Cum restaurăm sistemul de operare cu ajutorul SysRestore Free

Orice utilizator de calculator trebuie să fie pregătit de a restaura sistemul de operare în cazul în care acesta nu mai este operabil. Desigur, fiecare are preferințele sale. După cum bine știți, crearea unei copii de siguranță (backup) poate dura un interval de timp, mai lung sau mai scurt, în funcție de cantitatea de date, de rata compresiei, etc. În articolul de azi, am să vă prezint SysRestore Free, un program gratuit, care este capabil să restaureze sistemul de operare, chiar dacă acesta nu mai boot-ează.

restaurare windows cu SysRestore Free

SysRestore Free nu crează un backup în mod tradițional, ci execută un snapshot al partiției de sistem și/sau al altor partiții, în funcție de preferințe. Aceste puncte de restaurare sunt fișiere ascunse stocate pe hard disk, în mod aleatoriu, în funcție de starea discului sau partiției în momentul executării.

Pentru crearea manuală a unui punct de restaurare, în interfața programului, selectați Create. Apoi, dați o denumire ușor de recunoscut, punctului respectiv, după care acesta va fi creat în câteva secunde.

creare punct restaurare sistem de operare

La fel de simplu se poate excuta restaurarea sistemului. Fie că aceasta o vom realiza din boot, ca în prima imagine, cu ajutorul tastelor Ctrl+R, fie din interfața programului. În ambele situații, veți avea lista punctelor de restaurare, din care îl veți alege pe cel dorit.

selectare punct de restaurare

SysRestore Free mai oferă posibilitatea executării programate a punctelor de restaurare, la primul boot al sistemului, la fiecare boot, și/sau la un interval orar stabilit. Versiunea gratuită a programului permite crearea a maximum zece puncte de restaurare.

programare creare automata puncte de restaurare

Desigur, veți spune că și Windows are această caracteristică. Da, dar este o mare diferență, anume, sistemul de operare face un punct de restaurare doar la fișierele partiției de sistem, pe când SysRestore poate crea un snapshot și altor partiții. Mai mult, este capabil să recupereze toate fișierele șterse accidental, sau individual, în funcție de necesități.

SysRestore Free este compatibil cu toate versiunile Windows și cu toate nivelele configurației hardware RAID. De precizat că, programul este incompatibil cu sistemele dual boot.

Download

2 Comentarii

  1. Un articol interesant. Ar trebui sa continuati pe aceasta tema si anume, cea cu programe de tip – System Restore, Backup, ca foarte multi cititori sau navigatori pe acest site sa constientizeze rolul acestor programe.
    As dori sa continuati acest articol cu o un update – tip 2/versiunea a 2-a, cu alternative la: Acronis True Image, AOMEI Backupper, Eazy Image sau alte programe pe care dvs. le stiti mai bine decat noi, utilizatorii ocazionali.
    Mult succes in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.