Program de stins / oprit calculatorul

Un program de stins / oprit calculatorul ne poate fi necesar în diverse situații. De exemplu, putem dori programarea opririi automate a calculatorului deoarece avem ceva la download și nu dorim întreruperea procesului.. Acest lucru se poate realiza în multe feluri, cu utilitarul Windows Task Scheduler, sau cu terțe programe care nu implică cunoștințe avansate. Unul dintre aceste programe care v-ar atrage atenția, este AMP WinOFF, gratuit, portabil și ușor de utilizat.

AMP WinOFF trebuie rulat cu drepturi de administrator. Interfața sa pare un pic complicată, însă cu puțină atenție veți vedea că toate au o logică.

Program de stins / oprit calculatorul

Sub bara de meniu primul modul, Shutdown planning, oferă posibilitatea opririi, repornirii, blocării, sau trecerea calculatorului în modul Sleep sau Hibernate. Însă trebuiesc îndeplinite una sau mai multe condiții. Prima, Date/time condiționează acțiunile de mai sus în funcție de timp.

Opțiunea Interval, presupune repetarea acțiunii la un anumit interval, ore, zile. User activity realizează una din acțiuni în funcție de activitatea pe desktop, mișcare mouse, etc. CPU load condiționează una din acțiunile specificate în funcție de încărcarea procesorului. De exemplu, dacă încărcarea CPU scade sub 1-5% timp de 5-10 minute, funcționarea calculatorului este considerată inutilă, trecând în modul Sleep, Hibernate, sau Shutdown.

Aceste acțiuni pot fi impuse )programate) și în funcție de traficul în rețea (input/output), trafic creat fie de download sau upload, sau combinat. Acțiunea dorită o puteți stabili în câmpul Shutdown type.

După alegerea unei condiții, sau a mai multora, plus parametrii doriți, butonul Activate vă stă la dispoziție:

activare temporizator oprire pc

Opțiunile generale ale programului oferă posibilitatea reactivării automate a ultimului plan, executarea unor programe înainte de acțiunea planificată, notificare înaintea executării, etc.

optiuni general program de oprit calculatorul

Opțiunile administrative sunt strict legate de drepturile administrative ale rulării programului, cu posibilități de restricționare, securizare prin parolă, afișarea unui mesaj, cât și rularea programului în modul invizibil (Hide taskbar icon).

AMP WinOFF este compatibil cu toate versiunile Windows, indiferent de arhitectura sa.

Download AMP WinOFF

Articole pe aceeași temă: