Instalare Microsoft Office Professional 2010 în limba româna

Și uite că până la urmă am făcut rost de pachetul Microsoft Office Professional 2010 în limba româna; bineînțeles, fără ajutorul celor de la Microsoft Romania.

1-Microsoft-Office-2010-Excel-Word-etcTrebuie să recunosc totuşi că deşi nu m-a costat absolut nimic suita de aplicaţii Office, n-am prea fost încântat de ideea de a instala versiunea de 32 biţi pe un Windows de 64, dar na, când nu ai de ales, culegi. Cum de nu m-a costat nimic ? M-a ajutat Florin, un jurnalist pe care l-am cunoscut întâmplător pe blog şi căruia vreau să-i mulţumesc pe această cale pentru sprijinul acordat.

2-Microsoft-Office-2010-Cerere-CD

Licenţa a fost câştigată la un concurs demarat chiar de catre Microsoft şi din acest motiv demersurile pentru a intra în posesia ei sunt asemănătoare celor urmate în cazul în care se doreşte achiziţionarea pachetului Microsoft Office Professional 2010 prin magazinul online al companiei a cărui nume îl poartă. Diferenţa ?!? În acest mod, la achiziţionarea sa preţul rămâne ZERO în cazul în care nu doreşti să-ţi fie livrat prin poştă un DVD pe care să-l foloseşti dacă n-ai chef să descarci de pe net executabilul.

Deoarece de moment nu am nevoie de toate aplicaţiile integrate în suita Microsoft Office Professional 2010, am ales modalitatea de instalare personalizată a acestuia, unde, am ales chiar ce am avut nevoie: Word, Excel, Power Point şi Outlook.

3-Instalare-personalizata-Microsoft-Office-Professional-2010Procesul de instalare a decurs în mod normal; nu a fost necesară repornirea calculatorului la finalizarea sa, însă s-a dovedit a fi o acţiune inevitabilă după instalarea actualizărilor importante ce şi-au făcut apariţia odată cu activarea licenţei:

4-Actualizari-Windows-Update-pentru-Microsoft-Office-Professional-2010La prima rulare am dat peste ceva ce mi-a plăcut enorm şi care mi-a scăpat atunci când am instalat pachetul în limba engleză cumpărat de mine -pe care din fericire am reuşit să-l vând pe Ebay-. E vorba despre asistentul ce te întreabă dacă doreşti ca documentele create cu Microsoft Office Professional 2010 să fie salvate în formate Office Open XML sau OpenDocument:

5-Microsoft-Office-Professional-2010-format-documenteOricum, să nu ne lăsăm amăgiţi şi să credem că Microsoft şi-a schimbat părerea despre principalul său rival în acest sector, OpenOffice.org. Nicidecum ! Dispunem de acesta posibilitate deoarece responsabilii din Redmond s-au săturat de amenzile primite de la Uniunea Europeană pentru modul în care compania pe care aceştia o reprezintă îşi trata concurenţa în disperata încercare a sa de monopolizare a pieţei de software.

Pentru a încheia, vin cu o nelămurire personală: de ce corectorul încorporat în Microsoft Word 2010  în limba romană recunoaşte ca fiind corect scrise cuvintele fără diacritice ? Ah, nu mai pomenesc nimic referitor la sugestiile oferite de corectorul gramatical că mă apucă plânsul…

6-Corector-gramatical-Microsoft-Office-Professional-2010will be continued…

Office

4 Comentarii

  1. Mulţumesc foarte mult şi domnului Florin jurnalistul

  2. cum fac rost si eu de office 2010 an limba romana ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *