Fa un backup a datelor de pe stick si evita pierderea lor

Pe zi ce trece folosesc tot mai des stick-ul USB pentru a transporta programe, documente, drivere, etc., spre calculatoarele ce nu dispun de conexiune la Internet ori aceasta este indeajuns de lenta incat as fi nevoit sa astept prea mult descarcarea datelor de care am nevoie din diversele HDD-ul cloud (online). Nu o singura data mi s-a intamplat sa uit stick-ul printr-un birou si sa-mi dau sea abia atunci cand raspunsul era „Ah, dar no n-am gasit nimic aici! Ne pare nespus de rau!”. Adevarul este ca nu-mi bateam capul datorita pierderii economice, in fond, tot ce am nevoie incape intr-un stick de 1GB iar pretul unei astfel de memorii USB nu presupune o investitie (10-15 RON).  Ma enerva faptul ca am pierdut datele de pe el si ca niciodata nu m-am invatat minte si am trecut peste „pierderea de vreme” ce o prosupune realizarea unui backup al stick-ului. Exista diverse aplicatii ce ne permit crearea copiilor de securitate/siguranta a datelor de pe astfel de dispozitive insa mie imi place USBFlash Copy deoarece nu necesita instalare (e portabil), este foarte usor de realizat si permite crearea unui nou profil pentru fiecare stick in parte atunci cand acesta este conectat la calculator iar aplicatia ruleaza:

1-Nou profil de backup la conectarea stick-uluiDeci, rulam aplicatia, conectam stick-ul si asteptam sa apara o fereastra precum cea de mai sus. Vom vedea ca putem crea un profil nou –„New profile”(recomandat), folosi profilul predeterminat (daca nu avem timp ori chef sa configuram unul), ignora stick-ul (nu cred ca e cazul) sau cumpara o licenta in cazul in care folosim programul in scopuri comerciale (ne plateste cineva sa-i facem un backup).

2-Profil nou creat, trecem la backup

Dupa ce facem click pe butonul „New Profile” va fi afisata o noua fereastra cu optiuni. Aici putem alege un nume pentru copia ce va fi creata si folderul unde aceasta va fi salvata. Va recomand ca pentru destinatie sa folositi un folder ce este inclus deja intr-o copie de securitate ce se realizeaza automat sau in unul care este sincronizat constant cu un HDD cloud (Dropbox).

Bine, va las ca trebuie sa fac backup-ul stick-ului inainte sa-l pierd si pe asta…

link | Download USBFlashCopy

Securitate

3 Comentarii

  1. sincer nu am inteles rolul acestei aplicatii.cu un simplu copy/paste se putea face acest lucru.dar probabil e mai rentabil sa ne scarpinam cu mana dreapta la urechea stanga

    • Deci, ideea e in felul urmator: tu creezi un profil si aplicatia realizeaza un Backup automat atunci cand detecteaza stick-ul ce apartine profilului. Asa „nu te mai scarpini manual de fiecare data cand te mananca” :) E simplu: in functie de stick-ul conectat, datele vor fi trimise spre un folder ori altul fara a fi necesara interventia utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.