Conectat la router, dar fără acces la Internet: configurarea corectă a conexiunii

Uneori, la conectarea calculatorului la un router, repetor sau punct de acces, prin rețeaua fără fir (wireless), deși ați introdus corect parola de acces la rețea atunci când aceasta v-a fost solicitată de către asistentul de configurare a conexiunii, e posibil să nu aveți acces la Internet. Nu vă panicați, tuturor ni se întâmplă!

În astfel de situații, de regulă, își face apariția deasupra iconiței de conexiune wireless un triunghi galben, iar dedesubt de numele rețelei, textul No internet access (fără acces la Internet). Iată un exemplu:

No Internet access

Rezultatul apariției acestei probleme e unul singur întotdeauna: de pe respectivul computer nu va putea fi accesat niciun site Web. Cât despre remediile disponibile, ei bine, acestea variază de la caz la caz, iar asta deoarece, de asemenea, problemele pot fi provocate fie de o configurare greșită a parametrilor conexiunii la Internet, fie de două dispozitive care sunt incompatibile unul cu celălalt.

Limited or no connectivity – No Internet access

În momentul în care observați că nu aveți acces la Internet, înainte de a pune problema pe seama altor factori, asigurați-vă că ați configurat corect conexiunea. Pentru asta, dați click pe iconița de conexiune wireless, apoi dați click pe link-ul Open Network and Sharing Center.

Open Network and Sharing Center

În fereastra ce se va deschide, Network and Sharing Center, dați click pe Change adapter settings, pentru a accesa panoul Network Connections.

change adapter settings

După identificarea adaptorului wireless prin care s-a făcut conexiunea la router, dați click dreapta pe acesta și alegeți, din meniul contextual ce se va deschide, opțiunea Properties:

proprietati adaptor de retea wireless

La deschiderea panoului de proprietăți a conexiunii, selectați Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) și dați click pe butonul Properties:

Internet Protocol Version 4 TCP IPv4

În mod implicit, conexiunea este configurată pentru a primi în mod automat setările necesare pentru a putea accesa Internetul. Bifați caseta Use the following IP address, apoi introduceți manual, pe rând, în casetele ce corespund acestora, următoarele:

 • IP address – adresa IP alocată conexiunii.
 • Subnet mask – de regulă este adăugată automat și are valoarea 255.255.255.0
 • Default gateway – adresa IP a routerului
 • Prefered DNS server – adresa IP a serverului DNS principal
 • Alternate DNS server – adresa IP a serverului DNS secundar / alternativ

După introducerea respectivelor informații, apăsați butonul OK.

Use the following IP address

În funcție de adresa IP a routerului, care de regulă este 192.168.1.1, 192.168.0.1 sau 192.158.0.50, vom determina adresa IP pe care o vom aloca PC-ului, respectiv cea care va trebui introdusă în caseta IP address.

De exemplu, dacă adresa IP a routerului (informație pe care o putem afla de la fabricantul dispozitivului), este 192.168.1.1, adresa IP a PC-ului poate avea o valoare cuprinsă între 192.168.1.2 și 192.168.1.254, 192.168.1.13, de exemplu.

Tot ce contează e ca adresa IP pe care i-o vom aloca conexiunii PC-ului să nu fie folosită de router sau de către un alt dispozitiv conectat deja la acesta, cum ar fi smartphone-ul, tableta sau smart TV-ul. Dacă n-ați înțeles ce aveți de făcut, vă pun la dispoziție un mic tutorial video în care, cu altă ocazie, am încercat să explic pe înțelesul tuturor despre ce este vorba.

Ar mai fi de spus că după salvarea modificărilor și închiderea panoului de proprietăți a rețelei, vă recomand să reaccesați acest panou pentru a vă asigura că valorile introduse au fost salvate. O spun deoarece în unele cazuri nu se salvează adresa IP a routerului, caseta acestei valori rămânând necompletată:

Default gateway

Dacă observați că adresa IP a routerului (default gateway) nu a rămas salvată, completați iar caseta și apăsați butonul OK. Fără de aceasta nu veți avea acces la Internet!

Cât despre serverele DNS, ei bine, acestea pot fi DNS-urile publice de la Google, cele pe care le folosesc eu, respectiv 8.8.8.8 și 8.8.4.4, sau cele oferite de către operatorul de la care ați contractat conexiunea la Internet.

De asemenea, ca DNS principal puteți folosi adresa IP a routerului, iar cealaltă casetă o puteți lăsa necompletată. Astfel, veți avea acces la Internet prin DNS-urile configurate în routerul vostru în mod automat de către operator, sau manual.

Dacă nici după setarea manuală a parametrilor conexiunii nu aveți acces la Internet, vă recomand să urmați și instrucțiunile oferite în ghidul de configurare a routerului pe care l-am publicat recent pe blogul personal.

De asemenea, s-ar putea să vă ajute și programele de reperare a conexiunii prezentate pe site, acestea fiind capabile să ajusteze în mod automat parametri optimi pentru conectarea la Internet, scutindu-vă astfel de necesitatea de a interveni.

548 Comentarii

 1. buna..scuze de deranj…revin la problema mea…cu lipsa uneori internet pe smart tv-ul…am facut toate setarile posibile si update la router…am observat un lucru…routerul este pornit pc-ul oprit..incerc internetul pe tvsmart nu merge…pornesc pc-ul si.. in 2 minute merge si internetul pe smarttv…..ce setari sa mai fac…setarile sunt facute sa obtina si calculatorul si tv-ul automat ip-urile routerului..ca dovada ca merge netul pe amandoua…doar ca smartul nu tot timpul,,,mai noui vad ca doar daca pornesc si pc-ul…mercii..si scuze inca odata

 2. buna…de o saptamana am schimbat ip-ul routerului din 192.168.01 in 192.168.2.1 atat doar, celelealte valori au ramas din fabrica…de atunci vad ca smarttv-ul se conectaeza fara probleme..oare asta sa fi fost problema??sau e ceva trecator??

 3. buna!mi-am luat un router EDIMAX, am facut toate setarile, 3 zile o mers perfect,dar dupa aceea, fara sa fac nimic nu mai merge!!! zice ca sunt conectat, dar tot nu merge internetul! Pentru PC am un modem de internet si PC era conectat la routter si telefonul si mergea perfect!!!Te rog frumos ajuta-ma!

  • Routerul nu trebuie conectat la modem, ci direct la cablul de Internet, deși poate funcționa și așa. N-ai spus de la ce companiei ai Internet, dar să presupunem că ai de la RDS. În cazul acesta, va trebui să faci următoarele:
   1. Sună la RDS și cere resetarea adresei MAC din sistem. Asta deoarece routerul nou nu va fi recunoscut.
   2. Conectează la portul „Internet” al routerului, cablul de Internet.
   3. Configurează în router numele de utilizator și parola de acces, oferite de RDS la instalarea serviciului, pe o conexiune de tip PPPoE.
   4. IP Router: 192.168.1.1
   5. IP PC: 192.168.1.2
   6. IP Telefon: 192.168.1.3
   Așa ar trebui să funcționeze. Desigur, nu e ușor, dar folosindu-te de manualul routerului și de indicațiile oferite în articol vei putea configura corect rețeaua.

 4. internetul il am de la Briximp,dar treaba este ca de la 00:00 noaptea nu mai merge pana la 1-2dupa amiaza!vad ca la PC imi merge internetul dp router,dar pe teleffon nu vrea sa se conecteze,ciudat fiinda ieri mergea!!!

  • E posibil ca pe telefon să ai setată vreo adresă IP care să nu coincidă cu configurația routerului. Asigură-te că telefonul este setat pe DHCP.

 5. Salut,
  am o bataie de cap cu routerul si laptopul
  am una bucata router D-link Dir 615 si una bucata laptop Asus cu win7
  pana acum cand se conecta cand nu la net, acum am schimbat parola si iar nu „vede” routerul(chiar daca am resetat si routerul si laptopul de zeci de ori), in schimb le vede pe cele ale vecinilor si alte retele prin locuri publice
  Desktopul are win Xp

  Cum pot rezolva aceasta problema ?
  Ms mult

 6. Salut am o rugaminte mare de tot daca poate cineva sa ma ajute am internet wirelees de la un HotSpot de la o distanta de Accesul Point da vreo 150 m internet de la RomTelecom acolo se afla un Router HUAWEI HG658 FIIND O RETEA LIBERA adica Wirelees se poate conecta oricine trece prin zona . Intrebare : Ce setari sau filtrari pot face in Router Ca sa Restrictionez Conectarea la wirelees a unor persoane .Am Acces la router si pot face orice setare .Va rog ajutati-ma .Multumesc

 7. Salut,
  Am un router TP-link, configurat ok (zic eu) imi merge internetul pe laptop, insa nu mi mai merge pe tableta (Allview speed city). Am avut probleme cu ea si a fost resoftata, de aici cred ca este si problema, se conecteaza la internet, insa nu mi merge. Am adaugat o si in router prin WPS PIN, si acolo am observat ca este conectata si chiar face trafic, insa degeaba, nu mi merge. Am resetat o, degeaba!!! Ai idee ce ii pot face ? In afara de a o trimite iar in service :|
  Multumesc frumos,
  O zi buna,
  Alex

 8. Sall..Am instalat un nou windows pe laptopul meu. Totul a mers bine dar nu am acces la internet.Am un modem Huawei Hg658 cablurile sunt conectate dar cand bag firul in laptop nu am acces la internet.Si asa nu pot instala nici driverele..Ajutorrrrrrrr!

    • Dacă sunt bune, atunci ar trebui să funcționeze, nu? Tu chiar vrei să te ajut, sau ai impresia că dețin puteri magice și pot atinge un glob de cristal pentru a remedia problema de la distanță? Ideea e în felul următor: routerul prietenului tău e posibil să aibă activata opțiunea DHCP, care ii va aloca PC-ului tău o adresa IP validă pentru a se conecta sau, adresa IP setata manual în PC-ul tău, să corespundă cu cea a routerului prietenului tău, dar nu cu cea a routerului tău. Așadar, dacă vrei cu adevărat să rezolvi problema, ai putea începe prin a citi instrucțiunile din articol.

 9. Salut Cristian . Am si eu o problema . Ieri mi-a fost instalat un router wireless tp-link TL-WR740N . Problema este ca nu ma pot conecta de pe laptop . Pe telefon imi merge si e totul ok , insa pe laptop imi arata „Acquiring Network Address” . Ce pot sa fac?

  • E posibil ca routerul să nu fie configurat pentru a aloca o adresa IP în mod automat dispozitivelor conectate. De asemenea, e posibil ca laptop-ul să aibă o adresă IP care nu corespunde cu cea a routerului. Verifica asta urmând instrucțiunile din articol, dacă descoperi că ceva nu-i în regulă, setează manual adresa IP în laptop în funcție de cea a telefonului. Dacă ai ști să-mi spui care-i adresa IP a routerului aș putea să te ajut la configurare.

 10. Salut,am si eu o problema,pana acuma 2 ziel mi-a mers internetul prin router,am fost plecat cateva zile de acasa si cand am venit am vrut sa folosesc laptopul stiind ca internetul meu merge dar supriza imi aparea limited conectivity,bun am zis sa deschis calculatorul poate merge acolo,fiind legat cu un cablu de la router,nici acolo.Am incercat sa il resetez sa fac din nou setarile la internet si la wireless dar tot asa,ce poate fi,imi apare limited conectivity dar cand bag cablul de internet in calculator direct imi merge internetul,

  • Din motivele explicate la primul punct se întâmplă acest lucru. Adresa IP a adaptorului Wireless nu coincide cu cea a routerului (sau adaptorul wireless nu e configurat să primească automat setările de rețea). Fă-le să coincidă și va funcționa.

 11. Salutare!
  Am si eu o problema. Am un router linksys e900, Conexiunea wireless merge perfect, am mai multe device-uri conectate in acelasi timp si toate merg bine. Azi am incercat sa conectez desktopul la internet printr-un cablu introdus in router. Nu functioneaza nicicum. Totusi, atunci cand conectez desktopul direct la internet (fara router) merge fara nicio problema. Care sa fie problema? Porturile ethernet ale routerului ar putea sa fie stricate? Nu stiu ce sa fac pentru ca vreau sa folosesc desktopul dar in acelasi timp sa functioneze si wireless-ul.
  Multumesc!

  • Configurezi noua conexiune prin router așa cum le-ai configurat pe celelalte. Dacă ISP-ul tău face filtrare de MAC, va trebui să suni la firmă.

 12. Salut domnule Cristian!Ieri am primit o comanda de 3 routere Asus!Am configurat 2 la iar 3-lea nu am mai reusit! Este vorba despre un Asus rt-n10e! Am intrat in adresa ip de baza si toata interfata se vede ca si cum un puzzle amestecat…nu am putut face nimic de acolo!Am incercat cu cd-ul si tot la fel am primit o gramada de script erorr si in final, interfata se vede exact la fel! Numai stiu ce sa-i fac …am cautat o noapte intreaga problema pe net dar nimeni nu a intampinat problema asta! Te rog daca ai vre-o idee sau daca ai mai intampinat astfel de situati, sa ma ajuti cu o idee!Multumesc

 13. buna..poate ma poti ajuta si pe mine..mi-am luat tableta si acum mi-am luat router si l-am bagat la calculator si functioneaza dar la tableta nu se conecteaza..nu stiu ce sa ii fac sa se conecteze

  • Verifică în managerul de conexiuni al tabletei dacă îți vede routerul (SSID, adică denumirea lui în rețea). Nu routerul se conectează la tabletă, ci invers. În router, la opțiunile Wireless settings, modul de lucru (Mode) trebuie să fie pe 11bgn-mixed.

 14. Salut! Am si eu un router D-link GO-RT-N150 pe care l-am configurat si merge foarte bine,dar am o problema.Netul de la router prin LAN 1,2,3,4 merge, la fel Wi-fi pe telefoane.Cand incerc sa ma conectez prin Wi-fi pe un laptop Fujitsu…adio!(mentionez ca pe acelasi laptop merge netul foarte bine prin fir)OK,laptopul gaseste reteaua,bag parola(corecta),dau connect si se conecteaza dar scrie Unidentified network.Am incercat cu setarile placii automate si manuale dar in zadar.Ai idee cum pot rezolva problema? Multumesc anticipat!

  • În setările routerului ai dat o denumire la SSID? Încerci să te conectezi la acel SSID? Unidentified network îți vine din Windows sau de la antivirus? Laptopul, cum este setat, pe Home Network, Public Network? Văd că spui că se conectează…dacă se conecteaza, care-i baiul?

   • Da,in setarile routerului am dat SSID si la el incerc sa ma conectez.Unidentified network vine de la Windows (Network and sharing center).Laptopul este setat pe Public Network, dar nu vad sa fie aici vreo problema…Cand dau la status,la IPv4 connectivity scrie Local only.Nu stiu ce sa ii mai fac:)

     • Salut! am alocat o alta adresa IP, am schimbat in IPv4 si DNS-ul,am incercat si cu firewallul oprit si nimic.Am incercat si cu Private network(home nu imi aparea acolo) nimic.Dau sa ma conectez,Identyfing Network si in 10-15 sec, Unidentified Network.Am instalat driverul de la placa wireless , am dat reset la router,am incercat cu diferite tipuri de criptari,fara criptare si nimic! Alte idei?:(

 15. Buna vreau sa va cer un ajutor am un router Huawey 658 hg Vreau sa fac o filtrare a adreselor MAC pentru a nu le mai da voie sa se conecteze altor persoane are doua optiuni 1 Lista Neagra Si 2 Lista Alba pe care trebuie sa o setez pentru a permite anumitor adrsese de mac sa se conecteze .Pe care trebuie sa o setez ca sa le permit pa cea Alba sau pe ce Neagra .Deci daca setez lista Neagra zice asa : Clientii wifi corespunzator hg 658 vor fi scosi de pe lista Automat .Aici nu inteleg Va rog tr un rasp pe adresa de mail Multumesc.

  • Introduci adresele MAC cărora vrei să le permiți conectarea în lista alba. Dar, de fiecare dată când vei dori să te conectezi cu alt device (telefon, laptop, etc) nu ai să poți. Trebuie să-i afli adresa MAC, apoi o introduci în listă. Trebuie să dai restart la router.

 16. Salut!
  Am facut fiecare pas zis de tine,si am incercat si wireless si cu cablu direct si tot nu merge,am router tenda W268R si net de la AKTA dar cred ca apartine de RDS ca vad ca tot prin fibra optica si PPPoE se face conexiunea,cand ma conectez cu cablu merge dar cand bag in router si incerc sa ma conectez zice no internet acces…

  • Când ai net, când te conectezi cu cablul exterior, direct, sau cu cablul ethernet prin router? Pentru wireless trebuiesc făcute niște setări în router, vezi cartea tehnică.

 17. Salut!

  Am o problema cu routerul meu Dlink GO RT N150. Toate bune si frumoase, am facut configuratia routerului, totul parolat, parametri normali in configuratia lui. Cu laptopul ma conectez fara probleme, internet semnal maxim, si asa mai departe. Problema este la tableta. Ma conectez la retea, si nu am internet. Ceva idei va rog?

  • În router, la configurația wireless, trebuie să fie o opțiune Mode. Pune-o pe Auto, sau interesează-te de modul suportat de tabletă a/b/g/n. Setează în router. Verifică să nu ai activată filtrarea de MAC în router.

 18. Bună şi LA MULŢI ANI!
  Vreau să spun de la bun inceput ca nu ma pricep absolut deloc la chestiile astea şi tocmai de aceea am nevoie de ajutor.
  I-am cumparat juniorului o tableta EBODA A380, am cumparat un router TL WR 740N am net de la Orange prin stick (modem) Huawei E1552 si de la RDS prin telefonul fix-mobil (tot un Huawei parcă). Problema e că nu ştiu cum să fac să le pun pe toate cap la cap şi să aibă net copilul pe tabletă.
  Problema e ca atat modemul de la Orange cat si telefonul de la RDS au mufe USB iar roterul nu are astfel de mufă. Am încercat un adaptor mufa USB – mufă telefon dar fără prea mari şanse de reuşită.
  Ceva sugestii? Mulţumesc

  • Trebuie configurat routerul în interfața web, nu ai nevoie de mufa USB pentru conectare. Aia este pentru atașarea unui dispozitiv de stocare extern. Intri în pagina web a TL WR 740N cu nume și parola (admin, admin), dacă nu le-ai schimbat, iar în secțiunea Wireless settings trebuie setat să funcționeze pe modul Mode 11bgn mixed, asta fiindcă nu ști pe care mod poate funcționa tableta. E cam complicat, mai ales că nu te pricepi deloc. Cel mai nimerit ar fi un ajutor la fața locului…

   • De configurat router-ul nu cred că e chiar aşa o problemă, are instrucţiunile de confirgurare pe CD-ul livrat odată cu aparatul ….problema e că trebuie să conectez internetul la router iar net-ul are mufă usb (modem-stick) iar router-ul nu are astfel de mufă, are doar mufe nomale ca de telefon

 19. Cred că cel mai simplu lucru ar fi să iau un alt router care să meargă şi cu modem usb de la orange …. am găsit modelul N TP Link TL – MR 3220 si din cate am citit pe net ar trebui să mearga. Ce parere aveţi?

  • Indiferent ce router vei lua, sunt anumite setari care nu le găsești în instrucțiunile sale. Acelea sunt pentru conectarea rapidă la Internet. Poți lua legătura cu cei de la firma ta de Internet și se va rezolva. Cred că așa-i cel mai simplu. Și N TP Link TL – MR 3220 are mufă clasică de conectare, nu rezolvi nimic. Și dacă tot dai banii pe un router, ia-ți un TP-LINK TL-WR1043ND, este mai performant…

   • Asa cum mi-am propus, mi-am luat alt router TL-MR3220 (e suficient pentru ceea ce am nevoie si adica sa se joace kinder-ul pe tableta, telefon, laptop) si de data asta am reusit sa-l configurez si in sfarsit am WI-fi. Ideea este ca acest router este compatibil cu modemul USB Huawei E1552 de la Orange (spun asta pentru cei care vor avea nevoie de aceasta informatie pe viitor).

 20. Salut!Detin un tenda W311r+,internet de la rds,imi tot cade netul,sa fie oare din cauza unui joc online:World Of Tanks ceea ce nu prea cred,sau poate trebuie setat ceva in router.Cand se intrerupe netul scot routerul de la alimentarea lui cu curent ,reintroduc alimentarea in timp de 5-10 secunde si apoi merge iar o perioada.Uneori cade de cateva ori pe ora ,alteori de cateva ori pe zi si uneori niciodata,nu stou care poate fi cauza.

   • doar ce am cumparat routerul ieri nu pot sa intru in el dapai sa mai schimb si altceva .. :| am incercat toate variantele, dar nu ma lasa sa intru sa il configurez. si pe ghidu lui scrie clar username : Admin si pw 1234, dar nu merge

    • Încearcă parola „epicrouter” (fără ghilimele).
     Ai conectat routerul la calculator prin cablul Ethernet (ăla scurt)?
     Ai introdus în bara de adrese, în browser, adresa IP corectă a routerului (specificată în instrucțiuni 192.168.1.0, sau 192.168.1.1, sau 192.168.0.1)?
     Ce router ai? Parolele implicite ale oricărui router se găsesc pe Internet.

 21. Salut, am si eu o intrebare.
  Am primit de la cineva un router wireless de la click net romtelecom, HG658, eu avand cablu de la RDS as vrea sa stiu daca il pot face sa mearga?
  O zi buna!

 22. Buna seara ! Stiu ca ai mai publicat multe articole in care explici cum se configureaza un router d link dir 600 (de care am inteles ca folosesti si tu) . Imi bat capu de 2 zile cu el si nu reusesc. Dupa ce termin cu configurarea imi apare No internet acces. Daca pun direct cablul de la RDS in laptop, am net. Daca pun wireless-ul, No internet acces si acolo la status, la received si sent creste incontinuu numarul … Nu inteleg .. :( Te rog ajuta-ma, am nevoie de un tutorial cap-coada , asa rabdator, ca pentru batranei . :D Multumesc anticipat !

  • La conectarea prin wireless trebuie ștearsă conexiunea prin cablu în Network and sharing center. Ești sigură că ai setat conexiunea cu nume de utilizator, parolă, poate ai PPPoE, de la RCS-RDS?

 23. Salut Cristi,

  Am o mare rugaminte. Sunt in Italia si am internet ADSL, modem-router ADSL (TP-Link, D-Link, Sitecom). Marea mea problema este ca pierd conexiunea la internet, uneori chiar si de 10 ori/ora. Simptomul e ca si cand routerul s-ar reseta pentru 10-20 secunde ( nu mai am ping nici in router nici in exterior in acele secunde). Dupe acele secunde totul revine la normalpentru o perioada uneori mai lunga alteori mai scurta. Am incercat tot ce se poate incerca (filtre la prizele telefonice, up-date firmware , reset,etc. Ai idee de la ce ar putea fi? Mersi mult de tot.

  • Din ce spui nu reiese ce router ai, ce sistem de operare… Ai încercat să te conectezi direct prin cablu? Încearcă și dacă face la fel, faci o sesizare la ISP-ul tău de acolo…

   • Salut Paul ,

    Mersi mult de raspuns.
    Routere incercate : un Sitecom de la ei, un TP-Link TD-W8961ND ,un D-Link DSL-G624T. Sisteme de operare pe desktop am XP , pe laptopuri Windows 7. Nu am cum (nu stiu) sa ma conectez direct pe cablu , in casa imi intra o conexiune ADSL pe cablu telefonic, nu am modem pe laptop. Astazi, exasperat, am resetat iar toate setarile si am luat-o de la capat. Ajunsesem sa am astfel de caderi la fiecare 5 minute. Acum vad ca se „reseteaza” routerul cam o data/ora, fara a avea intervale fixe.

    • Routerul de la ei trebuie să aibă setările lor particulare. În celelalte trebuie să fie bifată opțiunea Connect automatically. Conectarea prin cablu:
     -bănui că firul de net îți intră în modem-ul lor, nu? Atunci, trebuie să fie încă un cablu de la modem la desktop, laptop.
     -dacă toate cele încercate fac la fel, contactează ISP-ul. Nu are cum să aibă aceeași defecțiune toate, cu siguranță.
     -închei prin a-ți da un sfat: XP nu mai are suport decât până pe 8 Aprilie, orientează-te spre alt sistem.

 24. Buna,am o problema cu conexiunea la internet prin wi-fi, imi apar retelele disponibile la care ma pot conecta dar nu ma lasa sa ma conectez,la inceput imi aparea mesajul ” windows has unable to conect to… dupa ce am sters conexiunea care era la manager wireless networks, imi dadea apoi sa introduc parola la reteaua unde vreau sa intru,dar dupa imi aparea mesajul „the network key key mismatch”…dupa catava inceercari cu parola imi apare mesajul „the wireless network adapter has been removed ” si nu ma pot conecta ! Acum chestia ciudata e ca asta mi se intampla unde locuiesc,dar daca ma duc cu laptopul la hotelul unde lucrez mi se conecteaza fara nici o problema…adevarul e ca la hotel nu imi cere nici o parola ! ( am laptop Packard bell,windows 7 ultimate,32 bits,folosesc driver atheros pentru wi-fi ) ) va rog sa-mi dati un raspuns cu ce as putea face sa imi mearga din nou internetul acasa prin wi-fi ( specific ca locuiesc in gazda in ins canare si pana acum 2 zile nu am avut nici o problema cu conexiunea la net acasa )
  Va multumesc anticipat ! ps : daca se poate sa-mi trimite-ti un e-mail cu raspunsul ar fi mai bine ( [email protected] )

  • Cunoști limba engleză? Problemele și rezolvările tale ar fi cam astea:
   1- „windows has unable to conect to” – Windows nu se poate conecta la…pentru că:
   2- „the network key key mismatch” – parola nu se potrivește…pentru că fiind o rețea privată, protejată cu o parolă, nu o ști!
   3- “the wireless network adapter has been removed ” – e normal să fie așa…
   4- la hotel dispui de o rețea Wi-Fi neprotejată, se numește hotspot, se poate conecta oricine în raza de acțiune. La fel în cazul Internet-cafe’-urilor, aeroporturi, diverse baruri mai acătării, etc.
   5- dacă ți-a mers până acum, posesorul routerului respectiv, neprotejat până atunci, l-a asigurat cu o parolă. Ar trebui să ști că rețelele fără protecție au o iconiță galbenă cu semnul exclamării.
   Astea fiind spuse, îți recomand achiziționarea unui abonament, router, sau ce vrei tu și conectează-te legal la Internet.

   • multumesc de raspuns !!! dar eram perfect legal conectat la ionternet ! aveam parola de la persoana care are abonamentul la internet !!! deci ori a schimbat parola fara sa ma anunte sau e o problema de la router ! eu platesc chiria cu totul inclusiv internet !

    • Am precizat clar, în harta cu conexiuni, cele neprotejate au o iconiță galbenă deasupra semnului de rețea. Deci, dacă nu mai are semnul galben, înseamnă că are parolă. Ia legătura cu persoana, sau faci abonament propriu.

 25. Multumesc mult pentru acest articol, de departe este cel mai bun. Am studiat o multime de site-uri, articole, video..din pacate fara rezultatul pe care il asteptam de atata timp. Inca o data, multumesc mult!

 26. Buna ziua,am o nelamurire spuneti-mi va rog daca pot folosi un wireless terminal fixed de la romtelecom si in Italia(acest dispozitiv e activ la frecvente radio).Astept parerea dumneavoastra,pe curand!

 27. am internet RDS,am sunat la ei pentru username siparola si mi au zis k nu am asa ceva.cum fac sa instalez un router wirreles tp-link? fara astea?sau cum setez un usere si o parola?pls help

  • Alina, username și parola se dă odată cu contractul. Deci, dacă ai semnal de la RCS-RDS, în contractul încheiat cu ei ai și așa ceva. Alea nu se dau prin telefon. Dacă nu ai username și parola, degeaba instalezi un router, nu vei avea semnal. Mergi la firmă și explică-te.

 28. Salut, mie imi mergea internetul, dar am dat un restart la calculator si mi-a aratat la Local Area Conection limited or no connectivity si am zis sa mai dau un restart, dar nu a ajutat si am setat un ip manual (192.168.100.2). Dupa ce am setat ip-ul mi-a zis ca sa conectat dar cand deschid mozilla imi zice ca nu am conexiune la net. Am incercat mai multe ip-uri dar nimic. Celalalt calculator nu are probleme de genul asta si este conectat tot printr-un ethernet adapter la acelasi router. :|

  • Ca să îți setezi manual un IP, trebuie să ai DHCP activat în router. Apoi, în router îți rezervi un IP cuprins în gama celor alocate de router, cel rezervat îl introduci în Windows. Dacă ambele calculatoare sunt conectate la router prin cablu Ethernet, se poate să ai un conflict de IP-uri. Verifică la ambele, sau pune-le pe automatic. Repet, trebuie să verifici mai întâi în router: DHCP, gama de IP-uri suportate (foarte important!), rezervare IP (pentru fiecare calcultor în parte), etc. Nu-ți mai aloca singur IP-uri fără să cunoști cele enumerate mai sus! E normal să nu ai conexiune, calculatorul caută adresa care i-o dai, iar dacă este greșită nu ajunge nicăieri, logic, nu?!

   • Nu este prima data cand imi schimb ip-ul, Am mai schimbat ip-ul calculatorului meu pentru a avea cateva porturi deschise acel ip fiind 192.168.100.2 routerul este al ISP-ului si ei mi-au spus ca routerul seteaza ip-urile de la 192.168.100.3 in sus. Ca la ambele calculatoare aveam auto configuration. Dupa un timp am pus sa seteze ip-ul auto pentru ca nu mai aveam nevoie de porturi. Dupa un timp windows-ul a inceput sa mearga greu si am reinstalat windows-ul acum cateva zile. Mergea bine pana cand am dat un restart si mi-a dat Limited or no connectivity. Ceva solutii in privinta asta?

    • Nu aveam de unde să ghicesc că ai router de la ISP, eu m-am referit la un router normal. Puteai să precizezi, nu te costa nimic.Ia legătura cu ISP.

  • Nu e Cristi, sunt eu. Asus sunt printre cele mai bune routere, trebuie văzut la fața locului. Cel mai bine, găsești pe YouTube o grămadă de clipuri cu setările lui.

 29. buna ziua. recunosc ca nu ma pricep deloc.

  am un mobil (de la orange) cu o cartela prepay orange (fara bonament la internet). la PC am internet de la romtelecom, modem huawei hg655b.
  intrebare: ma pot conecta wireless prin modemul huawei, pe mobilul (codat pe orange)? daca da, care sunt pasii? m-am chinut o jumate de zi fara nici un rezultat. am setat din wep in wpa-psk, iar pe mobil imi da eroarea: cannot resolve hostname. multumesc :)

 30. Buna cristi.eu am un d-link .pe pc am instalat router.ul si acolo merge internetul dar pe laptop nu merge wireless ul apare semnul !cu galben in dreapta jos in.colt.uneori scrie ca e conectat dar tot nu merge.alteori scrie limited access.nu merge wireless.ul nici pe telefon.specific ceva:uneori merge pe telefon dar pe laptop nu si invers.nu mai inteleg nimic.o sa il arunc la.gunoi

  • Dacă ai setat corect parola și te conectezi la SSID-ul creat, atunci nu are de ce să nu meargă. Driverul wireless e instalat? Este cel compatibil cu ce Windows rulezi tu? Poate ai un conflict de IP-uri între pc-uri. Trebuie setat în router DHCP, alocarea de IP-uri pentru fiecare device și multe altele. Nu-l arunca la gunoi, ar fi păcat!

 31. Buna Cristi. Am un Sony Vayo. Problema e ca nu se conecteaza la internet. E updatat automat si de la sony si de la microsoft avand licente platite. Sistemul e windows 8.1. Cu fir merge, wireles nu. net e de la romtelecom modemul al lor. Mai am 2 laptopuri care merg fara problema si telefoanele se leaga la fel fara problema. Asta mi-a dat de cap desi a mers acum cateva luni. sa fie de la antivirus? am pe el tot cu licenta norton internet security.

  • Driverul pentru wireless este instalat? Îți vede routerul în harta iconiței din taskbar? Poate este un conflict de IP-uri între toate cele conectate la el. Verifică dacă este activat DHCP în router, alocă-ți IP-uri fixe pentru fiecare device și o să meargă. În afară de asta, ai schimbat parola de securitate în router? Dacă pui problema antivirusului, poți verifica manual rețelele active în firewall și situația lor, trusted sau public…

 32. salut cristian stiu ca aveai id pe facebook si am discutat odata dar nu te mai gasesc , te rog informeaza-ma cu privire la acest aspect, am si eu o prb sau mai multe cu creearea retelei adhoc
  ms anticipat

 33. Vin si eu cu o problema poate ma poate ajuta cineva. Mi-am luat un router asus rt-n11. Am intrat in setari, am bagat pppoe, userul, parola de la rds. Am bagat apoi mufa de net in el sa ma conectez la net si nu merge. La routerul vechi (un serioux vechi) am procedat la fel insa merge. Acum urmeaza partea ciudata si anume ca la routerul asus desi nu contectez nicio mufa in el exceptie facand cea de alimentare, ma pot conecta la wireless insa doar de pe telefoane, dupa laptop nu merge. Ce setare sa ii fac ca sa imi dea net? De unde imi da net wireless din moment ce nu am mufa de la rds bagat in wan?

    • Păi, nu vezi că nu ți-a alocat nicio adresă IP? Cum ai putea tu să „vezi” Internetul fără să ai o adresă??? Verifică opțiunile DHCP, alocă-ți o adresă IP fixă în intervalul suportat de router, (de regulă între 100-249) depinde de la router la router.

     • Chiar dacă ai cumpărat recent routerul, nu înseamnă că-i un model nou. La Domain name nu scrie nimic, nu-i nevoie, denumești conexiunea cum vrei la SSID. În secțiunea Wireless ce setări ai făcut? Setează Default gateway 192.168.1.1, sau ce adresă IP internă are routerul tău, apoi dă-i Connect.

     • Am incercat mai multe variante si cu domain name si fara, cu pppope relay on si of. Nu merge nimic. Problema este ca la wan ip settings nu pot sa fac nimic. Nici macar pe automat sau nu nu am optiunea asta asa cum este la wan dns settings. O sa postez mai jos niste poze sa va arat cum am asus setat in comparatie cu alt router trendnet pe care tot eu l-am setat si merge dar din pacate nu are wireless ca este vechi.

      Asus:
      http://postimg.org/gallery/2deyhr50/

      Trend net:
      http://postimg.org/gallery/20sytetq/

      O sa ascult ultimele sfaturi ale dvs. Nu as vrea nici sa umplu sit-ul cu topicul asta al meu. Va multumesc!

 34. Buna . am si eu un router Asus RT-N10E si dintr.o data mi.a aparut : 192.168.1.250/error_page.htm?flag=2 si nu stiu cum sa rezolv problema.. ma puteti ajuta ? Multumesc.

  • 1-Dăi restart atât la router cât și la pc.onexiunea
   2-Verifică setările DHCP (gama de adrese IP suportate).
   3-În ultimă instanță, dacă nu ai conexiune: resetează routerul și refă conexiunea, setările.

 35. Salut! am un router Asus rt-n15u … bag cablul de internet in portul wan,dar nu il vede…led ul wan nu se aprinde :( daca ma duc la vecini,functioneaza la ei…imediat se aprinde ledul wan… si functioneza perfect! tin sa va zic ca daca bac cablul in pc u,il vede si functioneaza internetul… am schimbat mufa RJ-45 … am mai taiat din cablu…nimic!! ce sa fie???

 36. am pus ultima versiune de firmware..nimic. i am pus versiunea lui din fabrica inapoi…tot nimic! suntem cu totii la acelasi provider de internet,la ei functioneaza ,la mine nu!! nici providerul nu stie ce se intampla….

  • Probabil că firmware-ul respectiv nu este compatibil cu sistemul tău de operare, cu toate că nu cred asta. Routerele Asus sunt vestite pentru performanțele lor. Ceva nu ai setat bine, ori în router, ori în adaptorul din Windows. Nu are cum să nu meargă atâta timp cât la vecini merge, clar! Ia-o de la capăt, adică resetează-l la setările inițiale, sau chiar un hard-reset (30-30-30), sper că ști cum e asta… apoi refaci conexiunea. Te-am întrebat dacă îl poți accesa din browser…

 37. Salut! da man.pot accesa din browser router ul… are firmware ul original ce scrie si pe cutia lui… pc ul vede cablul de internet dar router ul nu…hmmmm
  Nu trebuie sa intru pe el prin browser… imi dau seama imediat ce ii bag cablul de internet ca nu functioneaza…. pentru ca nu se aprinde led ul de la portul wan………….. dar la veni daca ma duc si il bag cablul,se aprinde ledul wan …deci e vorba de cablul internet… o fi de la provider ceva? ti am zis,pc ul il vede pe cablu.
  Dar un alt router, il vede cablul internet….

  Comentariu editat!

 38. Eu stau mereu si magandesc ca nu i-a facut mufarea cum trebuie la mufa rj45… nu a pus cum trebuie acele fire banuiesc

 39. am taiat am pus corect firele l am mufat.. dar tot nu imi zice nimic in router… acum ma gandesc ca poate e de la stalp…… dar de ce functioneaza internet ul la pc,sau la alte routere???

  • Am zis, poate ai ceva setări greșite în adaptor sau prin Windows, sau routerul, firmware-ul nu este compatibil cu sistemul de operare. La vecini, ai ținut cont de ce sisteme de operare rulează? Ultima soluție ar fi să faci un backup complet al sistemului, reinstalezi un Windows curat și vezi ce se întâmplă. Backup-ul îl poți restaura oricând. Problema ta nu am întâlnit-o până acum…

 40. sal,am o tableta serioux si doresc sa ma conectez cu ea la wi fi pe un router huawei problema e ca vede roterul dar in loc sa se conecteze imi arata salvata,securizata cu WPA/WPA2 ce pot sa fac . ms

  • Introduci datele de autentificare atunci când te conectezi cu tabul, la rețele securizate nimic nu se conectează automat.

 41. am instalat vreo 5 windows uri…am pus si ubuntu… nu are legatura cu pc ul… mi nu mi se aprinde led ul de la wan cand bag in router cablul de internet man

 42. cum sa fie placa de retea defecta….? la vecini imi functioneaza routerul!! bag cablul de net in wan si mi se aprinde in 2-3 secunde led ul pe router… la mine nu

  • Salut Catalin.
   Am urmarit incetul cu incetul toate postarile tale cu privire la aceasta problema si am mici nelamuriri.
   Intai de toate care este providerul de internet acolo in zona ta?
   Daca functioneaza aparatul corect la vecinii tai care sustii ca au acelasi provider nu este nimic mai clar ca problema este strict la tine,fiind o defectiune pe retea ce trebuie remediata de provider si aici nu ma refer la faptul ca suni la Deranjamente,esti pus in legatura cu un operator care iti sugereaza niste pasi pentru a remedia problema ci la trimiterea unei echipe tehnice direct pe teren,sa testeze reteaua sa verifice si sa identifice posibilele cauze.
   Daca ai resetat routerul la setarile implicite din fabrica,daca l-ai testat la alti oameni din zona si routerul s-a sincronizat cu succes pe partea WAN,problema este strict de la tine de pe retea,cu toate ca ti-as sugera sa incerci tot la alti vecini,dupa o configurare a modemului(conexiune de tip ppOe,Username & Parola) daca se poate utiliza serviciul de internet,cu toate ca sunt convins ca va functiona fara probleme.
   De asemenea trebuie verificat si prin casa ce alte echipamente sunt in dependenta directa cu serviciul de internet(Exemplu:priza telefonica,splitter,microfiltru,cablu telefonic etc…),echipamente ce sunt verificate in mod normal de echipele tehnice ce sunt trimise in cazul unor deranjamente ca si in cazul tau.
   Deci cauti sa te inarmezi cu calm si rabdare si iei legatura iar si din nou cu providerul de net,ii explici situatia exact asa cum este si rogi sa se trimita o echipa tehnica care sa verifice cele mentionate de mine anterior,problema nefiind de natura software din cate se pare ci hardware,unde pe retea.Daca ai doar un singur cablu pentru internet si nimic altceva,cablu care de altfel iti vine dintr-o casetuta de pe scara blocului ori din alte parti intra tot in datoria providerului de a se deplasa la clientul ce a raportat un deranjament.Daca esti tratat cu dezinteres si nepasare asta poate spune multe despre cat de bune sunt serviciile providerului tau cautat sa inchei orice servicii la care te-ai abonat,cautand seriozitate la alt provider.
   Sper ca ti-am fost de ajutor si ti-am lamurit anumite aspecte ale problemei pe care poate nu le stiai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.