BitDefender Antivirus Free Edition

A trecut ceva vreme de când compania românească de securitate BitDefender a lansat o versiune gratuită a cunoscutului lor antivirus. În secundele următoare am să vă prezint această soluție de securitate și conceptul extrem de interesant ce stă în spatele ei.

BitDefender a parcurs în anul trecut o campanie radicală de rebranding prin care doreau să se reafirme. Un pas foarte important din strategia lor a fost lansarea unei versiuni gratuite a produsului lor de securitate, gratuită doar pentru utilizatorii români.

instalare bitdefender

Practic, BitDefender Free Edition include modulele de bază din versiunea plătita: Antivirus, Antiphising si Antispyware, oferind o protecție în timp real a calculatorului. Adică ceea ce are nevoie un utilizator obișnuit și nimic mai mult.

Conceptul din spatele BitDefender Antivirus Free Edition

Conceptul ce stă la baza acestui antivirus este unul cu totul și cu totul nou în ceea ce privește domeniul securității informatice. Nou, dar riscant. Am să vă explic ce și cum în rândurile următoare… Cred că ați auzit cu toții de funcția “pilot automat” atât de des utilizată în filme. Imaginați-vă un avion pe pilot automat. Dacă este cazul, poți să preiei tu comanda și să faci ce trebuie făcut după care poți activa din nou pilotul automat.

BitDefender Antivirus Free EditionBitDefender

Aici, lucrurile stau puțin diferit. Imaginați-vă că pilotul automat este un “dictator” care controlează totul. Nu poți să preiei controlul în locul său. Iți vezi pur și simplu de treabă, iar antivirusul își vede de scopul lui fără să fii deranjat de notificări sau alte chestiuni. Antivirusul ia toate deciziile fără să îți ceară părerea. Pentru utilizatorii obișnuiți și care mai sunt și destul de grăbiți, ocupați, BitDefender Free Edition poate reprezenta soluția de securitate ideală de la care nu vor primi nici un mesaj. Riscul despre care vă vorbeam este ca în cazul unei alarme false, vei asista neputincios la ștergerea fișierului respectiv, deși el nu este un virus.

Pentru utilizatorii de tip “hacker” cărora le place să cotrobăie prin setări va exista o mare dezamăgire pentru că nu există setări. E un antivirus pentru utilizatorul de rând căruia nu-i place să se complice cu setări și diverse configurări, dar care totuși conștientizează că folosirea unei soluții de securitate este vitală.

Tehnologii incluse

Printre avantaje s-ar mai număra consumul mic de resurse și scanările automate ale sistemului realizate periodic. Iată un rezumat al tehnologiilor incluse în BitDefender Antivirus Free Edition:

Tehnologii incluse

Avem un buton denumit „Jurnale” unde putem vedea fișierele aflate în carantină.

carantina bitdefender

Antivirusul s-ar putea să mai aibă diverse erori (bug-uri), dar acestea s-au mai remediat în decursul timpului.

Concluzie:

BitDefender Antivirus Free Edition este o soluție de securitate destul de ciudată prin concept și care oferă o detecție superioară, recunoscută la nivel mondial. Însă, un astfel de concept merită să fie luat în considerare pentru că este unic pe piață în momentul acesta.

Download

44 Comentarii

  1. Recomand Microsoft Security Essentials!!! Are cam aceleaşi funcţii şi marele avantaj de a decide singur ce să faci cu fişierele pe care antivirusul le consideră potenţiali viruşi… (pentru hackeri!).Oricum, BitDefender este unul dintre cei mai buni antiviruşi din lume. Nu îndrăznesc să îi contest caracteristicile …

    1. Iti garantez ca Microsoft Security Essentials e praf. Urmaresc foarte atent testele pe antivirusi si MSE a cam dat-o in bara pe la toate. E mai mult un antivirus formal dupa parerea mea.

      1. Da chiar, de ce nu mai scrie? am vazut 2/3 articole si.. pauza!

        Apropo de articol, foarte fain.. recomand cu mare incredere Bitdefender pentru cei car en-au probleme cu resursele.. pentru ceilalti, AVAST! nu are rost sa-ti sufoci sistemul daca ai sub 2Gb ram cu Bittdefender..

  2. Welcome Cristian pe programecalculator.
    Sincer nu mi se pare un antivirus bun orice ce s-ar zice este parerea mea.
    Are si puncte forte dar si multe lacune.

      1. Dacă am putea alege ce să șteargă și ce nu ar fi perfect. Tocmai mi-a șters fără să sesizez niște fișiere „importante”.

  3. A trecut ceva vreme de cand nu am mai folosit bitdefender ca si antivirus, dar conceptul asta chiar pare interesant. O sa-l incerc sa vad ce si cum. Multam!

  4. Ca un sfat: Aveți fișiere care ar putea fi văzute ca viruși de unii antiviruși, iar voi știți că nu sunt? Puneți-le într-un loc în care nu trebuie să scanați cu Bitdefender Free Edițion fiindcă s-ar putea să vă treziți fără ele.

  5. Salutare,

    Cristian, imi poti face o comparatie in cateva cuvinte intre BiDefender Free Edition si Avast 7 ?
    Momentam am instalat pe laptop Avast 7 si firewall Zone Alarm.

    1. Ce comparație aș putea să-ți fac atât timp cât din punctul meu de vedere Avast 7 e mult superior lui BitDefender Free Edition ? :)

  6. Nu sunt un utilizator obișnuit de ubuntu dar acum încerc să văd cum este, te rog să ne mai dai sfaturi despre el. Despre antivirus, firewal, programe, etc., mulțumesc mault pentru toate sfaturile care mi le-ai dat până acum. Sănătate!

    1. O să revin, așa cum am promis, cu încă un articol despre aplicațiile folositoare în Ubuntu; până atunci, stai liniștit, n-ai nevoie de antivirus pe Ubuntu (Linux în general).

  7. De-a lungul anilor am incercat multe suite de securitate, l-am incercat si pe Bitdefender Antivirus, dar am fost dezamagit.Acum folosesc Avira Antivirus Premium 2012 ( c-am de vreo 4 ani ) si n-am sa renunt usor si repede la el.Am rugamintea sa faci un tutorial despre cum instalez windows 7 pe usb stick.Mersi anticipat.

  8. Acum am vazut ca e scris de alt Cristian, hmm.. deci sa inteleg ca te muti cu tot cu lifeit la programecalculator? :D foarte bine faci!
    Corecteaza acolo la „nu vor primi” cu un „i”, eah, nu m-am putut abtine. :D

    1. E de la corectorul automat din OFFICE; se mai întâmplă; nimeni nu-i perfect :) A, nu se mută cu blogul și nici n-are motive să o facă; acolo scrie despre tehnologie în general…

      1. Sa inteleg ca voi nu scrieti articolele direct din wordpress.. wow. :D
        Eu le trec prin diacritice.com, atat, ca imi e greu sa ma invat sa pun diacritice direct din tastatura. :)

        1. El pune diacriticele așa; eu m-am obișnuit deja cu Alt Gr… Dar nici eu nu scriu din WordPress, ci din Live Writer…

          1. Mulțumesc Cristian pentru imboldul de a scrie cu diacritice. Acum nu mă mai dezlipesc de ele.

          2. Deci nici eu nu știu de ce nu am încercat pana acum Live Writer, poate ca e de la „Windows” si l-am subestimat, nu știu.. dar l-am luat acum, mai bine mai târziu decât niciodată :) si nu cred ca o sa mă mai dezlipesc de el. :D e exact ce căutam.. deși IL ocoleam mereu..
            vezi, d’aia e bine sa „încerci” înainte sa fii sigur de ceva.. offfffffffffffffff

  9. Avast 7 Free e superior fata de AVG 2012 Free sau Avast Internet Security e mai bun decat AVG Internet Security 2012? O parere va rog!

    1. Corespondentul lui AVG Internet Security 2012 este Avast Internet Security… n-are cum să fie un antivirus gratuit mai bun decât un „Internet Security”…

  10. Am întîlnit un tip pe Facebook care susţine că a testat vreo 10 antiviruşi cu 10-20 000 de viruşi . Făcu-se şi un clasament ”cel mai bun antivirus”.
    Eu persoal (am afirmat şi cu ceva timp în urmă …) am încercat cam tot ce se poate la liber .
    Am fost mulţumit de Avira vreo 2 ani . Apoi am descoperit Malwarebyte de care sînt foarte mulţumit. Anul acesta am avut în primele 2 luni AVG iar cînd l-am băgat pe Malwarebyte mi-a găsit 3 viruşi . Am încercat şi BitDefender dar halea mulţi kb ptr update .
    Asta e părerea mea . Cu respect McJohn

  11. De mentionat ca aceste teste se fac de echipe specializate ca AV-Comparatives, AV-TEST nu orice „muritor de rand” care doreste sa-si arate o parere asupra unui antivirus anume.
    De asemenea sa stii ca Malwarebytes nu tine locul unui antivirus instalat.

  12. Nu te contrazic. Nu sînt specialist ! Repet, aşa cum am afirmat anterior ”aceasta e părerea mea” . Eu ridic mîna pro sau contra . Specialistul aici e Cristi . El dă nota ! Iar Malwarebyte la mine funcţionează foarte bine !
    Toate cele bune !

        1. Am vizitat linkul . Mulţumesc ptr trimitere.
          E multă ”ciorbă de limbă” acolo şi puţine soluţii constructive (25%) !
          Îmi pare bine că nu este la fel şi aici .
          Ce pot să mai zic ! Mi-ai închis gura . Voi încerca şi eu Emisoftul şi mai discutăm luna ce vine . (Eu personal, întru pe net de cîteva ori pe lună 2-5 ori şi atunci merg pe Gmail. Dacă pot lua ceva atunci acel ceva va veni de pe mail.)
          Cu bine !

  13. Aceeasi situatie, cu stergerea automata a fisierelor suspecte/virusate, se intampla si la versiunea Total Security? Nu exista ceva optiumea de a lasa userul sa decida in privinta masurii pe care doreste sa o aplice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.