Opera 11 – Cel mai rapid Internet browser pentru Windows 7 ?!?

Astăzi, fiindcă mă plictiseam și nu aveam nimic mai bun de făcut, am descărcat și instalat versiunea beta a Internet browser-ului Opera 11 pentru a-l descoase puțin în scopul descoperirii acelor noi caracteristici care, din spusele realizatorilor săi, ne vor demonstra că a fost și este cel mai rapid soft de navigare existent în momentul de față.

Opera 11

Tab Stacking„, feature a Opera 11 care ne permite să incorporam o filă (tab) într-o alta deschisă deja; pe înțelesul tuturor: să adunăm mai multe sit-uri Web deschise în diverse file în aceeași fereastră. Uite un exemplu:

Tab Stacking

Aș putea foarte bine să stau și să-ți povestesc până mâine, despre tot ce e nou în Opera 11 Beta dar cum știu că preferi o descriere mult mai dinamică, te invit să vizionezi video-ul oficial de prezentare:

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=5hqSGGk1YTI

Principalele noutăți, pe scurt:

  • Compatibilitate îmbunătățită pentru HTML5.
  • Funcția Tab Stacking (despre care v-am vorbit mai sus).
  • Adăugate noi funcții, pentru acțiunile realizate cu mouse-ul.
  • A fost redus timpul în care se instalează extensiile.
  • A fost îmbunătățita securitatea, în timpul navigării.
  • Actualizările se instalează automat (browser & extensii). Se instalează atât de rapid încât ai impresia că procesul nu a fost realizat.

Păreri personale:

Opera 11, dacă nu va pierde nici un feature de care această Beta dispune, va fi un Internet browser cu adevărat special din toate punctele de vedere (de la rapiditatea cu care sunt încărcate paginile Web vizitate, până la cu randarea video-urilor online). Sunt de părere că asa trebuia să arate Internet Explorer 9 pentru tam-tam-ul, care s-a făcut pe seama lansării sale… dar na, Microsoft e obișnuit să dea cu bâta în baltă fără să se stropească…

În fine; răspunsul meu pentru întrebarea formulată în titlu este: „Are toate şansele! Mai ales dacă Mozilla va continua să amâne lansarea celei de-a 4-a versiuni a Firefox”. Apropo, tu ce crezi ?

Articole pe aceeași temă: