Cum se schimbă adresa MAC a calculatorului

„Salut, iti scriu sa-ti cer sa-mi explici cum se schimba adresa MAC a calculatorului ca vreau sa conectez alt calculator la internet si se pare ca este filtrat prin MAC accesul la retea”

Am primit mesajul publicat mai sus, de la Sorin, la emailul de contact al blogului exact atunci când mă gândeam să scriu un nou articol însă nu ştiam despre ce să scriu. ¡¡¡Ce bine că mai am şi cititori care la fel ca Sorin, îmi dau noi idei!!!

Technitium MAC Address Changer

Program de schimbat adresa MAC a calculatorului

După cum am văzut şi în mesajul trimis de Sorin, motive pentru a dori modificarea adresei MAC a plăcii de reţea sunt multe şi când vrem să realizăm un astfel de proces -chiar dacă se poate realiza şi manual- e bine să avem la îndemână un program precum Technitium MAC Address Changer.

Vedem că în fereastra principală a programului, în partea superioară, avem o listă cu plăcile de reţea existente în calculator. După ce face click pe placa de rețea asupra căreia dorim să realizăm modificările, scriem în caseta „Change MAC Adress” noua adresă MAC apoi apăsam butonul Change Now!:

Change Now

Dacă programul raportează vre-o eroare, deschideţi-l cu privilegii de administrator (Click dreapta pe iconiţă; alegeţi a-4-a opţiune).  Programul este gratuit, funcţionează fără probleme în Windows XP, Windows Vista şi Windows 7.

Download Technitium MAC Address Changer

Articole pe aceeași temă: