Programe de descărcat muzică gratis, rapide și ușor de folosit

Unul dintre cele mai bune programe de descărcat muzică gratis, rapide și ușor de folosit este Songr, despre care v-am vorbit pentru prima dată pe acest site în 2011. Între timp a devenit mai rapid, iar descărcarea melodiilor cu ajutorul său a fost simplificată într-atât încât, după cum veți vedea, Songr poate fi utilizat cu ușurință chiar și de către acele persoane care folosesc de foarte puțin timp calculatorul.

Program de descărcat muzica: Songr

Pentru a descărca gratis muzică de pe internet folosind Songr, după instalarea acestuia, tastați în caseta de căutare, aflată în partea dreaptă a barei sale superioare, numele melodiei, al formației ori al artistului care o interpretează, sau numele albumului în care aceasta a fost inclusă, apoi apăsați tasta Enter ori dați click pe lupa aflată în imediata apropiere a casetei de căutare.

Songr: probabil cel mai rapid program de descărcat muzică

Songr va afișa atunci o fereastră în care vă va oferi un rezumat al formației sau interpretului melodiei căutate, un buton de pauză, unul de trecere mai departe și altul —săgețica îndreptată în jos— care vă va oferi posibilitatea de a asculta altă variantă a melodiei, ori altă melodie a aceluiași artist.

Dacă melodia pe care o căutați nu este disponibilă pe niciunul dintre serverele în care acest program de descărcat muzică, puteți să vă încercați norocul și pe site-urile de streaming video, opțiune de descărcare pe care Songr o include în meniul Fișier, și care permite descărcarea fișierului video sau varianta MP3 a acestuia, în funcție de opțiunea aleasă după introducerea adresei URL a videoclipului.

Descarcă muzică MP3 cu Songr

Pentru a descărca gratuit melodia redată în acel moment apăsați butonul Download aflat în bara inferioară a interfeței programului. Înainte ca descărcarea să înceapă, vi se va cere să selectați folderul din calculator în care doriți ca melodia descărcată de pe Internet să fie salvată.

Cum se configurează Songr pentru a afișa rezultatele într-o listă

Dacă preferați ca Songr să vă afișeze, așa cum ați văzut în video-ul spre care am pus link chiar la începutul articolului, o listă a rezultatelor, îl puteți configura ca atare dând click pe opțiunea Rollback to Songr 1 din meniul Fișier.

Dacă doriți să reveniți la varianta anterioară, faceți click pe Switch to Songr 2:

Program de descărcat muzică Songr: trecere de la o versiune la alta

Programul va reporni și începând cu următoarea căutare efectuată vă va oferi rezultatele sub forma unei liste. Pentru a descărca una dintre melodiile listate faceți click dreapta pe ea și alegeți din meniul afișat opțiunea Download.

Actualmente Songr se folosește de serverele site-urilor Audiodump.com, BeeMp3.com, DilanDau.com, 4shared.com, Goear.com, Hypster.com, Iask.com, JustHearIt.com, Kohit.net, Mp3000.net, Mp3Realm.org, Mpeg-Search.com, Skreemr.com, Socbay.com, Soso.com, Wrzuta.pl pentru a localiza, selecta și oferi spre download cea mai de calitate versiune a melodiilor.

La afișarea rezultatelor ține cont de varii criterii, printre care titlul melodiei, durata și calitatea acesteia, nota primită de respectiva melodie de la alte persoane care au mai descărcat-o, precum și reputația avută de site-ul care o găzduiește.

Chiar și așa, înainte de a descărca în calculator o melodie, pentru a vă asigura că nu este alta denumită greșit, sau că nu e vorba de o versiune de slabă calitate înregistrată de la radio, puteți reda melodia dând click pe opțiunea Preview.

Dacă Songr vi se pare interesant și vreți să-l folosiți pentru a descărca muzică îl puteți obține din secțiunea de download a site-ului, secțiune la care ajungeți dând click aici.

music2pc: cel mai simplu program de descărcat muzică gratis

Nici al doilea program de descărcat muzică despre care vom vorbi nu este nou pentru cei care au mai trecut pragul acestui site. music2pc este cel mai simplu program de descărcat muzică de pe Internet cu care ați avut sau veți avea de-a face vreodată.

Program de descărcat muzică - Music2pc

Descărcarea se efectuează din două surse principale, surse pe care le puteți selecta în funcție de preferințe sau rezultatele oferite la căutări, bifând caseta aferentă fiecăreia dintre acestea: search provider 1 și search provider 2.

Rapiditatea cu care acest program de descărcat melodii obține fișierele, se datorează în principal faptului că acesta nu se bazează pe protocoale P2P precum Ares, eMule, s.a.m.d., ci pe download direct. Pentru a localiza rapid melodiile dorite de utilizator, acesta le caută atât în serverele serviciului Grooveshark cât și în serverele altor câtorva zeci de site-uri / servicii muzicale similare.

Deși dispune și de o versiune convențională, adică una care trebuie instalată pentru a putea descărca muzică în calculator, acesta este disponibil și în variantă portabilă, putând fi utilizat fără a altera configurarea actuală a sistemului de operare.

Nu dispune de opțiuni de configurare și personalizare și, după cum veți vedea, nici de funcție de redare a melodiilor înainte de descărcare, dar lipsa acestor funcții e compensată de acuratețea oferirii rezultatelor dorite, music2pc dând greș rareori și prin urmare, rămâne unul dintre favoriții primului loc în topul programelor de descărcat muzică în calculator.

Părerea noastră e că merită să-i dați o șansă, iar dacă ați decis să o faceți îl puteți descărca de aici.

Pymaxe: un program de descărcat muzică pentru toate sistemele de operare!

Avantajul clar pe care Pymaxe îl oferă față de competitorii săi direcți este compatibilitatea sa cu mai multe sisteme de operare, acesta putând fi utilizat pentru a descărca muzică în PC-urile cu Windows, Linux (Debian, Ubuntu, Fedora și Arch Linux).

Program pentru descărcare muzică - ymaxe

Chiar dacă este unul dintre cele mai bune programe de descărcat muzică, iar ca dovadă a faptului că suntem convinși de acest lucru am hotărât includerea sa în această listă de elită, Pymaxe Music Downloader reușește performanța de a speria utilizatorul în momentul instalării sale, și o face recomandând instalarea unui program care n-are a face cu funcționarea sa, dar și prin solicitarea de a instala componente software fără de care n-ar putea rula, cum ar fi Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable, precum și repornirea computerului după consumarea instalării.

În schimb, Pymaxe Music Downloader este ușor de utilizat, cu care putem descărca muzică, video sau albume de pe site-uri de media-sharing. Ne permite să ascultăm melodiile înainte de a le descărca, oferă posibilitatea descărcării simultane a mai multor melodii, descărcarea în întregime a albumelor și conversia videoclipurilor în cele mai răspândite formate video sau audio (MP3, AAC, OGG, AVI, MPEG, MP4, PSP Video sau DVD).

Pymaxe Music Downloader este genul de program de descărcat muzică de la care nu trebuie să te aștepți la surprize, de niciunele. Rulează fără probleme, în rezultatele sale au prioritate videoclipurile, iar viteza de descărcare nu este nemaipomenită, însă permite, sau cel puțin permitea la momentul testării sale, descărcările de pe Trilulilu, eOK, Listen și MusicDumper, iar lista putând fi îmbogățită prin instalarea unor plugin-uri. Eu îl recomand, de fiecare dată când am ocazia, mai ales datorită faptului că este un program open-source dezvoltat de un român.

Concluzia noastră e că merită încercat, iar dacă doriți să o faceți îl puteți obține de aici.

Free Music Downloader: program de descărcat muzică gratis cu cele mai multe surse!

Free Music Downloader este unul dintre cei mai noi pretendenți la un loc în lista celor mai bune programe de descărcat muzică de pe Internet, oferind față de celelalte soluții cunoscute posibilitatea de selectare a 29 de surse diferite pentru căutarea și obținerea melodiilor dorite.

Program de descărcat muzică și video - Free Music & Video Downloader

Free Music Downloader este lipsit de alte opțiuni decât cele de configurare bazică ce ne permit optarea pentru descărcarea coperților albumelor melodiilor descărcate, convertirea melodiilor descărcate în format MP3, verificarea periodică a actualizărilor și limitarea dimensiunii fișierelor și a numărului total al acestora.

La fel ca Songr și music2pc, și acesta oferă posibilitatea de folosire fără instalare, acesta putând fi lansat de pe un CD ori stick USB, fără a implica prezența sau instalarea unor dependențe sau a altor instrumente. Dacă doriți să-l probați, îl puteți descărca gratuit de aici.

Ares: program de descărcat muzică din rețele P2P

Ares este unul dintre cele mai rapide programe de descărcat muzică și filme de pe Internet. Are o interfață îngrijită, este foarte intuitiv și permite efectuarea căutărilor în funcție de tipul fișierului dorit. Singura sa problemă este cea a conexiunii. Dacă PC-ul se află în spatele unui router în care n-au fost deschise porturi care să permită traficul efectuat de Ares, programul nu va oferi rezultate la niciuna dintre căutările efectuate.

Program util pentru descărcat muzică - Ares Galaxy

Chiar și în condițiile în care aceste porturi au fost deschise și redirecționate corect spre adresa IP locală a PC-ului, e posibil ca Ares să nu funcționeze, situație în care vă recomand să reporniți sistemul sau, dacă problema persistă, să dezinstalați Ares folosind IObit Uninstaller și să-l reinstalați în calculator.

În cazul în care nu veți opta pentru limitarea numărului de conexiuni simultane sau a benzii alocate, sau dacă descărcați în același timp mai multe fișiere de mari dimensiuni, Ares tinde să acapareze toate resursele calculatorului, ajungându-se chiar la situația de a paraliza sistemul de operare, iar asta v-o spune un posesor de PC cu procesor de 3,5 GHz și 16 GB de memorie RAM.

Din cauza problemelor menționate mai sus, mulți vor spune că Ares nu este chiar cea mai bună soluție pentru a descărca melodii de pe Internet ci din contră, una care în loc să rezolve o problemă vă implică în altele. Parțial e adevărat, tocmai din acest motiv am început lista cu Songr, de departe cel mai bun program de descărcat muzică gratis, dar avantajul pe care îl oferă Ares față de orice alt program dintre cele menționate mai sus este diversitatea tipurilor de fișiere pe care le puteți obține cu ajutorul său. Cu alte cuvinte acesta, dacă este configurat corect, poate deveni nu doar principalul, ci chiar și singurul program de download de care veți avea nevoie.

În schimb, dacă sunteți în căutarea unui program de descărcat muzică și nimic mai mult, sfatul nostru este să optați pentru oricare dintre celelalte programe despre care am vorbit mai sus.

Ares Galaxy este gratuit, compatibil cu toate sistemele de operare Windows și poate fi descărcat tot gratuit de aici.

Alte programe de descărcat muzică gratuit


GrooveDown

Despre GooveDown, programul de descărcat muzică exclusiv de pe serverele serviciului GrooveShark v-am vorbit pentru prima dată în 2011. Procedeul de descărcare a melodiilor cu ajutorul său este similar celui ce trebuie urmat în Pymaxe, adică trebuie mai întâi mutate în lista de așteptare, accesată respectiva listă, apoi descărcate din aceasta.

GrooveJar

GrooveJaar este un program similar GrooveDown, cu care putem cauta melodiile după artist, după titlul și/sau după numele albumului din care fac parte. Mai mult de atât, în Tools dispunem de funcții cu care putem descarca cele mai ascultate melodii ale zilei și/sau ale lunii, melodiile unui Playlist sau album specific.

Tribler

Tribler este un program P2P descentralizat, care se bazează pe rețeaua BitTorrent. Acesta integrează un motor de căutare dotat cu un filtru care vă permite să alegeți în ce fel de doriți să fie afișate rezultatele, are aspect plăcut, este foarte intuitiv și ușor de folosit.

Tribler a fost creat de Universitatea de Tehnologie din Delft (Olanda) și este bazat pe protocolul peer-to-peer (P2P) în cadrul proiect european pentru a dezvolta un sistem de distribuție a materialelor TV prin Internet. Chiar dacă este bazat pe rețeaua bittorrent, acesta nu depinde de niciun server auxiliar pentru a afișa rezultatele, dispunând de un motor de căutare independent.

qBittorrent

Interfața qBittorrent seamănă foarte mult cu cea a uTorrent, iar acest aspect nu poate fi considerat altceva decât o calitate dacă privim prin prisma avantajului de a schimba o aplicație cu alta fără a fi nevoiți să învățăm funcționarea celei noi.

Un alt motiv bun pentru a instala qBittorent ni-l oferă installer-ul său, curat cum nu se poate mai mult, care în niciun moment nu ne va recomanda instalarea altor programe sau toolbar-uri, dacă acesta a fost descărcat din sursele oficiale, nu de pe mirrors (softonic, download.com, șamd).

Pe lângă faptul că este disponibil pentru principalele platforme (Windows, OS X și Linux), permite controlul la distanță, dispune de un motor propriu de căutare și funcții utile pentru actualizarea și controlul tracker-elor, gestionarea fișierelor și crearea de torrente, precum și capacitatea de a importa fișiere torrent descărcate deja cu alți clienți, importantă pentru a continua seeding-ul.

Prin natura sa, acesta permite descărcarea de muzică, filme, programe, în fine, orice tip de fișier disponibil pe trackere, dar pentru acces la acestea vom avea nevoie de fișierul torrent sau de link-ul magnet.

Transmission

Transmission este un program de descărcare a fișierelor de pe trackerele BitTorrent, lansat pentru prima dată în 2005 sub licență GNU GPL, integrat în majoritatea distribuțiilor GNU/Linux printre care Ubuntu, Debian, Fedora, Linux Mint și openSUSE.

Interfața sa este simplă și curată, installer-ul nu vine la pachet cu alte programe și nici cu toolbar-uri, are un consum de resurse redus, fiind chiar renumit pentru această calitate, recomandat în special sistemelor nu foarte bogate în resurse.

Deluge

Deluge, la fel ca Transmission și qBittorrent, este un program cu care poate descărca muzică și filme de pe torrenți. Pe lângă funcțiile care este clar că le regăsim în toate programele recomandate în acest articol, merită menționată și funcția care ne permite să controlăm descărcările efectuate cu Deluge de la distanță, prin interfața Web.

SoundFrost

SoundFrost este programul de descărcat muzică perfect pentru cei care doresc să și convertească melodiile descărcate, în oricare dintre cele 18 formate pe care le include. Programul include, de asemenea, funcție de vizualizare a videoclipului melodiei căutate, funcție de redare a acesteia înainte de descărcare, posibilitatea transferării acesteia în iTunes, partajarea acesteia pe Facebook,Twitter și Google+, precum și obținerea link-ului direct către fișierul MP3.

zeek

z33k permite căutarea, descărcarea și redarea melodiilor MP3 disponibile în baza de date a DilanDau, unul dintre cele mai renumite servicii de streaming audio. Acesta îndeplinește și rolul de player pentru stații radio shoutcast, este ușor de utilizat și poate sincroniza automat muzica descărcată de pe internet în format MP3 în dispozitivele mobile sau serviciile de stocare cloud.

SoulSeek

Soulseek este un manager de partajare de fișiere în protocolul peer-to-peer (P2P), care oferă un număr mare de rezultate, funcție de chat, remarcabil pentru catalogul său bogat în muzică de specialitate greu de găsit pe rafturile magazinelor.

Pe lângă faptul că-l putem folosi pentru a descărca muzică de orice gen, acesta ne permite și descărcarea altor tipuri de fișiere, partajarea fișierelor proprii, șamd.

4 Comentarii

    1. Din ce imi aduc eu aminte este necesar un TV Tuner pentru aceasta operatiune.
      Documenteaza-te mai mult pe net despre acest lucru.

  1. Nu pot sa descarc music2pc.nu merge:(.l-am avut instalat in calculator, dupa un timp nu a mai mers sa-l deschid ca aparuse o noua versiune si acum incerc sa-l descarc si nu-mi merge:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.