Calculatorul se restarteaza

Calculatorul se restartează din diverse cauze, iar în articolul de față vom încerca să vi le facem cunoscute pe cele mai comune dintre acestea. Repornirile automate, adică cele nesolicitate de către utilizator, au loc de cele mai multe ori în scopul de a proteja sistemul de operare, datele salvate în calculator și componentele fizice ale acestuia.

restarting windows

Acum, după ce toată lumea a înțeles că repornirea este singura modalitate în care calculatorul se protejează de daune iremediabile, haideți să vedem cu putem identifica problemele care au ca rezultat acest rezultat neplăcut.

Temperaturi ridicate ale componentelor

Zgomotul pe care îl auzit la pornirea computerului este generat de ventilatoarele a căror rol este acela de a menține componentele care se încing pe durata funcționării, cum ar fi procesorul și Hard Disk-ul, la o temperatură optimă funcționării la parametri normali.

Placa de bază a PC-ului dispune de mai mulți senzori, printre care unui care monitorizează temperaturile componentelor. Atunci când respectivii senzori identifică o temperatură prea mare, adică una care a putea duce la topirea izolațiilor și a sudurilor componentelor sau chiar la arderea propriu-zisă a acestora, deconectează alimentarea din motive lesne de înțeles.

Pentru ca temperaturile componentelor să nu se crească peste normal pe durata funcționării calculatorului, e important ca orificiile de intrare a aerului rece și cele de eliminare a aerului cald să nu fie obturate de scame, praf sau obiecte de mobilier. Tot în acest sens este recomandată și curățirea periodică a interiorului unității (de două ori pe an cazul unui computer utilizat zilnic).

curatarea de praf a componentelor calculatorului

Dacă nu ați mai curățat niciodată interiorul computerului vă recomandăm să solicitați ajutorul unui tehnician, sau cel puțin al unui prieten care știți că a mai demontat și montat cu succes alte sisteme. Rolul curățării periodice este acela de a îndepărta din interiorul computerului praful care împiedică aerul rece să circule sau să ajungă la componentele predispuse încingerii.

Este, de asemenea, posibil ca procesorul să nu fie răcit suficient de către coolerul actual (piesa aflată deasupra procesorului și în construcția căreia se află un ventilator).

ventilatoare curate

Dacă interiorul PC-ului este curat însă temperatura procesorului se apropie constant de valoarea maximă admisă, înlocuirea coolerului actual cu unul mai puternic poate rezolva problema.

cooler cu ventilator mai puternic

Un program gratuit cu care puteți afla temperatura procesorului, a plăci video și a Hard Disk-urilor este SpeedFan, dar la fel de bine puteți folosi Core Temp sau Hardware Monitor sau oricare dintre cele menționate în acest articol.

Alimentarea cu energie electrică este insuficientă

Dacă ați făcut de curând un upgrade al memorie RAM, al plăcii video sau al procesorului, sau dacă ați adăugat recent o nouă componentă computerului dumneavoastră, cum ar fi o placă video dedicată sau un Hard Disk secundar, e posibil ca sursa de alimentare să nu facă față consumului și să trebuiască înlocuită cu una mai puternică.

sursa de alimentare

Dacă în cazul curățării interiorului PC-ului vă puteți descurca și pe cont propriu, pentru a identifica dacă repornirile calculatorului au loc din cauza unei alimentări insuficiente cu energie electrică veți avea nevoie de ajutorul unui electronist priceput.

Puteți, de asemenea, să faceți o diagnosticare „după ureche” deconectând noua componentă adăugată și folosind PC-ul o perioadă fără ea pentru a vedea dacă repornirile persistă.

Componente incompatibile

Dacă ați adăugat recent un nou modul de memorie RAM calculatorului dumneavoastră, sau dacă ați înlocuit memoria RAM existentă cu una mai rapidă sau cu o capacitate mai mare, e posibil ca această operație să fie responsabilă de restartarea calculatorului.

module de memorie ram

Înainte de efectuarea unui astfel de upgrade asigurați-vă că procesorul și placa de bază permit noua frecvență și capacitate a memoriei RAM. După cum reiese și din comentariile postate la acest articol, majoritatea celor care au comentat acolo au înlocuit modulele de memorie RAM fără a ține cont de specificațiile plăcii de bază și a procesorului.

Dacă vă regăsiți în acest exemplu, deconectați noul modul sau noile module de memorie RAM adăugate și utilizați calculatorul o perioadă de timp pentru a vedea dacă PC-ul se mai restartează și în lipsa acestora.

Lipsesc drivere importante

Driverele sunt niște aplicații fără de care n-ar fi posibilă comunicarea dintre componentele fizice ale calculatorului și sistemul de operare și programele instalate în acesta. Prin urmare e important să aveți toate driverele instalate și, de preferat, la cea mai recentă versiune publicată de fabricant.

instalarea si actualizarea driverelor

Ar trebui să evitați driverele generice și să optați pentru utilizarea în detrimentul acestora a driverelor oficiale. Prin „drivere generice” ne referim la cele instalate de către sistemul de operare sau prin Windows Update.

Pentru a afla cum puteți descărca și instala manual driverele oficiale ale computerului dumneavoastră vă recomandăm să urmați instrucțiunile oferite în acest ghid. O altă posibilitate de instalare a driverelor este utilizarea uprogramului DriverMax sau a altuia similar.

Computerul este infectat cu malware sau syware

E important să aveți instalată în calculator o soluție antivirus de calitate și care să fie actualizată periodic cu definițiile noilor amenințări. La fel de importantă este și scanarea periodică a întregului sistem cu respectiva soluție de securitate.

antivirus gratuit pentru calculator

Dacă în momentul în care citiți aceste rânduri nu aveți instalat în calculator niciun antivirus, vă recomandăm să descărcați oricare dintre produsele recomandate aici, să-l instalați și să efectuați cât mai curând cu putință o scanare completă a sistemului.

Erori de sistem

Calculatorul se restartează și din cauza erorilor grave de sistem, situație în care acesta afișează un anumit cod de eroare și repornește. Dacă doriți să împiedicați repornirea automată a calculatorului la apariția unei erori critice de sistem, pentru a vedea pe ecran codul de eroare util pentru identificarea problemei, iată ce aveți de făcut.

Deschideți File Explorer / Windows Explorer, faceți click dreapta pe Acest PC și alegeți Proprietăți:

Acest-PC » Proprietati

În panoul de proprietăți ale sistemului, dați click pe link-ul Setări complexe de sistem:

setari complexe de sistem

Accesați Complex » Pornire și recuperare » Setări:

Complex » Pornire si recuperare » Setari

În noua fereastră ce se va deschide dezactivați caseta Reponire automată și faceți click pe OK.

repornire automata

Începând din acel moment, de fiecare dată când computerul se va confrunta cu erori critice nu se va mai restarta calculatorul, ci va afișa un mesaj în a cărui conținut veți găsi un cod de eroare. Notați respectivul cod de eroare și folosiți-l pentru a cere unui expert să vă ajute să identificați și remediați problema.

Alte cauze

De la defecțiuni banale, cum ar fi una a butonului restart care rămânea în permanență apăsat și provoca restartarea la nesfârșit a calculatorului și până la altele care au fost soluționate prin înlocuirea plăcii de bază, m-am confruntat de-a lungul timpului cu tot felul de probleme care aveau ca efect restartarea calculatorului.

Cauzele menționate mai sus sunt doar cele pe care le-am întâlnit cel mai des și pe care le puteți înlătura fără prea mare efort, dar dacă ajungeți la concluzia că sistemul nu se confruntă cu niciuna dintre acestea, nu mai stați pe gânduri și apelați cât mai curând posibil la un service autorizat de către fabricantul PC-ului.

Configurare

260 Comentarii

 1. Buna ziua, am schimbat recent placa de baza pe un PC cu una de acelasi model si cand inchid calculatorul din START-TURN OFF COMPUTER ajunge in secventa de inchidere in care pe monitor apare scris: SAVING YOUR SETTINGS, WINDOWS IS SUTTING DOWN( asa cum este normal sa apara), numai ca la sfarsit cand este aproape sa se inchida, se accelereaza sau se tureaza mai corect spus ventilatoarele, ca si cum s-ar restarta, dar nu se restarteaza ci se se inchide pana la urma. Adica se tureaza ventilatoarele timp de 1-2 secunde si se inchide calculatorul. Aveti idee ce defectiune poate avea?
  Va multumesc,

 2. Firifoxul sa terminat treptat,se v-a restaura dand clik la fereastra Reporneste Firifox ,de cateva luni repornesc si imi arata -raport trimis cu succes dar nu se reporneste ,cred ca din cauza asta nu imi mai porneste nici yahoo messengerul.cat timp trebe sa mai astept ? acum imi e necesar fiindca nu imi merge yahoo-ul, tot asa imi arata sa repornesc firifoxul.pana acum ma descurcam fara firifox ,ca intram la posta electronica prin Google,cu yahoo-ul nu merge.Va multumesc! ma puteti ajuta?

 3. Am si eu o problema cu calculatorul, mi se inchidendin 5 in 5 secunde si nu stiu care ar putea fi problema.
  Ce am incercat pana acum a fost:
  Am schimbat sursa dar nicio schimbare,
  Am scos si am bagat ram-ii…la fel…
  L-am curatat de praf…acelasi lucru
  Am schimbat bateria bios….acelasi lucru…
  Am resetat biosul…..nimic schimbat..
  Inainte de aceasta problema mi se oprea cand porneam calc de cateva ori apoi mergea perfect si tot asa cam de o luna incoace si asa de fiecare data cand il porneam……
  Acum se restarteaza din 5 in 5 sec…..
  Are cineva o idee?

 4. Buna am deschis 2 pagini de web 1 pe fb alta pe un video si 2 metine si mi sa restartat brusc…daca dai un restart dureasa sa se opreasca dar mi sa rstartat fortat fara sa imi apara vreo eroare sa fie oare din cauza Pc-ului?… va dau cateva date despre el poate e din cauza vechimii: System:Microsoft Windows XP Professional , Version 2002 , Service Pack 2
  Computer:Intel(R) Celeron(R) CPU , 1.6GHz, 0.99GB of RAM.
  Deci din ce cauza sa restartat?Suprasolicitarea?
  Acum o luna mi sa restartat cu 2 pagini de Web deschise… nu o data ci de 5 ori…Obtiunea Automatically restart e debifata deci din ce cauza?
  Trojan Horse ar putea fi cauza?

 5. deci imi cere sa actualizez „pluginul java TM”dar nu lam actualizat
  la un joc cand intr asta imi cere dar dau „Rulati de aceasta data”
  cam azi mi se restarteaza cand intr pe el
  jocul se Cheama „Rune Scape”
  ajutama Cristian
  nu stiu ce sai mai fac!!
  CREDEMA!!!
  AJUTAMA TE ROG!!

 6. salut1
  am o problema urata la pc-l de acasa:
  -se restarteaza aleator
  -nu mai afisaza nimic pe monitor in afara de ceva’pureci’ si alte chestii fara noima
  -nu mai am acces de niciun fel pentru a putea lua masuri

 7. Salutare. Am o problema cu calculatorul surorii mele.La prima pornire, ecran negru-gri, trebuie sa il inchid din buton (tinut apasat 4-5 sec), si sa il repornesc ca sa am imagine pe monitor, iar cand ajunge la logo-ul windows-ului isi i-a restart.Rar reusesc sa intru in windows, iar atunci e doar pt 3-4 min. Am luat-o prin eliminare (schimbat ram, hdd, scos placa video si lasat doar cea onboard)…nimic.Deci au ramas doar placa de baza si procesorul.In bios imi arata ca temperatura procesorului e undeva la 38-39 de grade (e un sempron dual core de 2600+).As vrea sa stiu daca inafara cazului cand procesorul se supraincalzeste, procesorul mai poate cauza cumva restartul.Ms.

 8. Buna! Si eu am problema asta! Am facut exact ca mai sus…am debifat optiunea dar tot mi se restarteaza! Deci cand se restarteaza apar niste linii albastre pe un fond negru. De obicei cand intru pe joc, metin2, mi se restarteaza mereu, dar si cand fac altceva, intru pe net sau pur si simplu dau click pe bara de jos…dar mai rar! Vreau sa mentionez ca windowsul abia l-a instalat…xp..ca am crezut ca e de la win. Metin2 joc de 4 ani si nu mi s-a mai intamplat,acum e prima data. Si tot de 4 ani am calculatorul. de praf l-a curatat.. Nu stiu ce sa mai fac.. De la placa video nu cred ca e… O fi vreun virus ? Keylloger ? Cum sa fac? Sau o fi de la vreun program instalat?

  • Si inca ceva!!! Cand aprin calculatorul imi da un mesaj pe desktop: ”Microsoft Windows! The system has recovered from a serious error. A log of this error has been created.” Ce poate sa insemne asta ?? Te rog ajuta-ma!

  • E de la placa video. Nvidia cel mai probabil. Problema raportată de tine apare de obicei în sisteme Dell. Încearcă să descarci driverele, toate, de pe site-ul fabricantului, ultima versiune, nicidecum nu le instala pe cele de pe cd.

 9. Din pacate trebuie sa te deranjez si eu cu aceeasi intrebare:
  Calculatorul mi se restarteaza singur si imi apare un ecran negru pe care scrie: start windows normally. Daca apare de prea multe ori intr-un timp scurt chestia asta, apare dupa aia: Launch Startup repair. Cateodata termina repairul cu succes, se restarteaza, merge o vreme, dar dupa nu prea mult timp incepe iar cu start windows normally, Launch Startup repair. Acelasi loop nenorocit. Am reinstalat windowsul de 100 de ori (reformatand de fiecare data DOAR partitia C). dupa prima reinstalare a inceput sa faca figuri dupa vreo zi jumate, dupa a 2-a reinstalare, mai repede. Si tot asa. Aveam windows 7 pirat. vazand ca nu se mai poate, am reinstalat windowsul meu XP cu sp2 pirat care mi-a mers brici cat l-am avut. mentionez ca la prima incercare de instalare a windowsului XP (dupa ce am sters windowsul 7) imi spunea ca nu stiu ce fisiere nu poate sa copieze si deci a trebuit sa o iau de la inceput cu instalarea. la a 2-a incercare a mers mai bine, nu mi-a mai zis ca nu poate sa copieze. l-am reinstalat si pe xp de vreo 4 ori ca sa fiu sigura ca e bine instalat. de fiecare data am sters si reformatat partitia, evident.
  cu xp a mers o zi intreaga! dar azi dimineata cand sa il deschid, mi-a aparut din nou ecranul negru cu „start windows normally”.
  am stat pe net vreo jumatate de ora, timp in care nu s-a mai restartat singur. urmeaza sa vad daca se mai restarteaza cand ajung acasa.
  intrebarea este: eroarea este de la software sau de la hardware?! pt ca daca as sti ca este de la software, mi-as cumpara un windows original. daca calculatorul e complet bulit, nu are rost sa dau bani pe cd separat de windows, ci mai degraba sa imi cumpar un calculator care are windows 7 preinstalat. asa ca nu stiu ce sa fac. va rog mult daca aveti vreo idee ce se intampla. e de la windowsurile piratate? sau de la hardware? multumesc mult. Astept raspuns. Dau o bere.

  • Încearcă să instalezi Windows 7, o versiune originala, în versiunea trial, dar părerea mea e că fereastra aceea apare fiindcă ori nu e oprit cum trebuie (Start » Shut down), ori HDD-ul e pe ducă.

   • Iti multumesc enorm pentru ceea ce faci aici Cristi. Esti cel mai bun din cati am vazut si cel mai amabil. Problema e ca daca te duci oriunde pe orice forum sa intrebi de windows fals, nici nu vor sa discute, mai ales pe site-uri de limba engleza.

    Ori intrebarea mea despre windows este oarecum justificata.
    Bun, daca ai bani rezolvi orice, dar nu am bani sa arunc pe un windows original si sa ma trezesc ca nici asa nu merge. Trebuie sa stiu daca imi cumpar calculator cu totul si atunci o sa il cumpar cu windowsul inclus, ca sa economisesc niste bani, logic.

    Daca calculatorul este inca bun si problema este de la windows, sunt dispusa sa cumpar un windows original, dar trebuie sa stiu de la ce face figurile astea mai intai. Aici e buba!

    Am pus-o-n fericire daca HDD-ul e pe duca.
    Acum intrebarea este daca trebuie schimbat HDD-ul, trebuie practic cumparat alt calculator, placa de baza nu o sa se mai potriveasca probabil, nu o sa se mai potriveasca nimic din ce am in el, nu?

    Am mai vorbit cu niste oameni si mi-au zis ca se poate sa faca figurile astea de la sursa sau de la coolerul de la procesor, ca se supraincalzesc, sau de la memoriile de RAM?! Am memorie aditionala. Am avut 1 giga si am mai pus un giga de memorie cand mi l-am refacut acum 5 ani. Recunosc ca nu am curatat calculatorul de praf niciodata in 5 ani, pentru ca nu ma pricep sa il desfac.

    Am instalat windows XP precum ti-am spus, si cu asta se inchide, dar nu asa de des, si nu a mai aparut ecranul cu start windows normally. Doar se restarteaza singur. Ieri mi s-a restartat de vreo 3 ori in 4 ore. Cred ca va trebui sa chem pe cineva care se pricepe, ca sa se uite la el. Daca dai consultatii de diagnoza la fatza locului, esti binevenit. Evident nu gratis.

    M-am gandit si eu ca ar trebui incercat un windows original.
    Eu am fost cea care te-am intrebat cum se instaleaza versiunea trial Windows 7. Nu ma pricep la creare de imagini iso pe cd whatever, pentru ca nu am avut nevoie. Eu am inceput activitatea pe PC cu XP care copia singur un CD. Sunt utilizator, nu depanator. Ma pricep la tot felul de aplicatii, chiar HTML, dar nu la hardware! Imi reinstalez windowsul cat mai rar posibil.

    Iti multumesc inca o data pentru raspuns. E incredibil ca cineva sa iti dea raspunsuri gratis si asa de bune. Felicitari.
    P.S.: Opresc calculatorul cu Start >> Shut down. :)

   • scuze ca te deranjez din nou. deocamdata nu am putut sa instalez windows original ca nu am avut cand. dar am descarcat Crystal Disk si uite ce zice:

    CAUTION: Reallocated Sector Count/ Current 100 / Worst 100/ Threshold 10/ Raw value 000000000002

    Ai poza aici:

    http://postimg.org/image/vm4i3phub/

    asta inseamna ca hardul e pe duca? multumesc mult de tot anticipat.

    • Am intrat si in BIOS si zice asa:

     current system temperature 56 grd.C
     current CPU temperature 43 grd.C
     Current CPU fan speed 2436 RPM
     Current System Fan Speed 0 RPM

     Pt. procesor AMD Athlon 64 X2, temp maxima = 71°C, conform acestui tabel:

     http://www.technibble.com/what-is-my-computers-maximum-cpu-temperature/

     deci pare buna temperatura de la procesor, nu?

     Mai zice:

     Reset Case Open Status: [Disabled]
     Case Opened Yes
     Vcore OK
     DDR2 1.8V ok
     +3.3 V ok
     +12V ok

     Procesorul este: AMD Athlon(tm) 64 x 2 Dual Core Processor 4400+

     despre configuratie nu stiu sa iti spun decat atat:

     Disc drives: HD250HJ
     2 GB RAM
     placa video ATI/ASUS x 1550 series
     Procesor: AMD Athlon(tm) 64 x 2 Dual Core Processor 4400+

     te rog mult zi-mi si mie daca datele astea iti spun ceva. merci.

     • Nu observ nimic în neregulă în informațiile oferite de tine. Current System Fan Speed 0 RPM ar putea spune ca nu funcționează cooler-ul, că acesta nu există sau că senzorul nu este recunoscut corect de BIOS. Oricum, nu e un motiv pentru a-ți face grijit.

     • Daca reusesc, am sa fac analiza cu HD tune.

      Am vorbit cu cineva despre acel cooler la care spune ca are rotatii = 0 si mi-a spus sa ma uit pe lateralul calculatorului sa vad daca are vreun ventilator. Inteleg ca poate sa mai existe un ventilator in afara de cel mare din spate.

      Mai mentionez ca am fost in My computer/properties/advanced/startup and recovery/ si i-am debifat casuta cu Automatic Restart. Chiar si dupa ce am debifat casuta asta, tot mi s-a restartat singur.

      Operatia cu debifatul am facut-o dupa ce am facut defragmentarea.

      Mentionez de asemenea ca dupa defragmentare s-a restartat singur o singura data (adica mai rar).

      Multe multumiri Cristi!!!

     • Acel cooler poate fi pe lateral sau în spatele calculatorului. Acesta menține în unitate temperatura scăzută, dar nu e obligatoriu să existe.

     • stiu ca scriu cam mult, dar nu mai pot cu pc-ul asta.
      a aparut azi ecranul albastru dupa 2 incercari de pornire a windowsului nereusite.

      zice asa:

      A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
      PAGE_FAULT_IN_NonPAGED_AREA

      If this is the first time when you’ve seen this stop error screen, restart your computer.

      If this screen appears again, follow these steps: check to make sure any new hardware or software is properly installed.
      If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturers for any windows updates you might need.

      If problems continue (cred ca asa scria), disable or remove any new hardware or software.

      Disable bios memory options such as caching or shadowing.
      If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup options and select Safe mode.

      Technical information:
      ***STOP: 0x000000050 (0x9ED1EE69, 0x00000000, 0x8052B628, 0x00000000)
      beginning dump of physical memory
      physical memory dump complete.

      contact your system administrator… bla bla

      in conditiile astea nu stiu daca reusesc sa instaled HD tune. daca reusesc, te anunt.

      mentionez ca nu e prima data cand apare acest ecran albastru, dar l-am ignorat. pana acum a mai aparut de vreo 2 ori, insa numai astazi a aparut de 3 ori.

      multumesc mult de tot.

     • Această eroare acuză probleme cu memoria RAM. E posibil ca unul dintre modulele instalate să fie defecte. Uite ce-ți propun, că tot am văzut că te descurci cu instalatul Windows-ului, instalează Ubuntu și folosește-l câteva zile, 2-3, să vezi dacă aceste probleme se repetă. Instalează-l în tot HDD-ul, șterge absolut tot, dar, înainte de a face acest lucru, salvează-ți datele importante pe un HDD extern, DVD sau online. Un ghid de instalare a Ubuntu găsești aici.

     • M-am uitat. Calculatorul nu are ventilator pe parti.
      Am facut analiza cu HD tune si cam astea sunt rezultatele:

      HD TUNE BENCHMARK SCREEN:
      http://postimg.org/image/u3b2wrttx/

      HD TUNE INFO SCREEN:
      http://postimg.org/image/h43j9fkaj/

      HD TUNE HEALTH SCREEN:
      http://postimg.org/image/edyc70gm3/

      HD TUNE ERROR SCREEN
      http://postimg.org/image/y5ypnxvzl/

      HD TUNE FILE BENCHMARK SCREEN:
      http://postimg.org/image/twancr9h7/

      HD TUNE DISK MONITOR BLOCK SIZE SCREEN:
      http://postimg.org/image/43oklmfgb/

      HD TUNE DISK MONITOR POSITION SCREEN:
      http://postimg.org/image/ixwfueofz/

      HD TUNE DISK MONITOR PROGRAMS SCREEN (1)
      http://postimg.org/image/lpkayrccf/

      HD TUNE DISK MONITOR PROGRAMS SCREEN (2)
      http://postimg.org/image/m7k1scrb3/

      HD TUNE DISK MONITOR STATISTICS SCREEN (1)
      http://postimg.org/image/te3l8ssa5/

      HD TUNE DISK MONITOR STATISTICS SCREEN (2)
      http://postimg.org/image/5dzm5qvft/

      HD TUNE AAM SCREEN
      http://postimg.org/image/w4a4lvm9n/

      HD TUNE RANDOM ACCESS SCREEN
      http://postimg.org/image/w4vmfe7b5/

      HD TUNE EXTRA TESTS SCREEN:
      http://postimg.org/image/pizqmus6v/

      O sa incerc sa instalez si unbutu, cum ai spus, fara partitii.
      Intrebarea e de ce unbutu? ca sa eliminam erorile pe care le-ar putea crea windowsul, nu?

      Am instalat ieri memtest si am sa incerc mai intai sa testez memoriile, dar am inteles ca testul nu e prea relevant si ca trebuie sa tii calculatorul deschis multe ore pt a fi relevant, ceea ce eu sunt in imposibilitate sa fac, pt ca se inchide. As putea testa memoriile dupa ce instalez unbutu, probabil.

      Am salvat tot ce aveam pe D de cand mi-ai spus ca hardul e pe duca, asa ca oricum m-ai ajutat foarte mult.

      Deja am purtat o discutie mult prea lunga si nu vreau sa te pisez la cap la infinit.
      Daca nu se rezolva, trebuie sa imi cumpar alt calculator.

      Pe mine ma interesa macar sa stiu daca hardul e bun, ca oricum RAM-ul e mic pentru vremurile astea, asa ca daca si hardul e bulit, imi cumpar alt calculator, nu mai are sens.
      Daca hardul nu e bulit, poate merita sa ii mai dau o sansa.

      Poate dupa pozele pe care ti le-am dat din HD tune ai putea sa-ti faci o idee. Uita-te daca poti si cand poti, nu e graba. Multumesc!!

     • HDD-ul pare în regulă… Practic, asta e o buclă nasoală. Problemele dau de înțeles că sunt provocate de HDD sau de temperatură. Eu aș încerca UBUNTU (nu UNBUNTU) mai mult pentru a schimba sistemul de fișiere, forța realocarea și verifica dacă există și alte probleme. Apropo, nu în bios, în Windows, cum sunt temperaturile?

 10. Salut frate,cand stau pe net..sau nu fac nimic.. mi se restarteaza pcțu ..am windows 8..si imi si scrie ceva..imi apare un smiley face trist..si scrie ceva de restart,si etc..ma poti ajuta?crezi ca e o erroare? Raspunde te rog….

  • Dacă pe Windows 7 n-ai avut parte de aceste probleme, înseamnă că problema e de la Windows 8 sau de la un driver lipsă ori incorect. Instalează toate actualizările Windows 8 și fiecare driver în parte pentru componentele PC-ului tău.

 11. Va salut!
  In timp ce foloseam PC-ul a fost pentru o secunda pana de curent.Am redeschis PC-ul si am avut probleme in a accesa Facebook si YahooMessenger.
  Am reactualizat ora,ziua, anul si nu au mai fost probleme.Am terminat „munca” pe PC am dat shut-down s-a inchis iar la interval de cateva secunde a repornit.Am repetat inchiderea si aceasi problema.Am intrerupt alimentarea de tensiune din butonul din spate.Ziua urmatoare am reluat”munca” pe PC am comutat intrerupatorul pe tensiune si nu a repornit.M-am bucurat.Dar problema persista.Va rog sa ma ajutati.
  Cu respect.

 12. Buna cristi .am o problema foarte mare cu calculatorul meu…deci sa-ti explic:il pornesc imi apare dupa o imagine cu „start windows normally” „save with comand prompt „etc… dupa ce dau start windows nomaly sau oricare dintre variantele alea imi apare imaginea de la windows xp si cum se incarca sub imagine dupa se blocheaza pt o secunda dupa apare pt 1 secunda o imagine albastra cu ceva scris (nu inteleg ce scrie)si dupa aceea se restarteaza….te rog ajutama

 13. Salutare. Am diverse probleme cu it-ul , ba cu modemu de net ,ba cu monitoru , ba cu tasta , dar ultima si cea mai grava problema o am cu pc-ul de doua zile si anume se restarteaza singur pc-ul iar unitatea scoate un sunet ca la shut down(cand inchid pc-ul). Dupa apare sus ceva sceis cu galven urmat se scriau banal aparut de fiecare data la pornirea pc-ului cu 64bit etc , dupa apare o a doua pagina dupa care in josul ei please insert nu stiu ce disk sau cv se genu , eu am presupus ca cere sa inserez cd-ul de la windows(xp professional sp3 copie) . Dupa dau restart la pc , fubctioneaza doua min normal si iara se repeta povestea. Inainte acu o sap sau doua imi scria start normaly windows si alte lucruri de genu . Prima data cand a apaeut cu start normali windows am presupus ca fiind din cauza unei caderi de tensiune. Deci sunt disperat si nu stiu ce sa ii fac. Am luat de curand Advanced System care in speranta ca ma va ajuta dar problema pare ca persista si se agraveaza. E un pc alab1Gb ram , 216 Mb placa visdeo , ma rog dar de 6 ani nu cred ca am patit o data asa ceva. S-a intamplat o data acu 4ani cand am dat 8 restarturi in 5 min …

    • Din simptomele prezentate de tine e vorba de fișiere corupte. E mai simplu să reinstalezi decât să repari, sfatul meu. Dar na, dacă ai în apropiere un cunoscut priceput în ale calculatoarelor și care e dispus să-ți dea o mână de ajutor, poți încerca. Dacă ar fi fost ceva simplu, aș fi încercat să-ți ofer o soluție.

     • Da programul asta Advanced system care a gasit diverse probleme ale hardiscului , Malwsofturi periculoase , gauri de securitate , erori de regiatru ma rog din 12 categorii cate cuprindea programul doar 3 erau in regula iar restu de 9 aveau numere cuprinse intre doua si trei cifre… prima data cand am facut o scanare cu acest program reparator de.probleme imi gasi 34 de malwsofturi periculoase si alte probleme dar aici e cv ciudat. Intr-un chenar apare o statistica a sanatatii pc-ului .. prima data inainte de scanare scria acceptabila iar dupa impecabila. Cum naiba in 2 sap s-a intors la acceptabila si dupa orice scanare sau reparare nu revine la acceptabila. Nu am pe cineva sa ma ajute ai de aia am apelat la ajutor aici. Ce programe imi poti sugera pt repararea pc-ului ?? Anti Malware? Anti SpyBot?

      Imi cer scuze dar la fel precum ieri v-am scris de pe telefonul mobil si sunt certat rau cu tastatura asta touch…

      Pentru a verifica daca am fisiere corupte, care sunt, cate sunt si sa le repar nu pot introduce comanda asta in : start ->run->scriu comanda asta : sfc /scannow si enter?

      Comentariu editat.

 14. Salut Cristi, am si eu o problema, deschid calculatorul pur si simplu si dupa 5-10 minute depinde cat a stat calculatorul inchis , se restarteaza automat, am urmat pasii, sa dezactivez restartarea automata din system proprietes si acum mi se inchide de tot si nu imi apare nimic ,nici o eroare, si nu se mai deschide, doar decat daca apas pe buton, te rog frumos ajuta-ma, a inceput sa faca asa de cand am schimbat tastatura si am vrut sa o pun pe cealalta sa vad daca merge si am scos-o si am bagat-o de vreo 8 ori consecutiv si se restarta cand bagam tastatura, acum tastatura merge, dar calculatorul se inchide singur.

 15. salut! am si eu o problema : cand intru in camera web sa o verific in computer sa vad daca merge m-i se restarteaza pc-ul. DC? ma puteti ajuta? astept raspuns!!!

 16. ma puteti ajuta si pe mine? mi se restarteaza calc la pornire 1 sau mai multe restartari ( nu are regula). dupa ce s-a „stabilizat” nu se mai restarteaza pana il opresc.

  • Ai verificat ceea ce se spune în articol? Își dă numai restarturi, sau îți dă și BSOD-uri? Motivele pot fi multe, dacă nu poți detalia anumite amănunte ca: de când face asta, programe instalate recent, update-uri instalate recent, ce procese suspecte (dacă ști să le identifici) îți rulează în task manager, etc, nu am ce-ți spune. Poate se supraîncăzește CPU (răcire necorespunzătoare, praf din abundență, senzori, etc). În ultimă instanță, reinstalează sistemul.

 17. Buna,

  Am o problema asemanatoare insa nu reusesc deloc a ii dau de cap. Ma tem ca va trebui schimbata sursa. Am avut caderi de tensiune considerabile. Pc-ul mi se restarta in continuu pana ce l-am oprit de la buton. L-am lasat o perioada insa cand vrewau sa il aprind imi intra in BIOS, apare o pagina albastra goala nu pot face nimic din tastatura (nu pot intra in BIOS), apoi se reseteaza din nou si tot asa.

  Ce se poate face in acest caz?
  Va multumesc!

  • Ai uitat să spui ce Windows ai…Click dreapta pe Computer, Properties, Advanced, Startup and Recovery, Settings și debifează Automatically restart. În felul acesta vei putea să notezi eroarea care ți-o dă în BSOD. În BIOS nu poate intra singur! Apoi cauți codul erorii pe Google. Sau scrie-o aici…Totuși câteva întrebări:
   -este curățat de praf pc-ul?
   -îți funcționează ventilatoarele la parametrii normali?
   -ai făcut schimbări hardware majore (HDD, RAM, placă de bază, etc)?
   Simptomele descrise indică o creștere excesivă de temperatură, iar senzorii CPU declanșează restartul, sau shutdown. Instalează, sau portabil Core Temp și vezi ce temperaturi ai la CPU.

   • Am windows 7. As dori sa pot intra in Computer, Properties, Advanced, Startup and Recovery, Settings și sa pot debifa Automatically restart, insa nu pot. Il aprind sta aprins cateva secunde apoi se reseteaza si tot asa. Tocmai ce l-am curatat de praf, ventilatoarele functioneaza perfect, schimbari hardware nu am facut. PC- ul are aproximativ 2 ani. Este posibil sa fie o problema la sursa din cauza caderilor succesive de curent? Oare exista vreo setare a sistemului care nu permite pornirea tocmai pentru ca Pc ul sa fie in siguranta din cauza acestor probleme? Oare sa il mai las cateva ore stins si sa mai incerc?

    • Decuplează toate terminalele, mouse, tastatură, etc și vezi dacă face la fel. Poate este vreun driver de vină, încearcă în Safe Mode și fă-i setările specificate în articol. În BIOS poți intra cu una din tastele F2, F10, F12, Del, îți scrie combinația înainte de procesul POST, când apare sigla. Lasă overclock-ul, deocamdată nu te ajută la nimic…

 18. Sall cand intru in metin2 mi se restarteaza si pe fbk dar daca bag mt in bara nu mi se da restart ma puteti ajuta va rog!!!!!!!!

 19. Chiar și la a doua postare ai greșeli gramaticale grave!! Nu te simți lezat în amorul propriu? Un pic de atenție te-ar scuti de astfel de inconveniente… Probabil, se restartează pentru că nu îndeplinește condițiile impuse de joc, sau incompatibilitate a programelor instalate.

  • Poi prima dată când l-am luat nu sa dat restart dar după am găsit ceva pe net numit fix.reg care mi-a editat sistemul si mi-au rămas unele programe..după un timp a inceput să iși dea restart am incercat control panel si etc..nu doar in joc mi se restartează stau pe fb și deodată se dă restart chiar nuștiu ce să fac am căutat tot felul de metode pe internet niciuna nu a funcționat te rog ajută-mă,chiar mă disperă la maxim!!

   • Când te apuci să „editezi sistemul (??) cu ceva de pe net (!!)”, faci mai întâi un backup la sistem, în caz că ceva nu merge bine să poți reveni la starea inițială. Ce pot să-ți spun…rulează „ceva-ul ăla”, poate are opțiunea de a reveni (Undo) la cum a fost înainte. Dacă este în format .REG, deschide-l cu Notepad și verifică ce schimbări a adus registrului, iar dacă ști ce faci, remediază manual. În caz contrar nu văd altă soluție decât reinstalarea sistemului. În încheiere, te sfătuiesc ca altădată să nu mai „editezi sistemul” cu ceva ce nu ști ce face!

    • Windows Registry Editor Version 5.00
     [HKEY_CLASSES_ROOTexefileshellopencommand]
     @=””%1″ %*” când nu imi mergea să instalez nimic in pc am găsit asta pe tpu si să o pun intr-un notepad și să salvez pe desktop cu fix.reg si a mers după chiar bine si acum iși dă reset laptopu si e aproape nou acum eu la vârsta mea nu prea ințeleg ce mi-ai explicat tu acolo..dacă ai putea in pc la mine cu team viewer..am incercat sute de metode chiar nu știu ce să ii mai fac parcă mă omoră când iși dă restart te rog pune-te măcar 5 minute in locul meu si găsește ceva..mai pe ințelesul meu

     • Am spus și, cred că-i pe înțelesul oricui: „în caz contrar nu văd altă soluție decât reinstalarea sistemului”. Deci?!? Laptopul o fi el aproape nou, dar ținut într-un mediu cu praf, sau în alte spații deschise, se umple cu praf și trebuie curățat (la un service, dacă nu te pricepi). Orice dispozitiv are niște senzori, care la atingerea unei anumite temperaturi resetează sistemul pentru protecție. Ai verificat ventilatorul? Funcționează? Cât despre TeamViewer, abandonează ideea, nu fac depanare online…

 20. Eu spun că mai ajutat foarte mult o să-l curăț eu de praf cum am făcut si cu alte unități care și-au dat restart,mulțumesc foarte mult..

 21. Salut,am uitat să menționez ceva imi apare ecranul albastru cu un scris alb si imi zice asa: Il computer ha riscontrato un problema e dever essere riavvito.Raccolta di informazioni sull errire in corso al termine sara possible riavviare il computee(0% completo) rămâne blocat si atat e in italiană pc nuștiu dacă o să ințelegi

  • Salut.
   Sugerez sa citesti si acest articol,redactat de Cristi.
   Un program asemanator dar un pic mai detaliat este si acesta.
   Poti verifica si Event Viewer,pentru a descoperi si identifica alte cauze generatoare,ale acestui BSOD.
   In cazul unei reinstalari a sistemului sugerez sa urmaresti acest manual de instalare Windows 8,observand in comentariile tale ca momentan ai acest sistem de operare instalat cu toate ca ai la dispozitie si alte solutii.

  • Nu cunosc italiana, dar intuiesc ce spune eroarea… Și ai prea multe… Și îți spun a treia și ultima oară: reinstalează sistemul!!! Dacă făceai asta de prima dată de când ți-am spus, erai rezolvat, nu mai aveai necazuri. La tine sunt multe, multe necazuri, incompatibilități. Crede-mă, nu ai ce repara… Uite un ghid complet de instalare Windows, în cazul în care nu ști.

  • Ti-am raspuns deja in comentariul anterior.
   Putina atentie si din partea ta!
   Urmeaza ghidul de instalare mentionat apeland la ultima solutie,anume reinstalarea sistemului de operare.
   Daca esti de parere ca este greu de urmarit si inteles acest ghid apeleaza la persoanele mai experimentate din cercul tau de prieteni.
   Succes!

  • Uite și un ghid de instalare Windows 8. Cu toate că pașii sunt aceeași, cu mici diferențe ce țin de personalizare. Parerea mea este, că oricine poate instala un sistem de operare, nu-i nevoie decât de un minim bagaj de cunoștințe (hard disk, partiții, formatare), iar ghidul respectiv completează acele lipsuri. Memorează în mod logic (nu mecanic!) pașii respectivi și ai să reușești cu siguranță.
   1-descarci Windows
   2-arzi imaginea ISO pe un DVD gol (nou, costă 1,5 lei, sau un DVD-RW-3,5 lei) cu ImgBurn
   3-setezi în BIOS unitatea optică pe primul loc, altfel nu va boot-a de pe DVD
   4-urmezi pașii indicați în ghid, ai tot ceea ce ți-ar trebui să duci treaba până la capăt!
   5-Succes!

  • Deja ne-ai bagat in ceata…
   Ce program zici tu si ce zicem noi in postarile noastre.Eu banuiesc ca te referi la la discul de instalare propriu zis in caz contrar mentioneaza te rog la ce anume te referi,fiind cat mai explicit posibil.
   Instrumente necesare:Imagine Iso Bootabila Windows 8,Dvd Gol/Unitate Amovibila(Stick USB),Program inscriptionat CD/DVD(Ex.ImgBurn,Nero etc.)
   Sunt „n” site-uri de unde poti face rost de cele mentionate anterior,asta in conditiile in care ai cumparat produsul nou ce a avut o licenta dar nu dispui de discul de instalare,fiind necesar sa iti salvezi licenta deoarece vei avea nevoie de ea mai tarziu.
   Daca ai instalat Windows 8 din alte surse si ai activat licenta cu terte programe este treaba ta si numai a ta,ce descarci,de unde descarci.
   Daca ti se pare complicata instalarea,repet acelasi lucru ca si in postarea mea anterioara ori apelezi la cineva ce s-a lovit de aceste probleme si are idee sa instaleze un sistem de operare ori iti iei inima in dinti si incerci tu prima ta instalare de sistem,atat Windows 8 cat si Windows 7.Poti opta pentru Windows 7 daca 8 este putin mai greu de inteles pentru tine si intampini probleme.

 22. Salut,tot imi apare aia imaginea albastră si scris alb,dar am setat aia la start up and recovery si nu se dă restart rămâne așa.Vroiam să instalez sistemul de operare,dar mi-am dat seama că pierd programele instalate de pe Cd-ul original al pc-ului.Când l-am cumpărat nu mi-a dat nici un Cd poate mă ajutați cum să dau un backup la sistemul de operare..sau ceva de genu ăsta să nu mai apară aia..vă rog.!

  • „Imaginea aia albastră” se cheamă BSOD (Blue Screen Of Death) și apare în diverse cazuri: incompatibilități software/hardware. Este bine că nu-și dă restart automat, poți lua codul erorii și cauți rezolvarea pe nenea Google! „Să dai un backup”?? Poate un restore! Dar ca să restaurezi sistemul la starea inițială, trebuie să faci o imagine de backup în prealabil, altfel, nu ai după ce… Sunt o grămadă de aplicații de backup, scrie „free backup software” în Google și vei vedea…

 23. Am căutat pe Google si am găsit rezolvare.Imi spune să instalez toate driverele am instalat tot ce trebuia unele nu mă lăsa,cred că le am deja instalate …am căuatat restore aia si nu am găsit nimic azi si ieri am căutat toată ziua rezolvări si nuștiu ce să mai fac nu vreau să instalez sistemul de operare..Poate găsești un program anumea pentru a îmi repara tot ce trebuie incompatibilități si etc..Astept răspuns. Mulțumesc!

  • Programul care repară incompatibilități ești tu! Un „program anumea” nu există! Restore aia? Adică, ce ai căutat? Scuză-mă, atât gramatica ta, cât și exprimarea lasă loc la interpretări… Fi calm, scrie corect în limba română, sau în engleză… Câteodată este absolut nevoie de reinstalarea OS, mai ales dacă ești începător în ale pc-ului, ar trebui să iei în considerație posibilitatea. În caz contrar, nu mai instala absolut niciun program, lași Windows-ul curat citești ziarul online și eventual, joci Solitaire.

 24. Eu spun că ești capabil de a căuta si de a aduce o rezolvare,dar parcă nu vrei să mă ajuți .Nu esti degeaba aici..ești cu un scop aici de a ne ajuta pe noi.Si spun că ar trebui să îți dai puțin silința pentru asta..

  • Eu te-am ajutat în măsura în care ți-ai prezentat problema, cu toate că nu prea am înțeles mai nimic din felul tău de a te exprima. Că ești începător în ale pc-ului, mi-am dat seama, dar începător și la limba română?!? Vrei ajutor? Păi, o problemă este pe jumătate rezolvată dacă ști să o prezinți în detaliu, cu amănunte concrete. Închei cu exemplul tău: „restore aia” Sincer, habar n-am ce ai vrut să spui.. Vrei să ghicesc? Nu pot…

 25. Deci să mă exprim mai corecter.Mie imi apare BSOD la exact o ora.Și caut o rezolvare la această problemă care este des intânită!Am căutat tot felul de chestii pentru BSOD pe Google .N-am găsit nimic,am apelat din nou la voi sperând că o să mă ajutați!Caut un program pt rezolvarea lui sau ceva de genul ăsta .Mulțumesc pentru ințelegere!

  • Salut Ionut.
   Banuiesc ca ai urmarit comentariile din cadrul articolului unde postezi de asemenea si raspunsurile date,incercand si din programele prezentate in raspunsuri,spre exemplu acesta.
   Cauzele unui BSOD sunt variate si difera de la o situatie la alta avand cauze de natura hardware ori software fiind necesar sa se efectueze investigatii suplimentare cu programe specifice,ca si cele prezentate in comentariul mentionat de mine.

  • Deci să-ți explic mai „corecter”! Nu știu ce ai căutat tu pe Google și nu ai găsit, eu doar am scris „bsod” și…ghici!?! De câte ori apare un BSOD îți va scrie (alb pe albastru) codul erorii… Scrie-l pe o hârtie, apoi cauți acel cod în Google. Despre BSOD găsești mii de pagini, așa că nu mai spune că ai căutat…

 26. Codul errorii este:System_Service_Exception.
  Am găsit rezolvarea de a instala Intel Graphics Card.Am instalat-o si am dat un restart la pc.Si după o oră iar și-a dat..

  • Reinstalează Windows, actualizează-l, drivere, etc. Apoi îți instalezi programele. Dacă făceai asta când ți-am spus prima dată erai rezolvat de mult. Reinstalează Windows, sau… adună și mai multe erori! Atceva nu mai am de zis, dintre toți cititorii, tu ai cele mai multe erori…

 27. Am rezolvat problema imi dădea o erroare antivirusu și nu am observat.Deci scuzați-mă pentru deranj si pentru neînțelegerile aduse aici și sper să mă ajutați in viitorul apropiat.Mulțumesc mult că ați avut răbdare cu mine!

 28. Ma Puteti ajuta si pe mine cu o problema?
  Va Rog Foarte Mult
  mereu se reseteaza PC-ul si apare ceva cu albastru.. si cand se aprnde scrie Windows Has recovered from an unexpected shutdown

  • Click dreapta pe Computer, Properties, Advanced system settings, în Startup and recovery Settings debifează Automatically restart. Astfel vei putea să notezi codul erorii în BSOD (ecran albastru), apoi îl cauți în Google. Mai poți afla cauza cu BlueScreenView.

 29. Si eu am patit ca atunci cand dadeam sa descarc ceva se restarta laptopul..am dat windows update si am dat drumul la programul Malwarebytes Anti-Malware si am rezolvat .recomand o scanare cu un antivirus in sistem sau tot pc-ul. gl

 30. Mi se restarteaza calculatorul, a inceput de 2 zile, astazi din ce in ce mai des, am curatat unitatea, am dat si reparare windows in loc de start normal. Acum doar se restarteaza si daca i dau reparare apare ecran albastru cu mesajul ca are o eroare majora si pentru protejarea calculatorului se opreste, iar mesajul tehnic este 0x0000000A (0x8ADD2577 0x000000FF 0x00000008 0x8A89251C). Daca dau startare normala se starteaza la infinit si intreaba mereu ce sa faca, sa starteze cu reparare sau normal… Deci… cer ajutor!

  • În BSOD trebui să-ți apară o eroare cu cod de genul 0x000….Notează acel cod și scrie în Google „error 0x0….” și vezi ce găsești. Se prea poate să fie ceva mai deosebit. Ai adăugat ceva hardware, drivere… în plus în pc? Dacă nu în locul tău, cel mai simplu, aș reinstala sistemul…

  • Posibilele cauze sunt multiple, iar tu ești foarte vag în descrierea erorii: stratul de praf împiedică răcirea componentelor, adăugarea de componente hardware incompatibile, drivere necorespunzătoare (neactualizate), etc. Deschide Event Viewer și verifică ce spune acolo la eroarea respectivă, marcată cu roșu…

   • Salut, am verificat la Event Viewer si imi da 2 errori de 2 nivele. Una este de tip CRITICAL in care imi spune (The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.) aceasta erroare mi-o dadea cand se inchidea, si imi mai da inca o erroare in care imi spune (The previous system shutdown at 6:38:42 AM on ‎8/‎20/‎2014 was unexpected), ai idee de la ce ar putea fi?

    • E normal, dacă se restartează singur… Dacă verifici în amănunt acele erori vei găsi un „process ID”, dacă este 1074, verifică așa cum ți-am spus cauzele posibile. Se prea poate să fie nevoie de un update de BIOS (cam periculos!). Dacă nu te descurci, reinstalează sistemul și vezi dacă mai face așa.

 31. Salut. am o problema ,am leptop si are windows 8 nu. mai. pot sa intru pun parola si dau enter sa intru si mi se da restat apare ca din cauza unei erori si apare si PAGED_FAULT_IN_NONPAGED_AREA apare sal caut pe net ce pot sa fac nici nu pot sa intru se tot da restart si apare mesajul asta din cauza unei erori

  • Este o eroare de la RAM. Verifică RAM cu Memtest86+. Apoi, cu discul de instalare în unitatea optică, la fereastra cu locație, limbă, keyboard, apasă Shift+F10, iar în cmd tastează și dai Enter: sfc /scannow.

