Conversie și redimensionare imagini cu XnConvert

Prin natura activității pe blog și nu numai, avem nevoie de imagini de un anumit format la o anumită dimensiune. XnConvert este un program gratuit ce poate converti și totodată redimensiona pachete de imagini, oferind în plus multiple posibilități de aplicare a unor efecte ca bordură, watermark, vignietă și multe altele. Încărcarea imaginilor se poate face în două moduri, fie individual, fie un întreg folder. XnConvert suportă drag&drop.

XnConvert - Converise imagini

În listă puteți verifica diverse informații despre fiecare imagine cum ar fi numele, dimensiunea, data creării și modificării, datele EXIF​​, proprietăți, rating și tipul imaginii. În plus, aveți posibilitatea de a face diverse ajustări imaginilor, cum ar fi mask, crop, mirror, resize, rotate, watermark, iar din gama filtrelor ce se pot aplica, amintesc negativ, posterizare, normalizare, ajustarea saturației, sepia, blur, sharpen, soften, etc.

XnConvert Filtre

După ce ați ales parametri, în tab-ul următor va trebui să specificați noul format și destinația imaginilor, iar după preferințe puteți seta reguli pentru redenumirea imaginilor salvate, menținerea structurii folderelor, a metadatelor, etc.

XnConver Formate disponibile

O altă opțiune oferită de XnConvert este aceea de a salva profilul ales, inclusiv parametri doriți pentru redimensionare, într-un fișier format XBS, ce se poate încărca la o altă rulare a programului, fără a mai stabili parametri anteriori. De asemenea, utilizatorii avansați pot crea un fișier BAT pentru executarea procesului în linie de comandă (Export for NConvert).

Download

Analiză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.