Cum se șterg programele din calculator

Încă mai întâlnesc persoane care mă întreabă cum se șterg programele din calculator, așa că m-am gândit să scriu acest articol pentru a răspunde tuturor celor care își pun această întrebare.

În primul rând, există programe, iar acum vorbesc de cele portabile (care se rulează direct, fără a necesita instalarea), care pot fi eliminate prin click-dreapta » Delete, dar, dacă nu sunteți siguri că e vorba de un astfel de program, înainte de a încerca să-l ștergeți așa, asigurați-vă că programul în cauză nu este afișat în lista „Uninstall or change a program„, din Control Panel » Programs » Uninstall a program:

cum se sterg programele din calculator

În cazul în care veți găsi programul în această listă, selectați-l dând click pe el, apoi apăsați butonul Uninstall/Change și așteptați ca asistentul de dezinstalarea și reparare să-și facă apariția și să vă ghideze pe tot parcursul procesului de dezinstalare.

22 Comentarii

 1. Pingback: Program de dezinstalat programe

  • Am un laptop TOSHIBA L50-A-19P, SERIAL ZD 1222525 (PSKK6E) , Procesor Intel Core i7 4700MQ @ 2.40GHz , RAM 8.00GB Single-Channel DDR3 , WINDOWS 8.1 PRO ,64 BIT
   Respectivul laptop l-am cumparat in luna decembrie din Germania CU WINDOWSUL pre instalat iar de aprox. 2 luni imi face urmatoarele probleme:
   -citeodata cind ii dau shut dowd nu raspunde si astfel trebuie sa-l inchid de la buton
   dupa care la pornire astept 5 min. ca sa intre in windows
   -citeodata la pornire apare displayul de culoare neagra cu sageata mausului dar nu se incarca pentru a intra in windows
   Am vrut sa-i fac un refresh windowsului dar imi cere cd de instalare.
   Cum as putea sa gasesc o copie a windowsului in cauza avind in vedere ca acesta este preinstalat

   • Recuperează serialul de activare a Windows-ului ca în articolul ăsta, apoi descarci un Windows exact ca cel preinstalat, îl instalezi cu serialul recuperat mai înainte. Înainte de asta, poți face un Refresh cu un DVD de instalare Windows 8.1 versiunea instalată. Poți face un DVD foarte simplu, uite un ghid. Il descarci de aici.

 2. buna seara.am inteles ca unele progr. se sterg iar altele se dezinstaleaza.Dar ce te faci cind progr. a disparut din panoul de control.Mai exact este vb de YM am vrut sa-l dezinstalez ptr. a-mi instala alta vers. nu stiu ce sa intimplat ca nu il mai gasesc decit in progr. files si scurtatura.Cum il pot dezinstala in aceasta sitoatie . va multumesc anticipat   vikilena

 3. eu vreau sa instalez internet explorer 9 si nu pot din cauza ca atunci cand dau „install” imi apare o fereastra in care imi spune ca nu pot instala alta vesiune pt ca am deja una in calc si cand incerc sa o dezinstalez nu imi apare nici un alt internet explorer. v-as multumi foarte mult daca m-ati putea ajuta.

 4. Buna seara,am nevoie de ajutor…am coborit un program nu s-a instalat corect si nici nu pot scapa de el,cind incerc cu cele 2 programe de dezinstalare (al wind.si iobit)fara succes…chiar nu mai stiu ce pot face…reinstalez windows(am windows 7 home premium pe un sony vaio sve1511g4e)..Multumesc anticipat

Ai ceva de comentat?

Doar casetele marcate cu * sunt obligatorii.