Program cu care poți învăța să cânți la chitară sau alt instrument: Nootka

Cântatul la un instrument muzical poate aduce multă satisfactie, atât celui care practică această îndeletnicire, cât și posibilului auditoriu. Bineînțeles, dacă acel cineva știe să strunească instrumentul respectiv. Vreți să învățați, sau mai bine-zis, să vă îmbunătățiți prestația la chitară fără profesor? Atunci, vă propun să încercați câteva acorduri cu Nootka, un program gratuit, simplu de folosit, dar cu o gamă largă de opțiuni, care poate satisface și un instrumentist consacrat.

1-Nootka-wizard

După instalare, un asistent pas cu pas vă va purta prin tainele notațiilor clasice, specifice chitarei obișnuite, electrice sau bass. Nootka este conceput pentru chitară, însă puteți încerca și alt instrument, selectând opțiunea respectivă (other instrument).

Totuși, pentru a deprinde tainele unui instrument, este nevoie de cunoștințe elementare în domeniul muzical, note, game, chei, arpegii, măsuri, etc. Nu pot intra în amănunte aparținând strict acestui domeniu, pentru că nu le cunosc. Interfața Nootka, prin opțiunea Level, oferă posibilitatea setării parametrilor pentru un anume nivel de cunoaștere, parametri ce cuprind ajustări ale sunetelor în diverse game muzicale, emiterea anumitor sunete pentru antrenarea abilităților muzicale ale urechii și multe altele.

2-Nootka-interfata-chitara

În afară de caracteristicile menționate, programul oferă numeroase setări personalizate pentru dezvoltarea abilităților, stabilirea unor metode exacte de detectare a sunetelor produse de instrument, dar și a celor interpretate vocal, ce vor fi afișate pe instrument în mod automat. De asemenea, se pot stabili diverse moduri de examinare, auto-analiză, relaționate la nivelurile progresului personal înregistrat de-a lungul timpului. Aceste niveluri pot fi create în funcție de abilități, cu o gamă extinsă de parametri.

3-Nootka-analiza-nivel-antrenare

Opțiunile oferite de Nootka oferă o gamă largă de ajustări ale parametrilor impliciți de funcționare a programului, posibilitatea schimbării instrumentului, reglarea nivelului de detecție a sunetului (sensibilitatea microfonului) în cazul acompaniamentului vocal, personalizarea culorilor notelor afișate în timpul exersării, al examinării, etc.

4-Nootka-optiuni-instrument

În privința acestor opțiuni, nu trebuie să vă faceți griji, în cazul unor disfuncționalități, aveți la dispoziție butonul Restore all default settings, ce aduce programul la starea inițială. Răspunsul la comenzi la programului este surprinzător de bun, iar acuratețea sunetelor generate este comparabilă cu cele ale unui instrument real, numai bun pentru îmbunătățirea abilităților de chitarist.

Download

2 Comentarii

  1. Despre boxe
    nu stiu unde sa intreb…asa ca am ales cam random

    cum pot sa conectez boxele la laptop dar sa ramana active si cele de la laptop?

    merci

    1. Vezi specificațiile plăcii, ce îți permite, ce nu… E doar un laptop, fabricantul nu a pus accent pe high fidelity.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.