Cum se dezinstalează complet programele din calculator

În cursul activității la calculator testăm diverse programe, cele utile rămânând instalate, iar cele inutile, normal, trebuiesc eliminate. Utilitarul Dezinstalare sau modificare program integrat în sistemul de operare Windows ne permite acest lucru, însă este destul de rudimentar, motiv pentru care vom apela la aplicați terțe pentru dezinstalarea completă a programelor din calculator de care nu mai avem nevoie. Unul dintre acestea este MyUninstaller, un program gratuit și portabil pe deasupra.

Dezinstalare program cu MyUninstaller

Diferit de utilitarul din Windows, MyUninstaller ne oferă o mulțime de informații referitoare la aplicațiile instalate. În interfața principală, alături de numele programului este afișat numele firmei, versiunea, data de instalare, cheia de registru și multe alte caracteristici.

Meniul contextual, de asemenea, ne oferă diferite opțiuni, bineînțeles si cea de dezinstalare a programelor. O caracteristică deosebit de utilă a programului este Advanced Mode, ce se poate accesa în meniul superior View. Aceasta permite dezinstalarea concomitentă a mai multor programe.

MyUninstaller Advanced Mode

Procesul de eliminare a unui program este simplu, va trebui doar să confirmați ștergerea sa din calculator, inclusiv a setărilor, a scripturilor de rulare, etc.

Dezinstalarea unui program cu MyUninstaller

Totuși simplitatea sa în utilizare este plătită prin lipsa unei caracteristici destul de importante, anume aceea de ștegere a resturilor și curățarea registrului de intrările rămase invalide, ce ar putea îngreuna funcționarea sistemului de operare.

În rest, MyUninstaller funcționează perfect, fără a face abuz de resursele calculatorului, în toate versiunile Windows. În funcție de nivelul securității setate în calculator, poate fi necesară rularea aplicației cu drepturi de administrator.

Download

2 Comentarii

    • Fiecare program de acest tip este bun in felul lui dar poate unele sunt configurate sa scaneze anumite zone cu mai multa responsabilitate,construindu-si in timp reputatia.
      Revo si Iobit Uninstaller sunt dezvoltate continuu,avand avantaje fata de alte softuri de acest gen,fiind competitori seriosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *