Cel mai rapid / usor program de vizualizat documente PDF (PDF Reader, PDF Viewer)

Din punctul meu de vedere, punct de vedere creat dupa testarea mai multor programe ce permit vizualizarea documentelor PDF, SlimPDF este cel mai rapid si mai usor (consum foarte mic de resurse) program de vizualizat fisiere Portable Document Format (PDF).

SlimPDF reader - Program de vizualizat documente PDF

SlimPDF ocupa doar 1,5 MB spatiu pe HDD si datorita acestei calitati unice, nici nu este de mirare ca ocupa primul loc in clasamentul celor mai usoare aplicatii de aceeasi categorie, unde, tocmai aplicatia creata de inventatorul acestui format, Adobe, este codasa:

Top PDF Readers

E drept, SlimPDF nu se compara in functii cu Adobe Reader, insa nu cred ca le veti duce dorul daca folositi PDF reader-ul pentru a vizualiza si printa documente PDF (la fel ca mine).

SlimPDF, spre diferenta de celelalte aplicatii provenite de la aceeasi sursa, Invenstintech.com, este gratuit si, chiar daca recomanda inregistrarea pentru a beneficia de ultimele actualizari si mentinerea la curent cu noutatile aparute in ceea ce privesc produsul, nu-si limiteaza functiile in cazul in care nu o faceti.

Parerea mea, conteaza ?!?

Pentru prima data in ultimii trei ani, am renuntat la Foxit Reader in defavoarea SlimPDF si nu stiu de ce am impresia ca acesta, mult timp de aici inainte, va ramane PDF Reader-ul meu favorit si cu asta cred ca am spus suficient pentru a-ti face cunoscuta parerea mea despre el…

Download SlimPDF

Office

4 Comentarii

  1. …dupa parerea mea personala :))))))))))) …Nitro PDF Reader nu trebuie sa lipseasca de langa suita Microsoft Office sau Open Office (mai nou LibreOffice pe Linux) …pana ce si Google te intreaba cum vrei sa vizualizezi un document PDF …asa ca ori ai scula (de citit) ori nu ai.Respect ,Cristi !

  2. Adobe mizeaza mai mult pe cele pro(cu bani CSS 5)si de aici consumul asa de mare,si eu am renunta la Adobe PDF,folosesc  Foxit Reader.

  3. Observatie: valoarea 1,5 MB ocupati pe disk este de fapt dimensiunea kit-ului de instalare, dupa instalare ocupind 4,66 MB. Am facut un mic test, comparativ: la pornire, fara nici un document ocupa 6,09 MB, cu un document 23,19 MB, 2 documente 39,25 MB, cu 4 documente 71,39 MB si cu 15 documente ocupa 219,62 MB. Cu acelasi set de fisiere, Foxit Reader ocupa 17,33 MB la pornire, cu 1 document 24,64 MB, cu 2 (29,18 MB), cu 4 (38,39 MB) si cu 15 documente ocupa 85,38 MB in memorie. Deci nu pot spune ca SlimPDF ocupa putina memorie decit daca deschis 1 sau 2 documente. Apoi, SlimPDF nu are atitea facilitati ca si Foxit Reader. Sa zicem ca nu ar fi o problema. Deranjant este totusi ca la pornire, fereastra este maximizata si nu mai vad nimic altceva pe ecran. Ar trebui sa tina minte ultima pozitie si dimensiune. Ca si curiozitate, acelasi test cu Sumatra PDF Reader, versiunea portabila (un simplu fisier de 4,34 MB) ocupa in memorie valorile: 5,47 – 15,47 – 24,73 – 43,40 – 82,82 MB. Adica valori chiar mai mici decit Foxit Reader. Deci nu pot sa spun ca SlimPDF este cu adevarat „The smallest desktop PDF Reader in the World” asa cum scrie pe site-ul oficial. Comparati valoarea ocupata pe disk 4,66 MB pentru SlimPDF si doar 4,34 pentru Sumatra, si atunci i-am prins cu minciuna pe cei de la investintech.com. Am fost curios de acest nou candidat, dar preferinta mea pesonala este tot Foxit Reader. Astept o surpriza de la SlimPDF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.