Cum se activează Windows

Microsoft oferă de mult timp spre testare versiunea Enterprise a sistemului de operare Windows 7, varianta trial 90 de zile. De asemenea, mai oferă tot în versiune trial de 30 de zile, celelalte versiuni de Windows 7 prin portalul Digital River.

Însă, tot Microsoft oferă posibilitatea reactivării perioadei trial (rearm) de patru ori în cazul versiunii Enterprise și de 3 ori în cazul celorlalte versiuni de Windows 7. Pentru a afla numărul posibil de reactivări, în căsuța Run (Win+R) tastați:

Cum se activeaza Windows: Numar rearmari

Pentru a avea posibilitatea de a reactiva perioada trial, va trebui să verificați în registrul Windows o anumită valoare. Deschideți o căsuță Run, în care taestați: regedit. Se va deschide editorul de registru, unde veți naviga în locația:

HKEY_LOCAL_MACHINE » SOFTWARE » Microsoft » Windows NT » CurrentVersion » SoftwareProtectionPlatform

În partea dreaptă localizați cheia SkipRearm, care va trebui să aibă valoarea 0 (zero). Dacă are valoarea 1, click dreapta pe ea, Modify și modificați valoarea în zero.

skip rearm windows registry

Reporniți sistemul ca schimbarea să aibă efect, apoi deschideți o linie de comandă CMD, în care tastați:

slmgr -rearm

Veți fi notificați de reușita procesului, urmând iarăși o repornire a sistemului de operare și implicit reînnoirea perioadei trial, încă 30 de zile, sau 90 de zile în cazul versiunii Enterprise.

reactivare trial

În acest fel puteți beneficia 450 de zile de trial pentru Windows 7 Enterprise, sau de 120 de zile a celorlalte versiuni Windows 7. Reactivarea o puteți face în ultimele 2-3 zile ale trialului.

Articole pe aceeași temă: