Fă-ți calculatorul mai rapid reparând și optimizând registrul

Chiar dacă majoritatea aplicațiilor de optimizare ne promit marea cu sarea atunci când vine vorba de rezultatele excepționale pe care le vom obține în urma utilizării lor, în realitate doar o mică parte dintre acestea se țin într-o oarecare măsură de promisiune, iar asta fiindcă de unde nu-i, nici D-zeu nu cere; cu toții știm că e imposibil să transformi o vechitură de pc într-o rachetă…

Programul despre care vă voi vorbi în continuare marchează un „înainte” și un „după” în structura articolelor, iar asta se întâmplă deoarece începând de astăzi, ca răspuns la zecile de mesaje în care mi se cerea să prezint și aplicații comerciale (eliminând în acest fel una dintre regulile nescrise ale acestui blog), pe lângă aplicațiile gratuite vom cunoaște și softuri comerciale.

Fa-ti calculatorul mai rapid cu Perfect Registry

PerfectRegistry este un program comercial care, pentru a nu face excepție de la regulă, ne promite marea cu sarea și aproape că se ține de cuvânt; ori cel puțin la această concluzie am ajuns după ce l-am folosit mai bine de două săptămâni în laptopul personal.

PerfectRegistry este foarte ușor de utilizat. De altfel, tot ceea ce avem de făcut este să apăsăm butonul „Start Registry Scan” și să așteptăm cuminți ca aplicația să analizeze registrul pentru a identifica eventualele „probleme” (am pus cuvântul între ghilimele deoarece în unele situații modifică anumiți parametri din registru doar pentru a-i adapta configurației sistemului în care este rulat ori asta, din câte știu eu, nu este o problemă în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă se referă la modificări nerealizate dar care, dacă ar fi fost aduse registrului, ar fi permis sistemului de operare să ne ofere o performanță mai bună). Când scanarea a fost completată, un click pe butonul „Fix Errors” va fi suficient pentru ca măsurile pertinente optimizării să fie luate.

Bineînțeles că înainte de orice scanare este recomandată realizarea unei copii de siguranță a registrului; acțiune ce poate fi realizată direct din aplicație:

Fa un backup al registrului inainte de a-i aduce modificări

Din punctul meu de vedere, PerfectRegistry este una dintre mai bune aplicații comerciale și după cum vă spuneam și mai devreme, am ajuns la această concluzie după ce l-am utilizat o perioadă de timp într-un sistem propriu ce-l folosesc zilnic, în paralel cu alte soluții de optimizare fiabile. Logic, am făcut acest lucru deoarece după utilizarea falselor aplicații de optimizare, la realizarea unei scanări cu aplicații renumite pentru rezultatele excepționale pe care le oferă, descopereai că sistemul are mai multe probleme decât procese pe rol are Năstase înainte.

Din păcate, nu totul ce zboară se mănâncă și nici tot ce cade din cer este mană cerească; PerfectRegistry, chiar dacă este prezentat precum un shareware, în versiunea de probă permite repararea a numai 15 erori ai registrului așa că, dacă sunteți interesați, n-aveți decât să-l cumpărați său să așteptați un giveaway.

Apropo, cum vi se pare ideea de a vorbi și despre aplicații comerciale pe blog ?!?

 Download PerfectRegistry

30 Comentarii

        1. Ăsta e momentu în care te dai de gol că n-ai citit articolul și mă obligi să repet că programul este comercial; nu gratuit! Concluzia: îl vrei, plătești.
          Dacă nu vrei să-l cumperi, folosești alternative gratuite…

  1. O singura observație:”La scoală ne-a spus profesoara de religie ca niciodată sa nu prescurtam cuvântul Dumnezeu, eventual sa scriem Deus.”
    E o idee buna sa vorbești despre programele comerciale. Poate vei face un review la Advanced System Care 5 PRO. Zilele astea a fost un Giveaway în care s-a oferit o licență gratuita la versiunea PRO. aceiași licență a fost la toată lumea. Daca îmi permiți o pot publica în alt comentariu. Știu ca s-a făcut un astfel de articol pentru versiunea 3.5, dar de atunci și pana acum sau adus îmbunatățiri.

    1. Asa am auzit si eu. Cica aia care scriu Dzeu ajung in iad. De asemenea, cei care vor sa ajunga in rai tre` sa dea si un test de gramatica.
      Dumnezeu e cam Grammar Nazi..

      1. Chestia e că „Dumnezeu” ar fi considerat ca fiind nume propriu și d’aia nu-i corect (printre alte motive bisericești care nu mă interesează). Da eu numa nume propriu nu-l văd… În iad cu mine!

  2. Sall , f.b daca vei prezenta soft-uri „pro” intrun mod sau altul ne vom descurca sa facem rost de ele si cu atat mai bine daca le recomanzi si sunt testate de tine

    1. Chestia e că mulți cititori mi-au cerut să fac asta și în plus, datorită activităților mele profesionale, mai nou am posibilitatea să testez aproape orice software comercial pe timp nelimitat, fără nici un fel de cost. Am zis că ar fi păcat să nu profit…

      1. Chestia este interesanta. Banuiesc ca de acum incolo, datorita posibilitatii tale de a testa aproape orice soft comercial vei putea da mai precis un verdict unui anume soft comercial si sa stim si noi de ce e in stare, ce rau si bine produce in pc si daca e bun sau nu pana la urma.

  3. Cred ca e foarte bine daca o sa ne scri si despre softuri comerciale, cateodata ne intereseaza doar ce este mai bun, nu conteaza daca e free sau cu plata ca poate ne descurcam noi si cu astea comerciale. Important e sa instalam in pc ce este mai bun, parerea mea. Si eu te-am mai intrebat odata mai demult de ce nu pui pe blog si programe comerciale dar nu stiu daca mai ti minte si mi-ai zis tu ceva de genu ca nu poti pune pe blog decat programe gratuite. Te intrebasem atunci si ce parere ai de programul WisePcEngeener.

    1. Sunt mai buni pantofii decât tricourile ?!? Nu râde, asa a sunat întrebarea ta! Deci, CCleaner e un program de curățare a registrului în timp ce PerfectRegistry e unul de optimizare.
      Asta vrea vrea să spună că CCleaner elimină key-urile orfane și gata; totul OK din pc sau de vedere pe când PerfectRegistry setează registrul astfel încât pc-ul să execute mai rapid anumite sarcini.

  4. Salut! Ideea „shareware” mi se pare salutara. Nu neaparat pentru a pirata un soft, ci pentru simplul fapt de a avea ocazia unei prezentari, chiar daca avem posibilitatea unui trial. In alta ordine de idei, am facut o proba sa vad care este mai bun. Anume:
    1-scanat/reparat cu CCleaner bussines edition (renumit pentru eficacitate)
    2-scanat cu Registry winner, a gasit peste 100 de erori (de unde??? doar le reparase CCleaner)
    3-acelasi lucru cu Perfect registry, aceleasi erori…
    4-TuneUp utilities, aceleasi erori
    5-AVG pctuneup, la fel
    Deci ce se poate spune? Ca sa repari odata, de doua ori, etc, si tot mai gaseste aceleasi erori….Parerea mea, „reclama, sufletul comertului”
    Concluzia, niciunul nu-i bun, dar este un rau necesar.

  5. Este OK sa prezinti orice soft, gratuit sau comercial, cu conditia sa indeplinesti urmatoarele conditii:
    1. Sa spui din start daca softul este sau nu gratuit, astfel incit cei care NU sint curiosi de programe pe bani sa poata da un „Next” de bun simt, sau un „Ignore” binemeritat.
    2. Programele despre care scrii mai mult sau mai putin laudativ sa fie testate chiar de tine, cu specificarea sistemului de test, a datei de testare etc.

    1. În cazul ăsta împlinesc toate „condițiile”.
      Pentru început, toate programele comerciale vor intra automat și în categoria „Shareware” și 2, de mai bine de un an nu mai prezint programe (de nici un fel) fără a le fi testat înainte. Sistemul de tes nu l-am specificat întotdeauna însă am făcut-o atunci când precizarea acestor informații era relevantă în contextul prezentării.

  6. Si 3. Programele pe care le lauzi „pe fata” (se observa) si care chiar sint reclame platite sa poarte insemnul: „Advertorial”, si asta nu pt a sti ca ai primit ceva din partea lor (bravo tie!!!), ci pt a sti ca concluziile respectivelor articole nu reflecta neaparat pura TA realitate, ci doar una „cosmetizata”, mai mult sau mai putin.

    1. Una e să tragi concluzii, alta e să acuzi nefondat… și că tot veni vorba, mă jignești.

      Că vorbesc despre un software comercial nu înseamnă că am primit ceva în schimb pentru a o face…

      Mă rog, concluziile de genul acesteia reprezentau unul dintre motivele pentru care până în momentul de față nu am vorbit despre programe comerciale. Și apropo, voi scrie advertoriale ori de câte ori voi considera că soluțiile prezentate reflectă exact ceea ce s-a scris; și bineînțeles că voi preciza că este vorba despre un advertorial! Să nu ai nici cea mai mică îndoială!

      Și da, au fost companii (niciuna creatoare de software) din industria IT care mi-au propus scrierea unui advertorial despre serviciile pe care le oferă și le-am refuzat deoarece articolele în cauză nu le-am considerat importante pentru tipul de cititori ai blogului; pot să-ți dovedesc asta foarte ușor!

      În plus, sunt zeci de cititori care mi-au cerut să scriu despre aplicații comerciale și bineînțeles că nu voi scrie doar de TuneUp, Photoshop, Kaspersky sau mai știu eu ce altă aplicație pe care o cunoaște toată lumea… Așa am ajuns să selectez câteva aplicații comerciale mai puțin cunoscute dar bune, pentru a le prezenta pe blog.

      Sper să înțelegi că mi-e indiferent dacă tu personal mă crezi ori nu; am răspuns acestei acuzații (fiindcă la urma urmei, asta este) pentru a lăsa clar celor care, spre diferență de tine, nu îmi pun la îndoială credibilitatea, că pe acest blog nu s-au publicat (și e foarte puțin probabil că vor fi publicate vreodată) advertoriale. Punct!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.