Cum se instaleaza Windows 7

Am creat acest video-tutorial pentru a explica tuturor celor care nu știu cum se instalează Windows 7, cea mai simplă și corectă metodă de realizare a instalării. În tutorial puteți observa cum se creează o partiție secundară (partiția “D“) pentru date; criteriu important pentru acele persoane care doresc să mențină sistemul de operare separat de celelalte date.

httpvhd://youtu.be/gQagtorLCE8

Dacă ți-a plăcut acest tutorial te invit să vizitezi canalul oficial al blogului, pe YouTube: youtube.com/user/ForWindowsNet; te așteaptă mai multe video-tutoriale interesante!

107 Comentarii

 1. Buna am un laptop HP,este luat din italia si nu am nici un cd la el de windows,cred ca are windows-ul integrat…poti sa ma ajuti,sa imi explici cum pot sa reinstalez windowsul?am pe el windows 7 home premium…multumesc anticipat

  • Scoate din laptop, pe DVD, stick usb, etc., toate datele importante (poze, muzica, etc). Oprește laptop-ul. Apasă butonul Power și, imediat după, apasă F11 (poți apăsa tasta de mai multe ori consecutiv, rapid) până vei vedea fereastra de recuperare a sistemului. De aici înainte, urmează pașii indicați de asistent pentru a readuce laptop-ul la setările din fabrică.

  • După ce apăsați F11 așteptați câteva minute fără să apăsați nimic altceva. Ar trebui să pornească asistentul de restaurare. În caz contrar, e posibil ca partiția de restaurare să fi fost ștearsă ori să fie inaccesibilă, caz în care va trebui să reinstalați sistemul de operare.

  • Probabil că hard disk-ul este IDE și trebuie SATA pentru Windows 7. Modifică în BIOS dacă îți dă această posibilitate. Dacă nu, chiar ai nevoie de drivere…Apropo’, ai mai avut instalat Windows 7 pe acel HDD?

 2. Buna ziua. Am instalat windows 7 pe HP Pavilion g6,insa cand am incercat sa il instalez si pe calculatorul mare nu imi apare fereastra de inceput cu Install Windows…
  Am incercat toate variantele cu Boot dar degeaba. Nu imi apare absolut nimic.
  Va rog ajutati-ma :(

  • Buna Seara Carmen.
   Despre ce “calculator mare” este vorba,cumva un sistem de tip desktop?
   Poti specifica si caracteristicile tehnice ale sistemului detinut,detalii ca model placa de baza,memorie ram instalata si tipul ei,procesor,placa video,hdd?
   Initial ma intereseaza placa de baza,sa vedem daca este sau nu veche si daca intr-adevar este capabila sa booteze dupa un cd sau stick usb.
   Ai inttrat in BIOS si nu ai prezente respectivele optiuni prezentate in articol?
   De asemenea ai incercat o resetare a BIOS-ului la setarile implicite din fabrica?

Ai ceva de comentat?

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.