Conectat la router, dar fără acces la Internet: configurarea corectă a conexiunii

Uneori, la conectarea calculatorului la un router, repetor sau punct de acces, prin rețeaua fără fir (wireless), deși ați introdus corect parola de acces la rețea atunci când aceasta v-a fost solicitată de către asistentul de configurare a conexiunii, e posibil să nu aveți acces la Internet. Nu vă panicați, tuturor ni se întâmplă!

În astfel de situații, de regulă, își face apariția deasupra iconiței de conexiune wireless un triunghi galben, iar dedesubt de numele rețelei, textul No internet access (fără acces la Internet). Iată un exemplu:

No Internet access

Rezultatul apariției acestei probleme e unul singur întotdeauna: de pe respectivul computer nu va putea fi accesat niciun site Web. Cât despre remediile disponibile, ei bine, acestea variază de la caz la caz, iar asta deoarece, de asemenea, problemele pot fi provocate fie de o configurare greșită a parametrilor conexiunii la Internet, fie de două dispozitive care sunt incompatibile unul cu celălalt.

Limited or no connectivity – No Internet access

În momentul în care observați că nu aveți acces la Internet, înainte de a pune problema pe seama altor factori, asigurați-vă că ați configurat corect conexiunea. Pentru asta, dați click pe iconița de conexiune wireless, apoi dați click pe link-ul Open Network and Sharing Center.

Open Network and Sharing Center

În fereastra ce se va deschide, Network and Sharing Center, dați click pe Change adapter settings, pentru a accesa panoul Network Connections.

change adapter settings

După identificarea adaptorului wireless prin care s-a făcut conexiunea la router, dați click dreapta pe acesta și alegeți, din meniul contextual ce se va deschide, opțiunea Properties:

proprietati adaptor de retea wireless

La deschiderea panoului de proprietăți a conexiunii, selectați Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) și dați click pe butonul Properties:

Internet Protocol Version 4 TCP IPv4

În mod implicit, conexiunea este configurată pentru a primi în mod automat setările necesare pentru a putea accesa Internetul. Bifați caseta Use the following IP address, apoi introduceți manual, pe rând, în casetele ce corespund acestora, următoarele:

 • IP address – adresa IP alocată conexiunii.
 • Subnet mask – de regulă este adăugată automat și are valoarea 255.255.255.0
 • Default gateway – adresa IP a routerului
 • Prefered DNS server – adresa IP a serverului DNS principal
 • Alternate DNS server – adresa IP a serverului DNS secundar / alternativ

După introducerea respectivelor informații, apăsați butonul OK.

Use the following IP address

În funcție de adresa IP a routerului, care de regulă este 192.168.1.1, 192.168.0.1 sau 192.158.0.50, vom determina adresa IP pe care o vom aloca PC-ului, respectiv cea care va trebui introdusă în caseta IP address.

De exemplu, dacă adresa IP a routerului (informație pe care o putem afla de la fabricantul dispozitivului), este 192.168.1.1, adresa IP a PC-ului poate avea o valoare cuprinsă între 192.168.1.2 și 192.168.1.254, 192.168.1.13, de exemplu.

Tot ce contează e ca adresa IP pe care i-o vom aloca conexiunii PC-ului să nu fie folosită de router sau de către un alt dispozitiv conectat deja la acesta, cum ar fi smartphone-ul, tableta sau smart TV-ul. Dacă n-ați înțeles ce aveți de făcut, vă pun la dispoziție un mic tutorial video în care, cu altă ocazie, am încercat să explic pe înțelesul tuturor despre ce este vorba.

Ar mai fi de spus că după salvarea modificărilor și închiderea panoului de proprietăți a rețelei, vă recomand să reaccesați acest panou pentru a vă asigura că valorile introduse au fost salvate. O spun deoarece în unele cazuri nu se salvează adresa IP a routerului, caseta acestei valori rămânând necompletată:

Default gateway

Dacă observați că adresa IP a routerului (default gateway) nu a rămas salvată, completați iar caseta și apăsați butonul OK. Fără de aceasta nu veți avea acces la Internet!

Cât despre serverele DNS, ei bine, acestea pot fi DNS-urile publice de la Google, cele pe care le folosesc eu, respectiv 8.8.8.8 și 8.8.4.4, sau cele oferite de către operatorul de la care ați contractat conexiunea la Internet.

De asemenea, ca DNS principal puteți folosi adresa IP a routerului, iar cealaltă casetă o puteți lăsa necompletată. Astfel, veți avea acces la Internet prin DNS-urile configurate în routerul vostru în mod automat de către operator, sau manual.

Dacă nici după setarea manuală a parametrilor conexiunii nu aveți acces la Internet, vă recomand să urmați și instrucțiunile oferite în ghidul de configurare a routerului pe care l-am publicat recent pe blogul personal.

De asemenea, s-ar putea să vă ajute și programele de reperare a conexiunii prezentate pe site, acestea fiind capabile să ajusteze în mod automat parametri optimi pentru conectarea la Internet, scutindu-vă astfel de necesitatea de a interveni.

548 Comentarii

 1. moxin,provider ul la care sunt e o firma particulara ktl network galati… nu inteleg o chestie…de ce sa fac setari in router ca sa imi functioneze pe cand la cei la care am fost i s a aprins imediat led ul de wan dupa ce i am bagat cablul in router-wan

  • Credeam ca esti client Romtelecom,acolo trebuia sa faci anumite setari in router.
   Sfatul meu este sa insisti la ei cu o sesizare si o solicitare sa-ti faca o verificare in teren,la fata locului ca prin telefon nu rezolvi nimic.

 2. Salut! Am un router tp-link wr841n ,am incercat sa i pun ultima varianta de firmware pe el prin 192.168.1.1 … am observat ca nu se mai conecteaza la internet! m-am pus sa i flash uiesc dd-wrt pe el…nici acum nu a functionat! am observat ca ledurile 2 si 3 de la stanga la dreapta nu mai sclipesc…deci e brick uit sa inteleg?? am incercat sa copiez firmware ul original cu winscp scp…dar nu ma pot conecta nicicum!! :(( am bagat cablul utp in pc si lan al router ului… am setat in winscp ,scp,192.168.1.1 ,root,alpine. roor,root. admin,admin etc etc nu vrea sa se conecteze…. fac ceva gresit???

  • Cu firmware DD-WRT nu mai corespund ledurile. Flash-uirea se face NUMAI (!) prin cablul Ethernet conectat între router și pc, NICIODATĂ (!) în modul wireless. Routerele TP-link acceptă firmware DD-WRT numai după flash-uirea mai întâi a firmware-ului original (german), este specificat și în baza de date DD-WRT. Dacă nu te mai poți conecta prin browser la router și nu mai apare în harta conexiunilor, DA, l-ai brick-uit! Se poate restaura cu un cablu Arduino (găsești pe okazii.ro). Uite un exemplu pentru firmwareul OpenWRT, se poate actualiza la DD-WRT. Sau așa… Trebuie să cauți firmware-ul german pentru tipul tău de router, apoi încerci să-l readuci la viață. Eu am un firmware german, dar pentru TP-Link TL-WR1043ND.

 3. Buna ziua. Am internet de la AKTA,laptop asus si router asus rt-n10, android samsung galaxi. Toate bune si frumoase router instalat, merge netu, scos routerul din priza, nu mai merge netu dupa alimentarea la priza. Instalat din nou merge ceva timp, dupa se conecta foarte greu, scos din priza routerul si apoi introdus iar, nu mai merge netu. Acum sunt pe fir si de fiecare data cand deschid laptopul imi spune despre acel conflict de ip, am resetat routerul, dar nu ma pot conecta la net pe adresa 192.168.1.1. legaturile sunt ca in cartea de instructiuni cablu net in wan si cablu in lan 1 si calculator, problema e ca nu se aprinde ledul lan , am incercat cu toate 4lan, ledul se aprinde doar daca pun cablu de net in lan si cel conectat la comp in wan.nu stiam ca trebuie sa modific ip si la telefon, nu stiu ce setari sa fac din calculator, sunt pe dinafara

  • Alocă IP statice pentru fiecare dispozitiv în parte ce se conectează la router pentru a evita conflictul de adrese. Poți face asta în setările DHCP ale routerului. Refaci toate celelalte setări wireless (username, password, etc.), conectând routerul la pc prin cablul Ethernet. De regulă, routerul nu se scoate din priză având un consum infim (3-5W). Dacă aloci adresele IP statice în DHCP, nu trebuie setat nimic în niciun dispozitiv. Atenție, trebuie să afli MAC-ul fiecărui dispozitiv ce îl conectezi la router.

 4. paul,pot intra pe el prin browser 192.168.1.1 … vreau sa copiez fisierul bin in /tmp router cu winscp,dar nu reusesc sa ma conectez la naiba,ce nu fac bine?

 5. nu se poate conecta din cauza ca nu imi functioneaza internet ul prin router,sau nu imi trebuie internet ca sa ma conectez la winscp via scp ?

  • Deschide o sesiune cu PuTTy în WinSCP. Normal, dacă ești conectat la router prin cablul Ethernet, nu ai nevoie de conexiune Internet, ci locală. Nu înțeleg de ce te complici?!?, nu poți actualiza firmware-ul în interfața routerului că nu e brick-uit dacă îl poți accesa în browser?!?

 6. man…l am dat ca brick uit cuiva! mi am luat un tp-link wr1043nd negru … o configuratie buna sa l folosesc la maximum imi oferi paulica….?

  • Configurația unui router nu poate fi decât normală, în parametrii funcționali. Poți folosi opțiunile oferite în funcție de necesitățile tale: ftp server, printer, media server, restricționare conexiuni, filtrare MAC, etc. Dacă opțiunile oferite nu te satisfac, poți apela la un firmware DD-WRT ce oferă mult mai multe opțiuni. Întâmplător și eu am avut exact același tip de router și l-am flash-uit cu DD-WRT (foarte bun!), nu mă mulțumeau opțiunile ftp server original. Dar, țin să precizez că la orice router TP-Link trebuie flash-uit firmware-ul original (german-pentru schimbarea kernelului) mai întâi, apoi DD-WRT (nu întâmplător am toate imaginile flash!). În caz contrar, nu te vei putea conecta la Internet. Totuși un sfat țin să-ți dau: în router dezactivează firewall-ul, vei avea probleme cu conectarea unor programe ce accesează Internetul. Anunță-mă dacă te hotărăști să flash-uiești DD-WRT.

 7. Salut Cristi
  Am si eu un router D-link 615 l-am configurat dar led-ul de internet care trebuia sa fie verde este portocaliu de ce

 8. salut! am si eu un router Asus si nu reusesc sa ii rezolv problema ,,Limited acces,,.M-ai mult de 30de minute nu pot sta pe wireless ca im da Limited acces. Am incercat totul si nu merge. Help me!!!

    • Depinde de lățimea de bandă care o ai de la provider, dacă e insuficientă și tu conectezi toate alea, normal să fie limitat accesul. Verifică setările routerului, conectare automată, opțiunea „keep alive” (dacă o are!)…sunt multe setări avansate care pot influența conexiunea, asta se vede doar „pe viu”. Dacă nu te pricepi, va trebui să chemi un cunoscător la fața locului.

 9. buna..am si eu o problema.imi merge netul pe laptop doar prin wireless.cauza ar fi lipsa unor drivere,a mai incercat cineva sa mi le gaseasca dar fara reusita.am incercat si cu un program de drivere dar dureaza mult fiecare descarcare,in jur de 2-3 ore .daca ma poti ajuta as fi recunoscatoare

  • Păi, cum vrei ajutor dacă nu spui ce laptop ai, ce placă de bază?!? În definitiv, dacă merge pe wireless, de ce nu îl ți conectat prin wireless, că este laptop, adică dispozitiv portabil? Driverele se pot descărca și prin Windows update, activează update-urile. Dacă durează mult descărcatul, măcar ai descărcat driverul?

 10. Buna,

  Am si eu aceasi problema, am acces la wirless dar fara conectivitate la net. Provideru este RDS, conexiune PPPoE, bag user name si parola dar nu functioneaza internetul nici pe laptop nici pe tel. Banuiesc ca problema e ori la router ori la provider…precizez ca tocmai am cumparat un al doilea router, si e aceasi problema. E cumva vreo setare suplimentara necesara pt router?

  • Bun, ai făcut conexiunea pppoe cu username și parolă, dar ai și parolă de securitate (wep, wpa/wpa2-psk) setată? Ca să te conectezi la un dispozitiv wireless protejat, trebuie să cunoști parola. Conectează laptopul la router cu cablul ethernet (ăla scurt) și faci toate setările, adică, în router bagi username, parola de la RCS-RDS, îți alegi un SSID (numele sub care apare routerul), apoi setezi parola de securitate a rețelei. În laptop cauți routerul tău în harta conexiunilor, dai Connect, introduci parola de securitate și gata! Astea sunt setările de bază, celelalte sunt avansate, nu umbla decât dacă ști ce faci!

   • Mersi frumos pt raspuns, dar tot nu merge. Direct prin cablu, conectat wirless, tot nu imi merge netul. E identic la ambele routere(firme diferite). Al doilea e nou nout, cu ghid de setare. Am urmat pasii cei mai simplii si tot nu vrea. Probabil ca e vreo setare care imi scapa…(desi ce poate fii mai usor decat sa bagi un user name si parola). Am fost atent la fiecare cifra si litera+ ca daca bag net fara router merge perfect…deci nu am parola gresita. Deja am pierdut vreo 2 zile doar invartindu-ma in jurul cozii si nush ce sa mai fac.

 11. Salut!sunt in londra si stau in chirie,platesc net la cel care sia facut abonament in casa,mia mers bine pana la un moment dat,pe urma mia cazut brusc simi merge foarte slab,la testu de viteza numi urca peste 0,25 Mb/s si up-loadul si downloadu si am impresia ca mia limitat banda din router,mentionez ca folosesc pe wireles,cum pot afla daca nu ma prosteste simi ia bani degeaba?
  multumesc!

  • Da, poate să-ți limiteze banda dacă routerul are opțiunea Multiple SSID. De aflat, nu ai cum, decât dacă intri în interfața routerului să verifici câte SSID-uri are și ce bandă ți-a alocat, dar nu cred că ai parola. Cel mai simplu ar fi să vorbești cu gazda…

    • Nu are cum să fie acela IP routerului, de regulă este unul de la începutul gamei de IP-uri. Sunt unele situații când nu se poate rezolva decât la fața locului. În harta cu conexiuni în Windows este văzut routerul? Poate ISP face filtrare de MAC, caz în care trebuie să iei legătura cu ei. Partea nasoală e că nu-ți asigură asistență dacă te conectezi prin routerul personal, dar băieții de pe teren sunt și ei oameni…beau și ei un suc! :))

 12. Salut, Mi-a dat un vecin parola de la wi-fi, si timp de 1 saptamana a mers perfect, iar de 0 zi, nu mai merge internetul deloc , chiar daca arata ca e conectat si ”internet acces” Care ar putea fi problema ? multumesc!

  • Ori a umblat la router, la setări, ți-a limitat lățimea de bandă prea mult, ori îi merge non-stop clientul torrent care poate „gâtui” rețeaua.. Ia legătura cu el, e problema voastră, nu a noastră!

 13. Salut! Am urmat tot ceea ce ai spus mai sus, am urmarit fiecare comentariu, dar tot degeaba. Mai jos ai toate informatiile necesare pentru a putea sa-ti faci o parere.
  Am router D-Link DIR-615
  Am reusit sa fac tot ce trebuie, o perioada am avut semnal si pe laptop, smartphone si smart tv. De ceva timp pe laptop nu mai reusesc sa ma conectez, apare „Unidentified network” sau „This connection is limited”.
  La PC lucrurile sunt asa:
  Default Gateway: 192.168.0.1
  IP Adress: 192.168.0.100 (PC)
  Subnet Mask: 255.255.255.0
  DNS: 192.168.0.1
  La laptop lucrurile sunt asa:
  Default Gateway: 192.168.0.1
  IP Adress: 192.168.0.101 (LAPTOP)
  Subnet Mask:———-
  DNS 1: ———-
  DNS 2: 8.8.4.4

  Totul este facut asa cum ai spus tu, am incercat in nenumarate feluri dar nimic.Pe smartphone si pe smart tv am net, problema este la laptop. Gasesti vreo explicatie ?

  • În router activează DHCP (dacă nu-i activat), apoi aloci câte o adresă IP rezervată pentru fiecare device în parte. Obligatoriu să fie diderită și în gama alocată de router. De exemplu: gama de IP-uri disponibilă 100-255, sau 100-199, pentru laptop 192.168.0.101, pentru TV 192,168.0.102, etc. Dacă faci asta, în laptop nu mai trebuie setat nimic, doar (opțional) DNS 1- Google public IP 8.8.8.8 și DNS 2 8.8.4.4 sau 4.2.2.1. Restart pc și router.
   Înainte de toate, deschide un cmd (as admin!) scrie și dai Enter:
   -ipconfig /flushdns
   -ipconfig /renew

 14. Salut Cristian am si eu o problema cand vreau sa ma conectez pe skype si nu pot ,imi spune ca skype nu poate fi conectat.Care crezi ca ar fi problema ajutama te rog

 15. buna,
  Am si eu o problema. mi-am cumparat un router asus rt n10e l-am configurat, dar nu imi merge nimic apare ca si conectat dar cu semnul exclamarii intr-un triunghiulet galben. si nu ma pot conecta de pe nimic. daca ma poate ajuta cineva va multumesc mult

  • Routerele Asus au un configurator deosebit de simplu și intuitiv, nu ai cum să greșești decât dacă ai introdus greșit datele de la IPS, user și parolă. Totuși, verifică în secțiunea Advanced, WAN ce valoare are MTU și MRU (trebuie să fie aceeași). Valoarea implicită este 1492, dar pachetele de date mai au un header de 28 de biți, ceea ce le face mai mari. Dacă ești abonat la RCS-RDS încearcă valoarea 1480. Dacă ești abonat la alt ISP, va trebui să determini singur valoarea, spune-mi și îți voi explica cum.

   • Sunt abonat la alt ISP. Datele cred ca au fost bune ca nu e primul router pe care l-am configurat. Am mai avut un Edimax l-am configurat a mers cateva luni dupa care nu a mai mers avand aceeasi problema ca Asus-ul pe care l-am achizitionat acum cateva zile(credeam ca este router-ul Edimax problema).

    • Ai încercat valoarea MTU/MRU la 1480? Se poate calcula în felul următor:
     -creează conexiunea directă, prin cablu și începi cu valoarea maximă MTU=1492 din care scazi headerul de 28 biți, (1492-28=1464)
     -deschide un cmd (run as admin) și tastează:
     ping -f -l 1464 google.com
     Dacă primești un răspuns „Packet needs to be fragmented but DF set.”, micșorezi dimensiunea pachetelor (1490-28=1462), până vei primi răspunsul de forma: „Reply from 173.194.39.67: bytes=14xx time=18ms TTL=56”. Când ai acest răspuns, adaugi headerul 28 biți, asta-i valoarea MTU/MRU.
     Un sfat: verifică baza de date DD-WRT și vezi dacă routerul tău este compatibil DD-WRT, dacă da, schimbă firmware-ul. Mare atenție, poți pierde garanția, dar…merită. Din păcate, routerul tău nu-i compatibil cu versiunea Asus WRT-Merlin…eu am versiunea asta și sunt foarte mulțumit.

 16. salut,am cumparat un d-link dir 615 ,am facut setarile conform aplicatie,insa pe laptop ma conectez la reteaua wirless insa nu am net,pe doua telefoane merge perfect.provider rds si win vista.ce pot sa fac?

  • Verifică placa de rețea în ce moduri poate lucra b/g/n, trebuie să fie compatibilă a lucra și în modul „n”. Același lucru verifică și în router, adică modul de lucru să nu fie setat pe unul din acele moduri, ci pe automat sau „mixed”. Permite-mi și un sfat prietenesc: scapă de Vista, a fost un eșec de la lansare, este folosit în proporție de sub 1%. Decât Vista… mai bine Linux!

    • În Device manager, driverul plăcii de rețea, tabul Advanced. La router ți-am explicat, trebuie sa aibă o opțiune a modului de lucru Wireless mode îi spune la mine (Asus), dar nu am de unde să știu cum se numește la D-Link, caută. Dacă nu ești familiarizat cu setările unui router, mare atenție unde umbli…se poate să ramâi fără conexiune.

 17. ce am gasit:atheos AR5007EG wirles network adapter in tabul advenced apare 802.11b Preamble si este setat pe long and short.
  la router la wirlles network settings la 802.11mode este setat pe mixed 802.11n respectiv „g” si „b”
  este ok ?

  • Da, e ok. Probabil, placa de rețea nu poate lucra în alte moduri decât „b”, setează și în router, dar se poate să nu te mai poți conecta cu celelalte. Ești sigur că driverul Atheros este cel potrivit pentru placa de rețea? Dar, înainte de toate, sună la RCS-RDS și spune-le problema. Ăia fac filtrare de MAC, dacă nu ai avut până acum router, au adresa MAC cea veche a pc-ului. Conectarea prin router înseamnă altă adresă MAC (cea a routerului) pe care ISP nu o cunoaște. Așa că sună!

 18. la network adaptors am:AR5007EG wirles network adapter si Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NIDS 6.0).Am incercat sa dezinstalex driverul si placa wirles (Atheos) insa la reinstalare a gasit acelasi driver..
  maine o sa sun si la RDS

 19. Salut. Eu am o problema mai ciudata. Am un router care imi merge pe cablu dar cand si cand nu imi merge wireless. Se conecteaza la wireless ii pun parola,imi arata connected dar fara net. Isi revin dupa ceva timp,dupa cateva reseturi..Ma poate ajuta cineva sa identific aceasta problema? Preciz ca pe telefon imi merge cand nu merge pe laptop. Pe laptop am win xp…sa fie asta problema? Astept un raspuns. Multumesc mult.

  • În primul rând, dacă ai XP, de ce nu instalezi Windows 7, nu ai 1GB RAM și CPU 1Ghz? Driverele pentru XP, mai ales cele de rețea au destule incompatibilități. Și mai depinde și de router, de caracteristicile sale. Probabil este o problemă internă, ești conectat, dar asta înseamnă că ai acces la router, nu și la Internet. Sfatul meu: întâi caută driverele wireless și Ethernet pentru placa de rețea a laptopului, apoi instalează Windows 7.

 20. Buna ziua am o problema am internet pe cablu dar imi merge ff greu cred ca e din cauza ca prea mullta lume este conectata pe cablu aici ,ar fi porblema asta? Si cum pot sa maresc viteza la acest inernet? daca se poate asa ceva multumesc!!

  • Buna Seara!
   Problema actuala tine strict de ISP-ul dvs.(Internet Service Provider) in traducere libera insemnand ca este o problema ce tine de compania ce va ofera aceste servicii de internet,companii ca Telekom,Orange,Vodafone ori alti furnizori locali.
   In acest caz trebuiesc contactati in vederea modificarii abonamentului prin alegerea unei oferte avantajoase pentru nevoile dvs.
   Ce abonament aveti in prezent si de la care companie existenta pe piata?
   Daca va referiti la viteza de descarcare problema este in stransa legatura cu tipul abonamentului,daca va referiti la viteza de lucru a computerului,modul in care acceseaza browserul,site-urile,efectueaza diverse operatiuni,navigare greoaie atat pe internet cat si in afara lui,problema este la computerul in sine fiind probabil de generatie mai veche,sistemul de operare fiind ingreunat de alte programe,virusi etc…

 21. Salut! Am si eu o problema mai complicata cred eu, cu configurarea unui router…Sa iti explic de la inceput! Detin Internet de la Rcs Rds cu routerul instalat de ei! am din acest router cablu pentru pc-ul meu! apoi alt cablu pentru alt router pus la parter! Cum fac sa mearga al 2-lea router? Ce conexiune ii setez? Deci tras firul din priml router in al 2-lea….Precizez ca daca bag firul direct in calculatorul de la parter merge internetul! Cum fac sa routez a doua oara? Multumesc anticipat!

  • Salut.
   Nu cred ca sunt prea multi specialisti in retelistica aici asa ca iti sugerez sa postezi aici un topic,avand mai multe sanse de a primi o rezolvare a problemei tale acolo.

 22. Buna,nu sunt o cunoscătoare a sistemelor de instalare .Am cumpărat un Tp-link model M5360 am introdus sim cardul dar nu il recunoaște se afișează no sim card am schimbat alt sim card si la fel ,pe tableta se vede in setări modemul am introdus parola de pe actibildul din spatele modemului se afișează conectat dar nu are acces la internet ,am văzut si modul de instalare pe yutube este același pe care l_am folosit ,doar ca pe ecranul modemului la mine in stânga sus in loc de accesul la rețea apare un x si scrie ca nu este sim card.va multumesc

  • Buna.
   Ai urmat si indicatiile prezente in acest ghid de configurare rapida pe site-ul lor?
   Despre ce cartela sim discutam aici?
   Te-ai documentat despre compatibilitatea produsului cu ceea ce exista momentan pe piata,ce recomanda operatorii existenti celor ce vor sa achizitioneze asemenea produse?

 23. Buna,ce dețin este un fel de ghiveci ,adică modemul este cumpărat din Germania,cartela este de 3data (fostul Orange Austria),este posibil ca modemul sa nu recunoască cartela de Austria? Eu momentan sunt in Austria. Va mulțumesc.

  • Ma gandesc ca este un modem mai pretentios,ce are probleme de compatibilitate cu asemenea SIM-uri/operatori.
   Varianta cea mai simpla utilizata in verificarea compatibilitatii este sa faci o vizita la o reprezentanta a actualului Orange din zona rezidenta,sa le explici situatia ta,ce modem ai,ce cartela,ce intentionezi sa faci,problemele intampinate,iar persoanele de acolo in masura sa-ti raspunda iti vor spune daca acest lucru este posibil sau nu,dandu-ti alternative a ceea ce doresti sa faci.
   Exista situatia in care modemul nu accepta cartela sim ori sa existe anumite limitari impuse serviciilor oferite de fostul operator,de aceea fiind recomandat sa te documentezi direct de la sursa,sa cunosti toate datele problemei,apoi sa poti lua cea mai buna decizie,alegand ceea ce este mai avantajos pentru tine.
   Succes si te asteptam cu noi informatii asupra situatiei tale.

 24. Buna seara va rog mult sa ma ajutati si pe mine,am umblat la routerul wirlles si dintr`o data nu mai ma pot conecta la wirrlesul meu dar la altele wirllesuri merge,si nu am nici buton de reset la wirrles va rog mult sa ma ajutati !
  Scuzati nu m-am exprimat bine am umblat la router wirlles pe site unde ma loghez cu numele si parola ex: 192.168….. va rog mult sa ma ajutati !

  Comentariu editat!

  • Salut.
   Care este modelul modemului si cine iti furnizeaza serviciul de internet?
   Nu te poti conecta la wireless dupa laptop sau alte dispozitive?Reteaua wireless este vazuta dupa alte dispozitive,telefon mobil etc.?
   Led-ul wireless ce apare pe modem este activat?

 25. salut,am si eu o intrebare,daca ma poti ajuta.
  am un router de la clicknet romtelecom cu dsl si vreau sal conectez la UPC,multi au spus ca nu se poate,dar persoana de la care la-m luat sustine ca se poate printr-un adaptor in care printr-o parte bag cap normal de internet si cealalta cap mic de telefonie,si bag in DSL si ar trebui sa mearga….acum nustiu ce sa zic,oare ar merge?

  • Salut.
   Depinde strict de respectivul model detinut,firmware-ul instalat.
   Sugerez sa te documentezi pe forumurile de specialitate pentru a primi un raspuns avizat acestei situatii de la experti in retelistica,persoane ce au testat si modificat aceste dispozitive.

