Dashlane – manager de parole similar cu LastPass, KeePass

Cine nu a auzit de LastPass, KeePass? Sau, mai bine zis, cine nu îl folosește? Managerele de parole implicite ale browser-elor își fac treaba, nimic de zis, însă în privința securității lasă de dorit. Dashlane, un nou manager de parole similar cu LastPass, poate rivaliza cu acesta în privința securității și este disponibil în două versiuni, cea gratuită de care ne vom ocupa în articol și Premium, comercială.

1-Dashlane-interfata

Integrarea Dashlane în principalele browsere, Chrome, Firefox și Internet Explorer, fac autentificarea automată pe orice site să pară o joacă de copil. Browser-ele suportate sunt detectate automat dacă sunt instalate, însă extensia se poate instala ulterior.

După instalare, este necesară crearea unui cont, având la dispoziție versiunea Premium ce vă permite crearea automată a unei copii de siguranță a bazei de date și sincronizarea pe mai multe calculatoare, cât și pe dispozitive ce rulează Android sau iOS, timp de 30 de zile. După acest timp, va rămâne activată versiunea de bază. Dashlane va prelua automat parolele salvate în browser, dezactivând managerul de parole implicit ca măsură de siguranță.

2-Dashlane-import-parole

În afară de acestea, aveți posibilitatea de a importa o bază de date salvată anterior din alte managere de parole ca LastPass, KeePass, Roboform sau dintr-un fișier CSV. Siguranța sporită oferită de Dashlane este exemplificată prin procentul de securitate afișat în interfața sa cu recomandările de rigoare.

Oricând puteți adăuga noi forme de autentificare, cu posibilitatea organizării pe categorii pentru o mai simplă manipulare în baza de date. De asemenea, rămâne la latitudinea fiecăruia dacă autentificarea în browser se va face automat sau nu.

3-Dashlane-adaugare-date-logare

Funcția Autofill ce se integrează în browsere oferă posibilitatea selectării autentificării în cazul mai multor conturi pe același serviciu, de exemplu conturi mail. Personal testez Dashlane de vreo două luni de zile și pot afirma cu certitudine că este superior lui LastPass.

O altă caracteristică importantă este Digital Wallet, foarte utilă pentru asigurarea securității tranzacțiilor online. Astfel, se pota adăuga datele conturilor și cardurilor bancare, PayPal, iar la accesarea formularelor de plată online, completarea se va face automat. În plus, dacă este cazul, Dashlane vă oferă o chitanță de pe site-ul unde ați făcut plata online.

4-Dashlane-adaugare-cont-bancar

Bineînțeles, baza de date, respectiv parolele salvate cu Dashlane se pot salva într-un fișier CSV pentru a fi importate în alt manager de parole, într-un fișier XLS ce poate fi deschis cu Microsoft Excel, sau într-un fișier securizat DASH, ce poate fi accesat numai cu Dashlane la o nouă instalare a acestuia.

În încheiere, după două luni de teste, nu am decât cuvinte de laudă la adresa Dashlane, un manager de parole excelent, superior lui LastPass și chiar a celor comerciale. În concluzie, vi-l recomand cu încredere. Testati-l și vă veți convinge!

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.