Cum se inscripționează un film pe CD sau DVD, cu tot cu subtitrare

Să tot fi trecut un an de când am promis că voi scrie un articol despre cum se inscripționează un film pe CD ori DVD, cu subtitrare cu tot… Nu știu „ce-am păzit” de n-am făcut-o până acum… Mă rog, important e că în urmă cu câteva zile am descoperit o modalitate mult mai simplă decât cea pe care o utilizam de obicei pentru a adăuga subtitrarea filmelor a căror inscripționare pe DVD era absolut necesară, așa că profit de ocazie pentru a mă ține de promisiune, prezentându-vă în același timp noua metodă.

01-creare_cd_dvd_subtitrarePresupunând că dispunem deja atât de filmul în care dorim să integram subtitrarea înainte de a-l „trece” pe un CD ori DVD pentru a-l putea viziona în Home Cinema, descărcăm aplicația Movie Subtitler și… și de aici în continuare e ca o joacă de copii.

click pe butonul „Browse” din dreptul „Open your movie file” pentru a putea adăuga fișierul video, apoi pe celălalt „Browse„, pentru a indica aplicației subtitrarea pe care dorim să o folosim.

Simplu, nu ?!? Și eu care voiam să vă spăl creierele cu tutoriale despre Aegisub… Cu toate astea, trebuie să vă avertizez că programul nu este chiar perfect și că în cazul anumitor subtitrări, rezultatul final nu este nici pe departe cel pe care ni l-am fi dorit. Uite un exemplu de integrare a subtitrărilor care, din punctul meu de vedere a fost un eșec parțial:

2-subtitrare_integrata_ciudatPentru a vă asigura că totul a decurs conform planului, vă recomand să redați videoul înainte de a-l scrie pe DVD; asta dacă nu vă omorâți prea tare după surprizele de prost gust…

Apropo, credeți că e important să vă spun că pentru a inscripționa filmul vom avea nevoie de un program precum True Burner ?!?

Download Movie Subtitler

Articole pe aceeași temă: