Program de facut muzica

Cel mai bun program de făcut muzică îl poți descărca gratis! Dacă sunteți pasionați de muzică și ați dori chiar sa încercați să compuneți, singurul lucru care vă mai lipsește este un program bun și, pe cât posibil, gratuit. Ei bine, un astfel de program există și este doar la un click distanță. Numele său este Linux MultiMedia Studio și, dacă datorită numelui veți crede că e un program doar pentru utilizatorii sistemelor de operare bazate pe Linux, aflați că vă înșelați: programul rulează la fel de bine și pe Windows.

LMMS: program de făcut muzică


De îndată ce-l veți fi descărcat, instalat și lansat, LMMS va afișa următorul ecran:
Program de făcut muzică

Vi se pare o interfață complexă și descurajantă? La prima vedere, și eu am simțit același lucru, dar după ce am văzut cât de simplu pot fi create melodiile, mi-am schimbat părerea. Programul este intuitiv și ușor de utilizat. La lansarea sa sunt vizibile următoarele elemente:

 • Bara meniului principal conține opțiuni de proiect (creare, deschidere, editare, salvare), accesarea unor plugin-uri și furnizarea ajutorului online.
 • Bara de instrumente conține, în partea stângă, două rânduri de butoane, din care cele din rândul de sus se ocupă de managementul proiectelor (dublează opțiunile corespunzătoare din meniul principal), iar butoanele din rândul al doilea sunt utilizate pentru a gestiona ferestrele din secțiunea principală a interfeței (afișare, ascundere, comutare, prim-plan etc.). În partea dreaptă se află controalele de bază ale proiectului / piesei; cum ar fi tempo-ul (bătăi pe minut), metrul (măsura), volumul, înălțimea / amplitudinea, precum și un panou pentru vizualizare dinamică .
 • Bara meniului vertical conține șase butoane. Fiecare dintre ele deschide un meniu care permite gestionarea unor tipuri de resurse: plugin-uri, proiecte, eșantioane proprii, presetări proprii, My Home (un fel de director rădăcină), și My Computer (discurile calculatorului). Aceste resurse pot fi utilizate pentru a compune o melodie. În imagine este vizibilă lista de plugin-uri disponibile care apare atunci când dăm click pe butonul corespunzător.

Instrumentele acestui program de făcut muzică

Restul ecranului este ocupat de un panou în care sunt afișate mai multe ferestre. Avem posibilitatea de a afișa sau ascunde fiecare dintre aceste ferestre cu ajutorul butoanelor din partea stângă a a barei de instrumente, rândul de jos. Atunci când lansăm programul, sunt vizibile, în mod standard, patru ferestre:

 • Song Editor: utilizată pentru a organiza elementele de sunet pe car le utilizăm pentru a produce un cântec;
 • Beat + Bassline Editor: utilizată pentru crearea elementelor repetitive (bătăi etc.)
 • FX-Mixer: este un mixer de sunet cu ajutorul căruia putem controla separat volumele pe maximum 15 canale. Conține o subfereastră cu ajutorul căreia putem adăuga sau lega diferite sub-efecte speciale.
 • Controler Rack: pentru adăugarea și configurarea unor controale.

Câteva acțiuni uzuale:


 • Adăugarea / eliminarea unui sunet / instrument nou: Pentru a putea utiliza un anumit sunet sau instrument predefinit în proiectul nostru, el trebuie, în prealabil, definit / adăugat în fereastra Beat + Basline Editor. Facem acest lucru astfel: dăm întâi clik click pe pictograma Presetările mele ( are forma unei pentagrame și este a patra, numărând de sus în jos, a meniului vertical), apoi pe caseta de expandare a uneia din opțiuni – aici TripleOscillator (micul dreptunghi gri din stânga opțiunii). Sau, dublu click direct pe dosarul TripleOscillator. Aceasta va genera un meniu derulant, din care putem alege orice sunet predefinit, pe care îl putem asculta dând click și ținând apăsat pe el. Dacă ne place, îl copiem în Beat + Bassline Editor fie prin târâre, fie prin dublu click.

triple oscilator

Pentru a elimina un sunet / instrument de care nu (mai) avem nevoie, dăm click pe pictograma unelte corespunzătoare sunetului respectiv și alegem opțiunea Remove this track.

remove this track

Utilizarea piano-roll: Pentru a deschide piano-roll-ul corespunzător unui anumit sunet / instrument, trebuie să dăm dublu – click în zona din dreapta liniei sunetului respectiv. Sau, click dreapta în aceeași zonă și selectăm Open in piano-roll:

Bassline Editor

Pentru a adăuga un sunet / o notă ne poziționăm în zona respectivă a panelului piano-roll-ului și dăm click stânga. Sunetul respectiv apare sub forma unui mic dreptunghi verde. Purtând mouse-ul asupra acestui dreptunghi, vor deveni vizibile semnele care ne permit să modificăm tonalitatea (dublă săgeată) și respectiv lungimea (săgeată stânga-dreapta). Țineți apăsat butonul din stânga al mouse-ului pentru a face aceste modificări. Pentru a activa tot domeniul utilizați rotița mouse-ului. Cu click dreapta pe sunetul respectiv, îl ștergeți.

Piano Roll

Pentru a asculta o compoziția curentă mergem în Beat + Bassline Editor și acționăm butonul de Play (sau folosim tasta Space). Melodia este redată în buclă (atunci când se termină, este reluată automat). Pentru a întrerupe audiția, apăsăm butonul Stop (sau încă o dată tasta Space). Dacă dorim, putem regla volumul audiției (butonul VOL).

Ascultă creație recentă

Programul vine echipat cu o mulțime de proiecte deja create, care sunt foarte utile pentru a ne da seama de ceea ce putem realiza cu ajutorul său și pentru a învăța. Prin intermediul opțiunii de proiecte (din bara meniului vertical) le putem asculta și ulterior modifica.

Pentru un “breaking-ice” e suficient. Programul are un help cuprinzător, există pe internet și numeroase tutoriale bine realizate, astfel că sunt convins că oricine dorește să compună un acompaniament electronic sau chiar o melodie independentă va găsi în acest program un instrument valoros.

Download Linux MultiMedia Studio

Articol publicat în categoria Editare Audio

,

26 Responses to “Program de facut muzica”

 1. DjRhay Says:

  un program f bun

  Reply

 2. DjRhay Says:

  un program f bun

  Reply

 3. krysz Says:

  e super:) usor de folosit

  Reply

 4. krysz Says:

  e super:) usor de folosit

  Reply

 5. Nick Says:

  am Imms 0.4.7 fisierele sunt aproape toate insa lipseste executabilul,adica de unde sa pornesc programul.Cum fac sa gasesc executabilul,pueti sa ma ajutati?

  Reply

 6. Nick Says:

  am Imms 0.4.7 fisierele sunt aproape toate insa lipseste executabilul,adica de unde sa pornesc programul.Cum fac sa gasesc executabilul,pueti sa ma ajutati?

  Reply

 7. Nutu_kamataru64 Says:

  cu sa dowloandeaza

  Reply

  • Cristian L. S. Says:

   Dai click pe link-ul ala mare unde pune: Link’s: + info & download apoi in pagina noua, faci click pe download ? Daca vrei sa-l descarci de pe camion, nu stiu cum se face… sincer

   Reply

 8. Ionut Says:

  Salut tocmai am downloadat programul si mi se pare tare dragut… Ceea ce vreau sa stiu este daca am nevoie de conexiune midi la el sau pot folosi pianul din program…. NU stiu daca m-am exprimat cum trebuie dar, plz Help ME

  Reply

 9. sexy girl Says:

  foarte tare programu!

  Reply

 10. Relw_yo Says:

  Eu am descarcat ceva dar imi da pe WinRAR
  Asa ati patit si voi ? Si ce pot face sa il instalez ? :-??

  Reply

  • Tokacs Says:

   descarci winrar de pe internet instalezi winraru si il deschizi cu ala programu descarcat apoi dai sus are o o icoana la meniuri Extract dai acolo

   Reply

 11. Maf1otu09 Says:

  cum il pot downloada?

  Reply

 12. copak.ru Says:

  http://sourceforge.net/projects/lmms/files/lmms/0.4.10/lmms-0.4.10-win32.exe/download hai ca va trebuie ajutor:))cautati ma pe google scrieti copak=))

  Reply

 13. kikili .. Says:

  chir as fi interesat de acest pro da nu stiu cum sal dowlandez….

  Reply

 14. Sergiu Bossu32 Says:

   cum il instalez

  Reply

 15. anonim Says:

  apesi pe linkul asta http://sourceforge.net/project… acum sus pe elran iti apare o bara care de obicei o inchideai acum apesi dreapta clik pe ia si dai dowland mai departe sti ce sa faci

  Reply

 16. Spartanu4ever Says:

  OMG OMG “Dj-ei” astia vor sa mixeze muzica si nu stiu sa instaleze un program (Sugestie: inainte sa puneti intrebari idioate mai bine faceti ochi mari pe toata pagina si mai dati si voi search pe google. Traiasca Microsoft-ul cu cele mai bune 2 comezi Copy, Paste, ca voi nu mai stiti sa invatati ceva de treaba). Bun inceput baieti prima data zic sa invatati sa folositi PC-ul apoi va apucati de programe mai profesionale. 

  Reply


Trackbacks/Pingbacks

 1. [...] Studio este un program de compus muzică perfect pentru acele persoane care nu au văzut în LMMS aliatul perfect pentru a-şi afirma talentul muzical şi încă mai caută alternative.Soundation [...]

 2. [...] utilizarii oricarui tip de sample -uri in formate OGG, MP3, AIFF, etc. Pe langa asta, acest program de facut muzica ne permite si importarea pistelor audio din fisiere video MOV sau AVI. Functie extrem de importanta [...]

 3. Program de facut muzica spune:

  [...] ca LMMS este cel mai bun program de facut muzica pe care-l putem descarca gratis fara sa avem nevoie de vre-un serial ori sa fim nevoiti sa-l [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>