiza cu instrumente specifice ca BlueScreenView ori WhoChrashed.

Hai, spune ceva, nu te sfii!

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.