   • nu am cum sa verific ram nu pot intra .cum am contu sa intru in el dupa ce pun parola si dau enter apare pagina cu eoarea. si nu am cum sa verific si nam niciun disc la el. eu de pe tel am intrat aici .si sunt incepator. sa incerc sal desfac leptopu sa vad cu rami sau

    • RAM se poate verifica chiar fără sistem de operare instalat. Îți creezi mediul boot-abil pe alt pc. Dacă ai două module RAM, scoate pe rând câte unul și fă proba dacă merge. Dacă crezi că nu te descurci, du-l la un service, nu-l poți repara cu telefonul.

 32. Salut am și eu o problemă asemănătoare! Am win 7 pe el și 4 gb ram când dau să il pornesc mi se restartează intr-una și nu îi dă voie să se deschidă imi puteți da niște sfaturi vă rog

 33. Sal!
  Am si eu o problema la PC isi ia update si cand isi da restart se blocheaza si ramane asa ”imposibil de instalat update” si asa ramane precizez e win 8 ORIGINAL si tre sa ii dau mereu recovery :(

 34. Salut.
  As avea si eu o problema cu pc`ul
  Ideea este ca ..am primit pc`ul de la cineva si era instalat windows xp. pe el ok. Dar cand incercam sa il pornesc imi aparea o eroare.Am reinstalat windows dar am uitat sa sterg cel cu eroarea iar acum nici al doilea windows nu imi mai merge imi apare eroarea cu „We are sorry for the incovenience” Dar cand apas pe ” Start Windows Normally , isi da restart automat, am apasat pe toate chestiile din „safe mod” la orcare din ele isi da restart , iar acum daca vreu sa instalez windowsul imi citeste cd , imi intrat in setup dar imi apare aia cu ” Setup it`s loading files ( Windows Executive)” iar de aici mi se blocheaza si nu mai pot face absolut nimic. Help te rog ??

  • Salut.
   Te-ai asigurat ca toate setarile din BIOS sunt corecte,in special cele alocate recunoasterii si utilizarii HDD-ului sau HDD-urilor in cazul in care ai mai multe?
   De asemenea resetarea BIOS-ului la setarile implicite ori resetarea CMOS prin jumper poate da roade dar este necesar sa verifici setarile din BIOS ce trebuie activate ori dezactivate,pentru o buna functionare a intregului ansamblu.
   Ori ai incercat sa deconectezi modulele de memorie RAM si sa le probezi prin alternanta,bootand dupa dvd-ul de instalare sa vezi daca se mai blocheaza,eventual sa le schimbi pozitia sau deconectarea componentelor suplimentare ce se pot elimina,exemplu DVDRW,Floppy,placi de captura,retea,tv tunere etc..?

   • Am descarcat Java8-25 pt 32bit. Cand navhighez in Chrome nu pot, nu imi da voie sa folosesc saitul(adica sa rasfoiesc un sait de stiri de exemplu).Imi tot apare anuntul ca trebuie Java updatat.Eu l-am activat dand Run pe fisier etc…
    Ce fac in cazul acesta?

    • Cred ca ai probleme cu extensiile din browser ori ai ceva malware,adware in computer.Scaneaza sistemul cu produse tip antimalware,ca Malwarebytes,AdwCleaner sau Junkware Removal Tool.

 35. Salut.Vreau sa-mi reformatez si eu calculatorul pentru ca nu-mi mai da voie la descarcari de pe net.
  Si vreau sa il reformatez.Puteti a ma ajuta si pe mine va rog frumos?

  Comentariu editat!
  Posteaza corect din punct de vedere gramatical data viitoare cand doresti a mai scrie ceva,pentru a se intelege exact ce doresti sa faci!

  • Salut.
   In functie de ce sistem de operare doresti sa instalezi Windows XP sau Windows 7,posteaza aici si te vom indruma cu manuale de instalare.
   De asemenea ofera detalii asupra calculatorului detinut,cata memorie ram ai,ce hdd,ce placa video,procesor etc pentru a instala sistemul de operare recomandat pentru configuratia detinuta.

 36. Mi se restarteaza pc-ul fara sa-i fac nimic,nu apare nici o eroare am debifat cum arata mai sus si face la fel.Cand joc ceva se restarteaza mai des.Ce trebuie sa-i fac,am windows 7 deabia instalat.

   • Posteaza un screenshot ori poate doua,cu temperaturile din Speccy si Aida64 te rog.
    De asemenea specifica in comentariul tau si specificatiile sistemului tau(placa de baza,procesor,hdd etc..)

     • Ai testat si alta sursa?
      Sistemul pare destul de vechi,in special placa de baza.
      Cu toate ca este pe socket 775 poti gasi si placi de baza mai de actualitate,la magazinele de tip SH,ori site-uri gen okazii,facand upgrade si la memoria RAM.
      Oricum actualizarile hardware la sistemele vechi pot sa devina cu usurinta costisitoare,avand surprize sa constati ca mai bine se merita sa te gandesti la achizitionarea unor piese mai noi,facand un sistem nou.
      Daca este o problema de natura hardware,ceea ce pare a fi,nu te putem ajuta cu mai mult de o recomandare,anume sa optezi pentru vizita la un service cu o reputatie buna la tine in zona in care locuiesti ori in caz ca stai la tara sa faci o vizita la oras si sa te orientezi catre un asemenea operator economic ce presteaza acest gen de servicii,solicitand o diagnosticare a calculatorului,afland in felul acesta sursa problemei fara alte batai de cap,timp pierdut etc…
      Succes si te asteptam cu noi detalii in aceasta problema.

 37. Va salut !!! Dupa indelungi cautari pe google si dupa nenumarate site-uri pe care am cautat de ce m`i se restarteaza pc am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa vad daca ma poate sfatui cineva de aici cu , cunostinte mai superioare mie despre componentele pc . O sa va las mai jos 3 printuri .
  http://s7.postimg.org/7lqudw623/Untitled.png
  http://s10.postimg.org/lnm62t6nd/Untitled124124.png
  http://s17.postimg.org/i5jgerdun/Untitledsadda.png
  Orice joc online , full , mai multe ferestre deschise in chrome , sau orice altceva dupa cateva minute se restarteaza . Tin sa precizez ca pc il curat de 2 ori pe saptamana . Desurubez tot , placa video placa de baza , procesor , RAM , toate componentele importante le scot , le scutur de praf si le dau cu aspiratorul . Stiu ca deja suna cam ciudat , dar daca cineva imi poate explica aceasta dilema cu care ma confrunt de cateva luni bune o sa ii fiu recunoscator .
  Windows-ul este schimbat de 1 saptamana jumate . Dishonored , GTA IV , Assasin Creed IV , toate merg la full grafica si tot dar nu mai mult de 10-15 minute . Va multumesc anticipat !!

  • Salut.
   Ai schimbat si pasta termoconductoare cu ceva mai ok din punct de vedere calitativ?
   Sistemul tau nu se poate spune ca este de ultima generatie,facand parte din vechile generatii de procesoare pe socket 775,nefiind cazul sa ai pretentii mari de la el,in cazul jocurilor ce le doresti a le juca la detalii maxime.
   Poti incerca de asemenea sa testezi si detaliile la minim,mediu sau recomandat in functie de hardware-ul tau,sa vezi daca mai patesti acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.