Afla toate informatiile despre placa video instalata in calculator

Chiar daca multe persoane spun „asta trebuie lasata pe mana expertilor”, cunoasterea hardware-ului calculatorului, ne permite sa stim de ce este capabil sistemul si care-i sunt limitele. Pe langa asta, in foarte multe cazuri, nici macar demontarea completa a pc-ului nu ne ajuta sa-i identificam corect anumite componente, in scopul localizarii driverelor de care acestea au nevoie pentru a functiona.

TechPowerUp GPU-Z este o aplicatie gratuita, portabila, care ne permite sa cunoastem toate informatiile referitoare la un component ce joaca un rol foarte important in ansamblul pe care-l numim calculator; daca din numele sau nu ti-ai dat seama despre ce este vorba atunci iti spune eu: GPU-Z ne ofera informatii detaliate despre placa video.


Cum poti afla temperatura placii video

TechPowerUp GPU-Z, pe numele sau complet, poate identifica cele mai raspandite placi video. Afiseaza numele placii video, marca, modelul, memoria, versiunea BIOS-ului, a driver-ului instalat si bineinteles, versiunea DirectX cu care este compatibila.


Program cu care poti afla toate detaliile despre placa video

Tot cu TechPowerUp GPU-Z putem cunoaste frecventa procesorului grafic si a memoriei, cantitatea de memorie utilizata, temperatura acestuia in timp real si energia de care are nevoie pentru a functiona.

Dupa cum vedeti, prin cantitatea informatiilor pe care ni le pune la dispozitie, aplicatia TechPowerUp GPU-Z impresioneaza usor mai ales daca venim de la alte solutii gratuite de identificarea a hardware-ului precum Speccy; nu este niciun secret ca acesta este si singurul motiv pentru care am decis sa-i dedic un scurt articol in paginile blogului.

Dat fiind ca pentru a rula nu necesita instalare si nici nu dauneaza in vreun fel configuratia sistemului vostru, va recomand sa descarcati si sa probati TechPowerUp GPU-Z pentru a-i cunoaste mai bine aptitudinile, care au uimit pana acum atat de multi utilizatori.

Download  CPU-Z

Analiză

5 Comentarii

  1.  e interesanta chestia, da daca ai 2 placi video si nu o citeste pe cea integrata de 1GB care fura tot din ram da o citeste numai pe cealalta de 64 MB ca fiind de 128 MB, este vreun program care le-ar putea citi pe amandoua?  merci antincipat

  2. salut, detin un laptop cu sistem de operare win7 64. placa video dedicata ati hd 5650. driverul placii video este actualizat. (start-computer-manage-device manage) click dreapta si-mi spune ca are ultimul driver.
    problema e ca CCC-Catalyst control center imi lipseste…este interfata placii video.
    care ar putea fi problema?
    nu-mi evitati intrebarea, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.