Cum se pune parolă unei memorii USB (criptare memory stick / pendrive)

Te invit să citești acest articol în cazul în care nu știi cum se pune parolă unei memorii USB (memory stick; pendrive) pentru a împiedica accesul indiscreților spre datele stocate pe aceasta. Şi nu, chiar nu este vorba despre o operație greu de realizat dacă folisim utilitarul Rohos Mini Drive:

1-Cum se pune parola unei memorii USBRohos Mini Drive este un utilitar gratuit, care ne permite să criptam şi să protejăm cu o parolă conţinutul unui memory stick, în doar câteva minute. Chiar dacă procesul este simplu, e posibil ca unele persoane să nu se descurce şi pentru ele am realizat tutorialul video postat în continuare. Bineînţeles că înainte de a ne „pune pe treabă” este important să descărcăm şi instalăm aplicatia; pentru a face acest lucru utilizaţi urmatorul link de download.

Tutorial Video: Cum se pune parolă unei memorii USB

10 Comentarii

  1. Un program interesant dar ma asteptam sa fie mai simplu. Din cate am inteles si vazut din tutorial acest program face o imagine virtuala a datelor de pe usb iar acestei imagini virtuale ii atribuie o parola ce poate fi introdusa doar in mini versiunea portabila a programului ce se va afla pe stick. Hmmm … mie personal mi se pare prea complicata metoda si ca sa fiu mai rau un pic pot sa spun si „fara rost”(metoda). De ce zic asta? Pai la fel de usor imi pot pune datele intr-o arhiva pe care o criptez si o copiez pe stick, nu e mare diferenta fata de ceea ce face acest program.

    Sa nu se inteleaga gresit, nu spun ca nu e un program bun sau ca e un tutorial inutil sau ceva de genu, doar am spus parerea mea.

    Tutorialul video este realizat foarte bine si chiar imi place cum prezinti, pot spune chiar ca ai o voce buna pentru radio.

    1. Total eronat ceea ce spui. Imagineaza-ti ca vrei sa adaugi ceva pe stick. Ce faci ? In loc sa pui o parola stai sa dezarhivezi pe pc (daca stick-ul e aproape plin), adaugi fisierul, il arhivezi, stergi continutul stick-ului si scrii pe acesta noua arhiva. Cat dureaza asta daca facem aceasta operatie cu datele de pe un stick de 4, 8, 12 GB ? Dureaza la fel de mult ca si atunci cand ai scrie o parola ? Nu, corect ! Intelegi acum de ce modul in care amandoi vedem lucrurile este total diferit ? Prefer sa criptez si decriptez partitia in 3 secunde decat sa arhivez si sa dezarhivez toata ziua fisiere…

  2. Ma intereseaza altcevaa si va rog sa imi spuneti daca este posibil. Vreau sa nu se poata scrie, copia sau sterge nimic de pe stick, fara parola. e poate?

    1. De regula nu sunt citite si recunoscute in mod corespunzator.Este bine sa folosesti medii de stocare distincte unele de altele,in functie de utilizare si tipul datelor.

  3. …..capacit sticului este de 16gb iar capacitatea folderului de pe stick este 4g ,am urmat pasii din tutorial, dupa ce am asteptat 15minute ca sa fie criptat, am deschis stickul, puteam sa vad folderul ce il aveam pe stick. dar aparea si acea aplicatie unde cere parola….am introdus parola si nu arata nimic. Mentionez ca am urmat pasii din tutorial …. ASADAR pentru mine aceasta aplicatie nu inseamna nimic. imi pare rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.