  • Salut Florin.
   Raspunsul dat aici este la fel de valabil si pentru tine.
   Nu toate routerele de la alti operatori se pot configura si utiliza pe alte servicii,altele decat cele pentru care au fost configurate initial.
   In unele cazuri este posibil,in altele nu,fiind si incompatibilitati,lucru normal,ceea ce este si in cazul tau si poate al altor persoane interesate de acest lucru.
   Cel mai corect este sa contactezi compania ce iti furnizeaza aceste servicii,in speta AKTA si sa soliciti echipamente compatibile ori sa te documentezi in privinta echipamentelor utilizate,ce recomanda,orientandu-te si asupra unei eventuale achizitii.

 26. Ajutor!!! De doi ani am un router d link care a funcționat perfect pana acum 3 zile, cand nu a vrut sa mai funcționezi. Am crezut ca s-a stricat si am cumpărat altul, dar surpriza nici asta nu vrea sa mearga. Am facut toate setarile ok ‘ pe primul tot eu l-am instalat’ nu primeste internet. Cand conectez cablul direct i pc merge. Am chemat pe cineva de la un service si nu a reusit nici el, mi-a zis ca ar fi de la rds. Am sunat la ei si m-au intrebat daca am net pe direct pe ei doar asta ii interesează. Ce sa fac ? Sa plec de la rds?

  • Salut.
   Posteaza un topic pe unul din principalele forumuri de specialitate ca si acesta,unde sa-ti expui problema si sa speri ca exista utilizatori cu experienta in retelistica care stiu exact cum sa te indrume in aceasta situatie.

 27. Buna ziua, am si eu o problema maare cu internetul. Am conexiune prin RDS, insa calculatorul meu nu mai functioneza aproape deloc. Asa ca am achizitionat un laptop second-hand marca ASUS, in stare foarte buna, insa acesta nu are configurare pentru conexiunea directa prin cablu, desi mufa pentru cablul de internet exista. Am dat comanda la RDS pentru un router, insa momentan nu au pe stoc (au trecut aproape 2 luni, deci va puteti da seama de situatie). Am imprumutat de la cineva un router serioux, insa acesta nu merge setat nici pe PC, nici pe laptop (am gasit un blog cu instructiuni de setare). Am auzit ca ar exista un software care se instaleaza pe laptop pentru a ma putea conecta direct prin cablu. Este adevarat?

  • Buna Ziua Georgiana.
   Pentru a utiliza internetul prin cablu de la RDS nu iti trebuiesc decat doua lucruri si nimic mai mult.
   Primul este driverul pentru placa de retea a laptopului caci o sa ai nevoie de ea,introducand cablul direct in locul corespondent placii de retea iar a doua chestiune in cauza este configurarea conexiunii PPPoE(Username/Parola din contract) si conectarea la internet prin intermediul conexiunii nou create.
   In functie de sistemul de operare te asiguri ca ai driverul la placa de retea instalat,in caz contrar il instalezi direct de pe site-ul producatorului,apoi urmaresti tutoriale de creare a conexiunilor de tip PPPoE,conexiuni specifice pentru RDS,neramanandu-ti decat sa creezi una si sa te conectezi la internet.
   Succes!

 28. Buna ziua, daca poti sa ma ajuti ai pe mine te rog mult cu conexiunea la wireles. Mi-am achizitionat acum o luna un wireless Tenda, sunt abonat la internet la Rds dar tot ma lovesc de o problema foarte urata. Calculatorul meu nu vrea de nici un fel sa se conecteze la internet prin aparatul Tenda, se conecteaza doar daca duc direct cablul cu internetul. Am tot cautat pe net si mi-am dat seama ca in Control Panel la Internet Connections eu nu dispun de nici un fel de conexiune wireles si nici nu pot sa creez una. Este o problema de la calculatorsi chiar nu se poate conecta la wireles?

 29. salut
  recent am achizitionat un smartTV telefunken si nu reusesc sa ma conectez la internet prin wireless.
  am internet de la rds si mi-am cumparat un router TP-LINK WR740N. am facut setarile, merge ok…prin cablu ma pot conecta ok la internet si prin desktop si prin smart tv, insa cand incerc sa ma conectez prin wi-fi de pe tv, nu mai vrea nimic….imi da mesajul „cheie wifi nedetectata”. am crezut ca e parola de la wi-fi si am scos-o, insa nimic….:(
  ce ar trebui sa fac? sau cum as putea scana retelele wifi disponibile pe tv? (de fiecare data cand incerc sa scanez imi da acelasi mesaj”cheie wifi nedetectata”

  pls help si zi-mi ce nu fac bine….10x m8 ;)

 30. Salut…am cumparat un router tp link si 2 adaptoare tot tp link…la calculatorul unde am si routerul merge f bn…insa la cel de al doilea nu merge…am instalat cd ul de la stick dar nu imi gaseste reteaua….ce as putea sa fac?

 31. Buna!
  Oare m-ati putea ajuta si pe mie? am un router D-Link GO-RT-N300 de vreo 6 luni si pana acum 2 sapt nu am avut probleme cu el cand a inceput sa fuctioneaza numai intre anumite ore pe zi in rest da limited connection dar netul merge ca daca bag cablul direct in calcualtor nu are probleme. ceio de la RDS au zis ca nu au cum sa ma ajute..
  Ce pot sa fac? daca ar fi stricat ma gandesc ca nu ar mai merge deloc nu?
  intre timp mi-am cumparat alt router care merge tot in acel interval orar :(

 32. am o rugaminte.am apelat la serviciile de net telekom si ..am un pc mai vechi am reinstalat windowsul(pirat)si nu ma mai pot conecta l net.ma puteti ajuta.am windows sp 2.

 33. la servici am net de la orange si as vrea dintr-un modem huawei hg655b sa ma pot conecta cu cablu de retea ca sunt prize de net sa pot sa am wi-fi, cum as putea sa modific ca intrarea la modem e altfel?

 34. Buna!! Deci cum pot sa reconfigurez un router daca nu pot prinde wifi pe calculator?? Trebuie sa descarc un program?? Adica am unitate si nu pot sa prind semnal wirles pe calculator!! :P

  • Buna.
   Daca e vorba de laptop trebuie sa instalezi un driver si nimic mai mult.
   Daca este vorba de un desktop,o unitate cum zici,o sa-ti trebuiasca un adaptor wireless pe langa modem.
   Exemple ai suficiente aici.

 35. Salut am si eu o problema cu un router wireless serioux
  vreau sa il montez pe un pc, problema este ca nu am placa de retea wireless pe el, solutii?

 36. Buna.. Am router Ubee EVW3226, de la UPC..prima data mi-au instalat ei tot, tot, tot si a mers destul de bine. dar de 2 zile imi arata „conectat” dar fara acces la internet. In schimb, la Wifi-il vecinului, nu am nici o problema. Specific ca nici pe telefoane nu merge wireless-ul ! Beculetul de semnal e aprins si culoarea care trebuie. Nu ma pricep aproape deloc la astfel de probleme. Am oprit routerul si i-am dat drumul, l-am lasat oprit o ora si tot nimic. Am dat intr-un final Troubleshoot sa vad, si imi zice ca e IP conflict, si DHCP is not enabled for Wireless network conection. Daca puteti sa ma ajutati va rog, si daca se poate sa imi explicati „ca la babe” .. Multumesc anticipat :)

 37. salut!am un router d-link dwr-921 de la Vodafone(este un abonament fara limita-wi-fi acasa).Se conecteaza,functioneaza bine dar doar o perioada(in jur de 2-3 ore)…l-am avut in garantie mi s-a dat altul dar am aceeasi problema…deci el functioneaza o vreme dupa care se intrerupe brusc si ramane asa aproximativ 5 min sau isi revine daca ii dau restart eu ..arata in continuare ca are semnal dar practic nu am acces la net nici prin pc,smartphone sau smart tv.Am antena de la vodafone la 500 de m de mine deci semnalul nu este o problema..pana si in interfata routerului totul arata asa cum trebuie

 38. Salut,

  La multi ani!
  Recent am facut o schimbare de router pe provider de rds. Routerul vechi am instalat intr-o alta locatie unde numai functioneaza, nu se conecteaza la internet, la fel providerul este RDS.
  Am incercat de mai multe ori sa stez dar tot nu merge. Oare ar fii o problema ca locatia este in Floresti din Clu? Parole, userul sunt corecte. daca cablul introduc in laptop direct netul merge ok.

  Multumesc.

 39. Salutare,

  De curand am cumparat un router asus, l-am configurat si timp de 2 zile a mers perfect cu semnal foarte bun pe laptop, tableta si telefon. Problema esta ca in a treia zi, desi nu-mi apare nici un fel de eroare, cu „internet access” si „connected”, nu imi mai deschide nici o pagina.
  Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?

  Multumesc mult

 40. Hei. Am router de la Romtelecom. Wireless-ul funcționează corect, dar dacă încerc să conectez un cablu la calculator și router, led-ul nu se aprinde și spune că este neconectat. Ce aș putea face?

    • Spune-mi te rog modelul laptopului daca este unul ori numele si modelul placii de baza.
     In caz ca nu te descurci te ajuta acest program,tu postand aici doar o poza similara ca si cea din articol.
     Sau si mai simplu de atat,poti instala driverul lipsa cu usurinta de aici,cu ajutorul programului mentionat in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.