Verifică starea de sănatate a Hard Disk-ului

Pe zi ce trece avem procesoare tot mai puternice, memorii RAM tot mai rapide și mai ieftine, placi video de o performantă extraordinară, Hard Disk-uri la fel ca acum 5 ani!

CrystalDiskInfo

Oricât de performante ar fi celelalte componente, Hard Disk-ul are un cuvânt foarte important de spus atunci când se vorbește despre performantă și din păcate, deoarece tehnologia utilizată la fabricarea Hard Disk-urilor nu a mai fost reînnoită de ani buni, în afară de a veghea la starea de sănătate a acestui component și recurge la substituirea lui atunci când „i-a venit ceasul„, nu putem face altceva pentru a obține performanțe mai bune; RPM-ul e același și în consecință, viteza de scriere și citire a datelor rămâne și ea neschimbată.

CrystalDiskInfo este un program gratuit cu care putem afla rapid informații referitoare la „starea de sănătate” a Hard Disk-ului calculatorului nostru și atât. Nimic mai mult! Dar nu asta-i important; important e că verdictele pe care le dă sunt cât se poate de adevărate (și asta nu o spun doar eu; o spun majoritatea specialiștilor care au avut de-a face cu el), ori asta e mai mult decât suficient pentru a ține cont de el atunci când comportamentul Hard Disk-ului nu ne miroase a bine

 Download CrystalDiskInfo

Articole pe aceeași temă: