Care sunt programele necesare în orice calculator

Dacă ți-ai cumpărat de curând un calculator, sau dacă tocmai l-ai formatat pe cel avut și vrei să cunoști ce programe n-ar trebui să lipsească din acesta, pe lângă cele pe care le folosești zilnic, aceasta este lista pe care trebuie neapărat să o citești.

programe necesare in orice calculator cu Windows

Lista include instrumente din toate categoriile importante (securitate, gestionare fișiere, editare grafică, procesare documente, partajare fișiere, chat și VoIP, multimedia, etc.). Iată care sunt recomandările mele:

Iar de moment cred că e suficient… Tu ce zici, am omis ceva important?!?

4 Comentarii

  1. Domnule CRISTI

    Rog o parere despre urmatoarea situatie:

    -Am un notbook marca lenovo S 10 e,de aproximativ 2 ani,coolerul huruia cu vibratii si porniri instabile,am decis sa-l desfac,dupa ce am fost nevoit sa-l fac bucati pina la
    placa de baza,a vazut ca trebuia sa dau jos si radiatorul de racire.Acesta avea o interfata
    termica un fel de cauciuc(guma de mestecat).Am curatat atit radiatorul cit si cela 2 pastile de GEAM(una era procesorul cealalta nu stiu ce era????)cu spirt,am pus pasta termica pe ele strat subtire(sa se vada prin el),si am pus o interfata termica ce preia asperitatile la radiator(am zis ca acesta se poate dilata si nu de prosti au pus si ei)dupa care am dat cu pasta si pe suprafata de contact a radiatorului(strat subtire).
    -Dupa remontare componente(au m-ai ramas 2 surubele) l-am pornit.
    -folosesc programul notebook hardware control si la CAPACITATE MAXIMA SETAT PROCESORUL am obtinut valorile de m-ai jos.

    Intrebarea este:

    -Sunt bune acele valori? acestea fiind obtinute la un BAKUP DE 25 GIGA ITRUN TIMP DE 43 MINUTE.

    INTRE TIMP VAD CA DIN 56 GRADE(CORE 0-47,CORE 1-47) NU SE MISCA.DAR MERGE COOLERUL MEREU pina in 51 de grade.

    ––––––––––––––––––––
    cpu clock-1596 MHZ
    cpu load-100/100
    temperatura TZ00-71 core 0-63,core1-63;72(65,65);73(65,65);74(67,67,minutul 18);75(68,68)
    76(68,68);culmea 74(66,66)stabil pina in minutul 42

    temperatura HD-44 grade la 75 grade CPU
    ––––––––––––––––––––

    1. Nu vad de ce nu ar fi bune acele datele afisate. Dar hai sa-ti proupun ceva: porneste un program sau un joc care sa solicite cat de mult procesorul. In cazul acesta temperatura ar trebui sa creasca usor in ciuda functionarii perfecte a ventilatorului.
      Nu stiu ce sistem de operare folosesti dar cauta in optiunile avansate de alimentare si vezi daca modul de ventilare este pe „activ”.
      In general, sistemele de operare mentin o ventilare „activa” pentru atunci cand calculatorul este conectat la reteaua electrica si una „pasiva” atunci cand acesta utilizeaza bateria pentru alimentare. De aici s-ar putea explica de ce ventilatorul „merge mereu”. Oricum, nu-i un motiv de ingrijorare; in cazul in care ai fi conectat ceva aiurea ori ventilarea ar fi fost insuficienta n-ai fi trecut de 1,2 minute de utilizare a sistemului inainte sa iasa fum.
      Eu realizez o curatare asemanatoare cu cea descrisa de tine cam la 4,5 luni, si imi aduc aminte ca de la primul laptop ce l-am deschis mi-au „iesit in plus” vre-o 6, 7 surubele. Am avut norocul ca acestea sa nu fi fost vitale altfel as fi ajuns la ce ti-am spus mai devreme: 1,2 minute de functionare apoi fum si moarte sigura a procesorului.

  2. salut,am si eu o intrebare legata de temperatura procesorului,
    core 0 are 56 grade iar core 1 are 34 grade…
    de ce? are vreo problema?

    1. Teoretic are deoarece uneori, un nucleu este mai solicitat decât celălalt. Practic vorbind, n-ar trebui să existe o diferență mai mare de 2-3 grade între nuclee, ceea ce mă face să cred că există la mijloc o problemă de compatibilitate..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.