Cum se află o parolă WEP cu Aircrack-ng, în Windows

Aircrack-ng este o aplicație gratuită de securitate cu care putem recupera parole din pachete capturate cu alte aplicații (CommView, Wireshark, etc).

Important: Prin citirea acestui articol confirmați că a-ți luat la cunoștință, înțelegeți și sunteți de acord cu următoarele condiții:

 • Materialul din acest articol este STRICT EDUCATIV și drept urmare SE INTERZICE utilizarea acestor informații în orice alt scop. Pentru punerea în practică a indicațiilor de mai jos TREBUIE SĂ UTILIZAȚI DOAR ECHIPAMENTELE PROPRII. NU încercați să aflați parolele rețelelor Wireless ce nu vă aparțin fără acordul proprietarului legal. programecalculator.ro și autorul acestui articol NU își asumă răspunderea pentru orice altă întrebuințare a acestui material care prin natura sa implică încălcarea uneia din condițiile de mai sus. Nu uitați că spargerea parolelor CE NU VĂ APARȚIN reprezintă un DELICT INFORMATIC și se pedepsește conform legislației în vigoare în țara în care vă aflați (în majoritatea țărilor se pedepsește cu închisoarea).

1-cum_se_afla_parolele_cu_aircrack-ng

Deoarece Aircrack-ng nu dispune de o interfață grafică ea poate fi utilizată doar prin Command Prompt. Înainte de toate descărcăm ultima versiune a Aircrack-ng de aici » http://goo.gl/Pxk9Jx

O salvăm și apoi dezarhivăm în partiția C.

Pentru a extrage o parolă dintr-un fișier .CAP cu ajutorul aplicației Aircrack-ng deschidem Command Prompt și scriem comanda:

cd/

apoi apăsăm tasta Enter. Scriem ruta executabilului aircrack-ng.exe urmată de fișierul cu extensia .CAP pe care l-am salvat în prealabil în partiția C:

2-cum_se_deschide_un_fisier_cap_cu_aircrackPentru a încărca fișierul în Aircrack-ng apăsăm tasta Enter.

În exemplu actual am folosit un fișier .CAP ce conține pachetele capturate cu CommView de la propria mea rețea Wireless pentru a vedea dacă este posibil ca cineva să-mi afle parola WEP ce-mi asigură accesul la aceasta.

Atunci când Aircrack-ng ne va cere să-i indică rețeaua a cărei parolă dorim să o aflăm, scriem cifra ce-i corespunde acesteia apoi apăsăm tasta Enter:

3-selectarea_reteleiNu ne mai rămâne decât să așteptăm ca Aircrack-ng să găsească parola:

4-parola_wireless_gasita_final_tutorial…sau să ne spună că fișierul scanat nu dispune de suficiente pachete pentru ca parola să poată fi recuperată. În acest ultim caz nu ne rămâne altceva de făcut decât să avem răbdare și să capturăm cât mai multe pachete de date posibile; mai devreme sau mai târziu pachetele vor fi suficiente, cu siguranță.

Dacă parola a fost descoperită, o scriem fără puncte (ex: parola de acces la rețeaua pe care am făcut testele este 620D86E0F0) și încercăm să ne reconectam la router cu ea.

Deoarece nu există parole WEP care să nu poată fi aflate vă recomand să vă protejați rețeaua Wireless cu o parolă WPA-PSK pentru a împiedica accesul persoanelor străine la aceasta.

Important: Nu cereți ajutorul pentru a sparge parola unei rețele Wireless care nu vă aparține. Orice abatere de la această regulă duce la stergerea comentariului postat fără preaviz.

Link-uri spre toate articolele ce formează tutorialul:

 1. Cum se capturează pachete de date cu CommView
 2. Unificarea pachetelor de date salvate automat de / cu CommView
 3. Convertirea fisierelor .ncf în .CAP
 4. Cum se află o parolă WEP cu Aircrack-ng, în Windows
 5. Reutilizarea unui driver anterior, funcțional
Securitate

154 Comentarii

 1. fratilor nu mai sacaiti omul mai bine descarcati beini …e gata in format iso ardeti imaginea pe un cd cu isotoolkit…si gata un program de spart coduri…se proneste ca si windosul

 2. Sall la toata lumea.vad k nu va pricepeti cu hekareala de loc,si nici nu cautati In google rezultate,alti de lene alti poate chir nu stiu cum sa caute.La noi In tara faza cu wireless este noua dupa cum stiti, cautati rezultate In limba engleza si o sa gasiti sute poate mii.Daca cristi este deacord sa lase comentul meu,osa catre unvedeti likul meu de trimitere de unde o sa Invatati cum se sparg parole cu BackTrack.Tutorialu este mai vechi pe facut pentru BackTrack3 daca nu mai gasiti sa descarcati,se pot folosi si pe BackTrack4 s-au 5.http://lifehacker.com/5305094/how-to-crack-a-wi+fi-networks-wep-password-with-backtrack Va recomand sa faceti linuxu pe un stik USB, merge mult mai bine si mai repede decat depe CD,de preferat sa introduceti stikul In partea drepta a laptopului,merge mai repede nu stiu dece,poate stie Cristi sa dea o explicatie.Aici gasiti un program de facut LiveUSB,poate cel mai bun program de acest gen.http://www.linuxliveusb.com/

 3. salut de 2 zile ….citesc …fac practica dar …mie imi apare ….si sa reincerc cu 5000 parca …oricum mult mai mult si nu stiu ce este IVs ? de lasat o noapte am lasat sa captureze! ma ajuta cineva cu un raspuns ! multumesc anticipat!

 4. Nu stiu cum de-ti merge tie insa mie imi arata in lista toate retelele WIFI din apropiere insa nu gaseste nicio parola.. Am lasat programul sa caneze vreo 3 ore si nu i-am dat de capat.. oare e din cauza ca programul e trial, sau pentru ca folosesc placa WIFI a laptopului?

 5. Ba, tu nu esti normal!!! :D Merge faza :) Desi eram foarte hopeless cand am inceput sa testez metoda ta, am ramas mut cand am vazut ca functioneaza. Multzam!

 6. salut cristi. vreau si eu sa te intreb ce trebuie sa fac in momentul cand imi spune ca nu am IVs-uri destule. cu cat scanez mai mult si am mai multe IVS-uri imi da failed si imi spune ca incerc cu mai multe.

 7. Salut … mie mi sa scanat 15 am dat sa scriu in command Prompt dar imi zice Read 0 pacckets. No netword found,exting. Quitting aircrack-ng…
  Ma potzi ajuta cum sa procedez ? Te rog !

 8. da-mi si mie o explicatie pt programul asta,???l-am lasat sa adune vreo 500.000 de pachete si la final nu au fost destui de ivs-cand a adunat 1Mil si de pachete cand sa-i dau load commviev.a incarcat vreo 300mii si dupa aia ami scrie Out of memory..?? ce drk anseamna?? ca memorie am vreo 30Gb,e bun programul asta de ceva sau pierdem timpul cu el.precizez ca am incercat de vreo 3 ori avand adunate peste un mil de pachete dar cand sa le ancarec…ioc.?? Deci??

  • Deci, pentru început „out of memory” nu apare datorită spațiului liber pe HDD ci a cantității memoriei RAM. Dacă mesajul de eroare apare de din CommView, atunci programul nu a fost setat corect. Și partea cu „e bun programul de ceva sau ne pierdem vremea” e mai mult o insultă decât altceva. După cum vezi, (asta fără să mai luăm în calcul că eu n-am visat screenshot-urile apoi le-am printat din amintiri doar pentru a minți pe cineva pe care n-am nici un motiv să-l mint), există și persoane care au reușit decriptarea unei parole.
   Ceea ce nu pot eu face e să stau cu fiecare în parte să-i repet ce am spus în tutorial, pentru a-i dovedi că totul e pe bune.
   Ai probleme ?!? Dezinstalează tot, curăță tot, apoi reia totul de la capăt cu foarte mare atenție, fără să omiți absolut nimic! Și apropo, asigură-te că cerințele de sistem pentru CommView sunt îndeplinite.

 9. Da am reusit aproape tot dar daca se poate sa ma ajutati cu un lucru mie commview imi salveaza pacate catva mii mai exact 80855 si nu gaseste decat 1 sau 2 IVs cum sa fac sa le unesc. Mai exact am 7 sau 8 fisiere CAP nu se poat uni rezultatele de la commview sunt dscoase 500.000 dar sunt salvate cate 80855. daca puteti sa ma ajutati astept raspuns.

 10. buna ma puteti ajuta si pe mine? am internet cu ruter si pina acuma mia mers internetul fara fir si cineva mia sters o adresa din panou de control si de atunci numi mai merge internetul fara fir.si nici nu pot sami mai activez antena pc imi puteti spune ce trebuie sa fac

 11. sal cristian, spunemi si ie te rog de unde pot lua dictionaru pt wap si cum in pun in practica… dinte 7 retzele care le vad doar una e wep si o vad doar de pe terasa cind intru in casa nu mai este :))) e cert merge scanata numai de pe teraza de afara cu semnal ff slab, deci nu am incotro decat cu dictionaru pe Wap, spune mi unde l gasesc k de restu ma ocup eu, :) cu passfile si alea alea :D

 12. Cristian, cred ca 20% din comentarii au pus intrebarea:

  Cum fac sa vad Acces Point-ul pe care il urmaream in lista de jdemii de rezultate dupa ce deschid pachetul .CAP.

  Pentru ca nu stiu cum ai facut tu, dar noua nu ne citeste gandurile programul aircrack ca sa ne afiseze doar acces point-ul la care vrem sa aflam parola. Nu stiu daca e din cauza ca stau in centru si sunt jdemii de routere.

  In alte cuvinte cum facem ca aircrack sa ne afiseze doar reteaua tinta pe care o urmarim, ca la tine in screenshot? Tu cand ai facut testul erai undeva in pustietate? :D

  • Salut Ion,
   Răspunsul se află chiar aici. Uite, citez „…și așteptăm până când este afișată PROPRIA NOASTRĂ REȚEA. Imediat după ce rețeaua noastră a fost afișată (rețeaua cristianls, în cazul meu), o selectăm…”.
   Programul nu (mai) trebuie să-ți citească gândurile. El a capturat deja pachetele de la o singură rețea! „Între” o singură rețea disponibilă, tu ce ai alege?!? :))

 13. HELP PLEASE\Atunci când Aircrack-ng ne va cere să-i indică rețeaua a cărei parolă dorim să o aflăm, scriem cifra ce-i corespunde acesteia apoi apăsăm tasta Enter///////////////////// nu inteleg ce cifra trebuie sa scriu si unde trebuie scrisa? multumesc

  • sal ionut cum as putea lua leg cu tine sunt in germania am net pe stik momentan ca astia ca sa imi instal internet dureaza o luna si ceva asa e aici si poate ma ajuti si pe mine atat cat sti si u …multam anticipat

 14. ok am urmarit atent toate articolele de la „Cum se capturează pachete de date cu CommView” pina la respectivul..am ajuns la”Atunci când Aircrack-ng ne va cere să-i indică rețeaua a cărei parolă dorim să o aflăm, scriem cifra ce-i corespunde acesteia apoi apăsăm tasta Enter”(o parte din acest articol) doar ca imi apare o lista foarte mare de retele..am incercat sa caut reteaua dorita folosind SSID dar(chiar daca am gasit cateva cu numele dorit) nu finctioneaza introducand numarul care-i corespunde…deci am incercat sa caut reteaua dorita folosind „MAC Adress” care arata cam asa”00:26:44:57:B8:A0″ dar nu gasesc nici in acest mod reteaua dorita de mine…unde am gresit??? foarte reusite articolele..:)

 15. imi poate spune si mie cineva de ce nu ma pot conecta la o retea sa va explic am aflat parola wep ok am itroduso si dupa aia mam conectat dar imi da acces limitat de ce oare am folosit back track 4 am si 5 dar nu stiu cum sa-l fac sami recunoasca antena tp-link tl-wn422g eu il pornesc cu vmware player ma poate ajuta cineva cu vreo informatie su imi poate da un sfat cu sa :sparg: parole wpa2-psk multumesc

 16. salut!eu am urmat intocmai instructiunile de aici si mi-a reusit de 2 ori sa aflu ce trebuia!depinde foarte mult de pachete ai!prima oara cu 3000ivs am aflat!a 2oara am capturat peste 1 mil pachete!deci se poate!mersi admin pt tutorial!

 17. Salut Cristi.Felicitări pentru tutorial.Am şi eu o întrebare. Poate că nu este locul potrivit, în acest tutorial dar sper să îmi răspunzi. Se poate afla parola la o arhivă RAR cu Aircrack-ng ? Mulţumesc anticipat.

 18. Salut Cristi. Am si eu o problema legata de aircrack. Mi-au fost citite pachete.CAP ,iar apoi imi apare faza cu „please specify a dictionary „. Ce pot face in acest caz, cu toate ca incerc sa aflu parola de la un router WEP?

 19. salut cristi ,urmaresc de ceva timp site ul tau,in legatura cu com view ,bag pachetele sa le deschid in comand prompt,mi le deschide si apoi dupa ceva timp imi spune sa bag cifra target,o pun si apoi imi spune got no data packets from target network ..si inca o problema cand deschid comm sami scaneze pachete numi mai gaseste nimic. multumesc poate imi dai vreun ajutor.

  • Ai omis ceva din tutorial, asta e clar. Îmi pare rău că trebuie să-ți spun asta dar, șterge tot și ia-o de la capăt cu mai multă atenție.

  • Înseamnă că nu există trafic pe rețea. De pe calculatorul conectat la rețea, accesează un film online, o sală de chat, ceva de genul.

 20. si inca ceva, tu ai zis mai sus ca intram in command prompt si scriem comanda „cd/” ! am facut asta, si nu se intampla nimic. Mai explicit te rog. Mie una, nu imi iese. Eu am intrat in Aircrack-ng GUI. Mi s-a deschis o fereastra unde trebuie sa caut fisierele .CAP. Si dupa cum am facut eu nu e deloc cum ai facut tu. Nu stiu cum sa iti explic.

 21. Salut, am incercat si eu dar am ajuns la o problema, programul actual nu iti da voie sa capturezi de la o singura retea , captureaza automat ori 1 singur channel ori pe toate … dupa ce fac fisierul .CAP si il rulez in cmd in loc de index 1 …. am vreo 2000 si ceva :| imi poti da o indicatie ?

 22. salut.problema este ca programul commview for wifi nu aduna suficiente date in cele 5 minute gratuite. programul nu are licenta ,exista o versiune full gratuita
  sau cei de facut

 23. salutare prieteni..haideti sa fim putin realisti..cineva a scris mai sus de „lene”..si a avut mare dreptate..multi vor mura-n-gura..fara sa faca ei pic de efort..un hacker legal sau ilegal nu va zice niciodata tot..ar insemna sa isi piarda locul lui in ierarhie..vi se da doar esentialul..de restul va ocupati voi..e ca un pom de craciun..il cumperi simplu..de impodobit te ocupi tu…

  succese maxime

 24. salut Cristian ,ce versiune a programului commview ai folosit la facerea acestui tutorial ? eu folosesc versiunea 7 crackuita ,,,si colecteaza date din toate retelele gasite care nu ma intereseaza ,ma intereseaza doar a mea sa o selectez asa cum ai facut tu,sa capteze doar din a mea

 25. Salutare, am tot incercat dar undeva gresesc, am facut 1634226 de pachete, am incercat cu mai multe variante de aircrack, imi da in felul urmator:
  opening pachete.CAP
  please specify a dictionary ( optional -w)
  quitting aircrack-ng…
  Multumesc si o zi buna

 26. Salut Cristian L.S. si tuturor celor care citesc acest comment.
  Exista o problema la link-ul de download pentru AirCrack-NG (cred ca a fost sters de pe acel server de mai sus). Am facut rapid research si l-am gasit chiar la ei pe site cu noua versiune 1.2.
  Link for BIN (Windows) version: download.aircrack-ng.org/aircrack-ng-1.2-rc1-win.zip

  • Mulțumim! Problema e că alta: fiind un instrument de hacking, Google blochează accesul. Am scurtat link-ul cu goo.gl ca să fie ușor de tastat, și i-am anulat legătura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.