Instalare Windows 7 | Manual de instalare Windows 7

Am realizat acest manual de instalare a sistemului de operare Windows 7 la cerința cititorilor care nu se descurcau să instalezi pe cont propriu și mi-au cerut ajutorul.

Sper că am fost suficient de explicit încât pașii să fie înțeleși de toată lumea, dar, dacă aveți întrebări cu privire la procesul de instalare, mi le puteți trimite prin intermediul unui comentariu la acest tutorial. Am făcut două variante, una video și alta imagine/text, pentru ca cei aflați în imposibilitatea de a-l urmări să-l poată printa și folosi offline.

1.1. Manual de instalare Windows 7 – Bootare de pe DVD și USB

Înainte de toate, pentru a instala Windows 7 va trebui să dispuneți de un mediu de instalare, USB sau DVD. Dacă dețineți așa ceva, aici aveți instrucțiuni pentru crearea unuia.

Având mediul de instalare pregătit, va trebui să opriți computerul și „să-l bootați” de pe aceasta. Celor care nu știu despre ce este vorba, le recomand să citească mai întâi despre cum se bootează calculatorul de pe un stick USB, un CD sau un DVD de instalare.

1.2. Manual de instalare Windows 7 – Limba și Tastatura

După configurarea calculatorului pentru bootarea de pe USB sau DVD, în funcție de mediul de instalare ce va fi utilizat, porniți-l și, dacă vi se cere acest lucru, apăsați orice tastă pentru a efectua bootarea de pe dispozitivul extern.

La un moment dat, pe ecran își va face apariția următorul formular. În cadrul acestuia veți avea posibilitatea de a alege limba în care va fi instalat Windows 7, fusul orar și aranjamentul tastaturii calculatorului.

Manual de instalare Windows 7 - Limbă și aranjament tastatura

Eu am ales pentru instalare limba Engleză. În primul rând fiindcă imaginea ISO cu care am creat mediu de instalare nu includea alte pachete lingvistice care să mă intereseze. Voi alegeți pachetul lingvistic dorit, apoi apăsați butonul Next.

La pasul următor, dacă totul decurge normal, veți vedea butonul Install Now și alte opțiuni. Apăsați butonul, apoi bifați caseta I accept the license și dați click pe Next, desigur, dacă sunteți de acord cu respectivii termeni și doriți să continuați cu instalarea sistemului de operare Windows 7.

Accept termenii licentei

În următoarea fereastră vi se vor oferi două tipuri de instalare:

 • Upgrade – opțiune care vă oferă posibilitatea de a trece la Windows 7 de la o versiune anterioară a Windows, de la Vista sau XP de exemplu, păstrând fișierele personale.
 • Custom (advanced) – care permite efectuarea unei instalări curate, fără a păstra fișierele personale și programele.

Pentru obținerea unei performanței mai bune după instalare vă recomand a doua variantă, cea pe care este bazată acest tutorial.

Dacă aveți date importante în PC, adică date pe care nu vreți să le pierdeți și pe care nu le-ați copiat pe un hard disk extern sau altundeva, opriți calculatorul, deconectați mediul de instalare de la acesta, copiați fișierele importante pe CD-uri, DVD-uri, Hard Disk-uri externe, stick-uri USB sau în cloud.

După copierea tuturor datelor importante pe medii externe, reluați instalarea și, ajunși la pasul în care vi se cere să alegeți tipul de instalare, dați click pe Custom (advanced).

1.3. Manual de instalare Windows 7 – Crearea partițiilor

Acest manual descrie instalarea Windows 7 pe un PC (laptop sau desktop) cumpărat fără sistem de operare. În cazul în care nu instalați pentru prima dată un sistem de operare Windows în PC-ul dumneavoastră, adică dacă aveți actualmente un sistem de operare instalat, vă recomand să urmăriți instrucțiunile pentru reinstalarea Windows 7.

Cei care instalați pentru prima dată un sistem de operare în PC, precum și care doriți să eliminați toate partițiile de pe Hard Disk și să creați o nouă tabelă de partiții, selectați în cadrul Where do you want to install Windows?, pe rând, fiecare dintre partițiile existente, apoi apăsați Drive options (advanced), dați click pe Delete » OK, pentru eliminare tuturor acestora, după cum poate fi observat în screenshot-urile inferioare:

După eliminarea tuturor partițiilor ar trebui să vedeți o singură opțiune, respectiv Disk 0 Unallocated Space. Selectați-o, dați click pe Drive options (advanced) pentru a crea partiția de sistem, adică cea cunoscută de toată lumea cu numele de Partiția C:

Manual de instalare Windows 7 - Crearea partițiilor

Pentru crearea partiției C dați click pe New, introduceți la Size spațiul pe Hard Disk ce va fi alocată acesteia, apoi apăsați Apply.

»»» Click aici pentru partea a doua a tutorialului «««

455 Comentarii

  • Un backup e util doar dacă vrei să recuperezi ceva. Dacă reinstalezi Windows, poți salva ce te interesează de pe partiția cu sistemul, formatezi, instalezi. Atât.

 1. Salut!
  Am un PC cu placa de baza NF4 AM2, am introdus doua memorii ram ,una de 2Gb si una de 1 Gb,procesor AMD ATHLON 64 ,3000+,1.81GHz.
  Va rog sa imi spuneti daca pot instala Windous 7 pe el.

  • Cum adică „ștergi”? Cumva vrei să spui că în managerul de partiții dai comanda „Delete” pe partiția de sistem? Păi, mai simplu dai „Format” acelei partiții. Chiar dacă ai dat „Delete”, păi ai șters partiția, deci trebuie re-creeată cu comanda „New-Apply”, apoi, bineînțeles „Format”. Tutorialul este făcut chiar pentru începători, deosebit de explicit, urmând instrucțiunile pas cu pas, nu ai cum să greșești! Citește-l de câteva ori, înțelege-i logica, apoi ia-o de la capăt! Nu ai mai instalat Windows?

 2. Sall, am un pc cu 3 GB RAM, hard disk de 500 SATA, procesor intel pentium dual core de 1,80 si placa video de 512 nvidia gforce 8400 gs, ce versiune de windows ar fi buna pentru el? eu am pe cd un home premium x64..ar merge daca as baga?

  • Sistemele pe 64-bit sunt recomandate de la 4GB RAM în sus. Sub 4 GB RAM, nu are rost să instalezi, nu vei beneficia de nimic din ceea ce oferă 64-bit. Se poate să ruleze mai greu chiar decât cel pe 32-bit. Mai întâi verifică dacă CPU suportă 64-bit.

   • Suporta x64, multumesc , dar si pe x32 merge greu.. si nu-mi pot da seama de la ce e.. Am sa instalez si pe x64 , daca tot asa merge nu mai stiu ce sa-i fac.. :|. Frumos programu acela, multumesc de sfaturi, poate ii mai bag 1 GB ram sa vad atunci. Succes in continuare!

    • Poate nu ai destule resurse hardware, soluția adăugării RAM ar fi salutară. Dar dacă faci acest upgrade, caută același tip de memorie care este instalat: viteză (Ghz), latență, etc. Și dacă tot dai un ban, ia o plăcuță de 2 sau 4 GB, depinde ce cantitate îți dă voie placa de bază. Succes!

 3. cum pot sa reinstalez wifi adapter pe un hp pavilion g7 ?le-am dezinstalat din greseala ,acum nu pot sa accesez internetul fara sa utilizez un wifi adaptor separat de calculator.
  ma poate ajuta cineva?

  • Conectează-te direct, prin cablu, caută și descarcă-l. Sau, click dreapta pe Computer, Properties, Advanced system settings, Hardware, Device installation settings, bifează „Yes, do this automatically (recommended)”. Sau, mergi la un prieten, accesezi pagina web cu driverul plăcuței wireless, descarci pe un device portabil, vi acasă și îl instalezi. Păstrează driverele toate, o să ai nevoie de ele!!!

  • Salut.
   Iti recomand acest articol,pentru remedierea problemei actuale.
   In functie de tipul sistemelor de lucru desktop/notebook iti sunt oferite driverele generice pentru placa de retea/adaptorul WiFi.
   Succes.

 4. Va rod sa-mi explicati daca este posibil sa instalez windowsul care l-am descarcat de pe un anumit sit in D sa-l instalz in C fara sa-l mai scot pe stick sau pe CD.Multumesc!

 5. buna ziua. marian ma numesc si am si eu ceva probleme cu pc-ul adica:formatez windowsul, creez partitiile,se termina de butat tot frumos fara erori si surpriza ! cand vreau sa vad partitiile nu imi apare decat local c d c oare??
  ajutati-ma pls

  • Pentru că celelalte partiții nu le-ai creat, nu le-ai formatat, le-ai lăsat „unalocated space”. Click dreapta pe Computer, Manage, Disk management. Click pe partiția care nu este vizibilă în Explorer și formateaz-o. La fel cu celelalte.

 6. Am si eu un laptop Hp Probook 4540s i5 dar am o problema cu bootarea dvd-ului de windows 7 si numai stiu cum sa bootez altfel ca nu imi ia nici stikul cu windows ce pot face sau mai sunt alte optiuni sa bootez numai imi apare linkul ala cand trebuie sa dai spacebar astept raspuns.

  • Intră în BIOS și pune mediul de bootare pe primul loc, unitatea optică sau stickul USB. Dacă ai făcut asta și totuși nu merge, înseamnă că mediul de bootare este creat incorect… refă-l. Dacă este un „probook” se poate să nu aibă opțiunea de boot de pe stick în BIOS. Cel mai simplu, poți instala Windows 7 direct de pe desktop, sau de pe o partiție dedicată. De preferat a doua metodă.

 7. Salutare! Am instalat windows 7 pe un laptop samsung R 60 (procesor intel celeron 1.60 GHz, 1Gb RAM, 32-bit, placa video ATI RADEON). Am descărcat driverele de pe cd-ul calculatorului ( cumpărat în 2009 cu windows vista preinstalat) și nu-mi pornește nici un joc (după instalare primesc un mesaj de genul ”hitman.exe has stopped working”, iar la ”view problem details” îmi apare ”problem signature: APPCRASH”. Întrebarea mea e dacă problema ține de vreun driver sau de RAM. mULȚUMESC

  • Problema este aplicația Hitman, este un fel de protecție antimalware… dezinstalează-l cu Revo. Windows-ul este original, sau vreo versiune cu aplicații integrate? Jocurile se poate să nu pornească pentru că hardware-ul este destul de slab, și CPU Celeron, 1GB RAM… limitează-te la cele din Windows…

   • Mă rog, dar concret cum se explică faptul că ACEEAȘI configurație îmi permitea rularea oricărui joc în Vista, dar acum nu mai pornește nici cel cu cerințele de sistem cele mai simple?…Windows-ul este o copie după un soft original. Dacă mă „limitez” la un upgrade de RAM (2,3 Gb, 50, 100) s-ar rezolva problema?…

    • Depinde ce jocuri vei rula, sunt jocuri care au cerințe mari, nici 4GB RAM nu ajung, plus că îți trebuie placă video performantă, procesor ca lumea… Ori la un laptop nu ai ce-i face. Oricum, un upgrade de RAM este intotdeauna binevenit.

 8. Buna ziua.am cumparat un laptop. Samsung.din It.si are windows7 home premium.codul pt windows este trecut pe spatele laptop-ului.am un dvd pe care scrie sistem recovery.problema este ca as dorii sa il instalez curat ,nu sa recuperez ce a fost.cum ma indrumati sa procedez.multumesc

 9. Imi ramane la 1 la suta la expanding windows files si nu mai merge el arata punctuletele ca se incarca da merge ft greu am pe el instalat windows vista basic ce trb sa fac?
  Va rog ajutati-ma si pe mine vreau si eu un raspuns cat mai repede.

  Comentariu editat!

  • De unde ai descarcat acest sistem de operare ce incerci sa il instalezi si dupa ce anume incerci sa instalezi?
   Cumva un dvd?
   Daca da iti sugerez sa instalezi dupa un stick,instalarea decurgand mult mai rapid fata de o instalare clasica dupa dvd.
   Astept raspuns la aceste intrebari simple care ti le-am adresat pentru a putea da o solutie la problema care o ai,fiind necesar sa depui si tu putin efort aici,si sa raspunzi intrebarilor si sa incerci ceea ce iti recomandam.
   Daca raspunzi la intrebari cu altele ori decizi sa le ignori sa stii ca nu te putem ajuta,pana nu oferi detalii esentiale fara de care nu putem oferi o rezolvare.
   Specifica de asemenea caracteristicile tehnice ale sistemului de calcul detinut cat si tipul acestuia,desktop,laptop etc…

 10. Am un laptop Asus k53e cu windows 7 ultimate adus din Franta si il folosesc la internet cu modem huawei e352 si mi-l vede in roaming.Internetul merge insa nu imi arata acel popup de la cosmote ca sa pot primi sms sau sa-mi arate traficul de date.Ce pot face?Multumesc!

   • cartela este de la cosmote si pe alt calculator in momentul cand introduc modemul imi arata fereastra cu toate datele,numai pe laptopul meu nu vrea;mentionez ca internetul imi merge normal insa nu-mi apare acea fereastra de la cosmote in care sunt setarile,trimiterea sms, samd!Multumesc!

    • Marian ai incercat si reinstalarea softului pentru modemul detinut?
     Il dezinstalezi din lista programelor ce sunt instalate si il reinstalezi foarte simplu,prin reconectarea sa la portul usb,expertul de instalare si configurare a softului facand toata treaba,interactionand cu tine doar cand este necesar.

     • Nu imi apare in lista programelor instalate,doar la manager dispozitive si nu stiu de unde sa-l dezinstalez!

     • Initial incearca dezinstalarea din Device Manager daca zici ca apare acolo.
      Apoi il deconectezi si reintroduci intr-un port USB si astepti instalarea lui.
      De obicei cam toate modemurile de genul acesta dispun de o interfata grafica,un mic soft ce se instaleaza in computer,ciudat ca tie iti lipseste.
      Apropo ai rezolvat cu tastatura,a functionat ceea ce ti-am zis?

      Incearca de asemenea sa elimini toate urmele reziduale lasate de alte programe,probabil si de acest minunat modem.
      Utilizeaza programe de curatare ca Wise Registry Cleaner,Registry Recycler ori utilizarea unor programe ca Revo Uninstaller.
      Te astept cu noi detalii!
      Daca doresti pot face si eu o incercare prin intermediul Team Viewer.

 11. Daca nu instalez placa video si placa audio este vreo problema? Pt ca dupa ce am instalat Windows 7 am vazut ca am atat sonor, cat si display-ul vad ca e in regula.

  • Nu,nu sunt probleme deoarece rulezi driverele generice.
   Este recomandat ca toate driverele sa fie instalate si actualizate la zi pentru a te bucura de toate facilitatile oferite ori performantele ce sunt eficientizate si imbunatatite cu fiecare versiune nou aparuta,lucruri ce te vor ajuta mai ales in jocuri,vizionarea filmelor,editare foto-video si nu numai,ce implica utilizarea intregului potential dat de placa video,mai ales daca este una dedicata.

 12. salut, am si eu o problema la laptopul meu, in primul rand imi tot apare din senin sa imi updatez java, dar eu am facut asta dar imi tot apare sa fac asta, se pare ca nu am facut ceva bine, iar al doilea lucru, cifrele si semnele nu se mai tasteaza, trebuie sa scriu cu tastatura online, de ce?

  • Salut Relu.
   Legat de Java iti zic de pe acum ca este posibil sa fii victima unui virus fiind necesar sa iti scanezi sistemul cu produse de tip antivirus sau antimalware.
   Sugerez sa il scanezi initial cu Malwarebytes iar daca problema persista suplimentar vei rula AdwCleaner.
   Tastatura laptopului este posibil sa fie influentata de asemenea de asemenea aplicatii malitioase,de setari aiurea prin Panoul de Control ori sa aibe probleme de natura hardware fiind necesara inlocuirea sa.
   Scaneaza-ti computerul cu ce ti-am recomandat,verifica daca totul este ok in setarile tastaturii,sa nu fie ceva configurat aiurea si revin-o cu un raspuns aici sa ne zici daca s-a rezolvat ceva din problemele prezentate.

 13. Salut !
  Am si eu o curiozotate.Puteti sa-mi spuneti si mie ce are windows-ul.Am vrut sa-l instalez si mi s-a restartat calculatorul si imi ramane blocat chiar la datele despre calculator si nu mai imi intra in CD-ROM.Ce trebuie sa fac.Vreau toti pasii necesari pentru a-l repara.Va multumesc!

  • Existau utilitare ce promiteau acest lucru dar nu este recomandabil.
   Reinstaleaza-l folosind kit-ul de instalare pe 64 de biti,este varianta cea mai corecta.

 14. am cumparat laptop (VEZI MAI JOS HARDWARE), Si dupa ce am instalat windows7 x64 ultimate si nu pot accesa internetul; mai precis nu instaleaza nici in ruptul capului „Network Card Integrated 10/100 BASE-T Ethernet LAN” adica nu ma pot conecta la internet nici cu fir nici wireless.
  Ce ma sfatuiti sa fac ?

  Hardware

  Product Name 15-n254sq
  Product Number G1N09EA

  Comentariu editat!
  Este suficient sa specifici producatorul,modelul laptopului.

  • Descarca si ruleaza acest program,pentru a putea instala driverele lipsa.
   In mod normal trebuie sa iti fie recunoscut inca de la rularea programului,modelul placii de retea,instalandu-se un driver generic,dupa ce interactionezi cu mouse-ul butonul de instalare.
   Banuiesc ca ai intrat si pe site-ul producatorului si ai incercat sa instalezi driverele recomandate acolo,nu?

 15. Salut! O problema: am instalat windows 7 cu licenta, nu ma pot conecta la net! Am intrat in device manager si am observat ca singurele drivere care lipsesc sunt cele pt placa video si pt net! Ce ma sfatuiti sa fac?

  • Salut.
   Nu-ti ramane decat sa intrii pe pagina oficiala a producatorului si sa-ti descarci driverele lipsa,valabil pentru ambele cazuri.
   Driverul pentru placa de retea il poti instala utilizand acest program,cel pentru placa video incorporata ori dedicata il descarci prin Windows Update ori pagina oficiala a producatorului.
   Referitor la licenta te intreb daca ai cumparat Windows 7 ori l-ai utilizat prin alte metode?

 16. Buna ziua . Imi poate spune cineva daca as putea reinstala windows 7 64 biti peste unul 32 biti.? Laptopul are 8 GB ram si o parte buna este nefolosita. Driverele ar trebui reinstalate dupa din nou ?

  • Salut.
   Da,dar o sa-ti trebuiasca un kit de instalare pe 64 de biti,si vei urma intocmai ghidul de instalare.
   In caz ca nu ai unul poti descarca de aici.
   Referitor la drivere,iarasi da,se va pierde totul prin formatare,fiind necesar sa reinstalezi si sa configurezi totul intocmai ca si la inceput.
   Un alt ghid de configurare ai aici.
   Succes!

 17. Salut…am un pc AMD Sempron(tm) 2500+ 1.75 GHz, 2,00 GB de RAM…pe el momentan am instalat XP Service Pack3 . Intrebarea e urmatoarea: crezi ca pot sa instalez pe el windows 7?

  • Salut.
   Poti incerca de ce nu?Nu ai de pierdut daca incerci si observi daca se merita pastrat sau nu.
   Versiunea Home Premium ori Professional dar configurat la urma precum aici.

 18. am instalat windows 7 profesional cu licenta dar nu am cd -ul de instalare.Cum pot sa-mi reinstalez WINDOWS-UL? AM CODUL !!
  ROG RASPUNS PE MAIL
  cu multumiri, danbalea

 19. Salut am si eu o problema de vreo 4 luni de zile care nici acum nu stiu de la ce poate fii ..
  deci am 3 gb ram hdd de 160gb procesor Amd Athlon(tm) Processor LE-1640 2,61Ghz , placa video Nvidia g-force 9400GT 512 MB placa de baza MSI … in fine eu cand am cumparat acest pc am avut doar 2gb Ram dar 1 gb sa ars si am mai cumparat 2 gbRam , pana sa nu mi se arda cel de 1gb ram am avut instalat windows 7 pe el si mergea super bine .. dar dupa ce am schimbat rami cand instalez windowsul se instaleaza tot dar cand e la final sa intre in el mi se reseteaza pc-u .. si face figura asta pana ma plictisesc .. si am instalat un windows xp si merge deci ce problema poate sa fie mentionez ca cei 3GB rami imi apare cand dau la ControlPanel/System

  • Salut.
   Esti sigur ca nu ai probleme cu driverele invechite ori nu sunt probleme hardware(problema supraincalzirii,problema componentelor defecte ce trebuiesc testate si confirmate,testand de la HDD,memoriile RAM pana la integritatea placii de baza,sursa etc…)
   Ma gandesc ca poate primesti BSOD si trebuie sa identifici conform celor zise in articol cauza.

 20. Buna!
  Mi-am reinstalat windows-ul pe un pc, insa nu reusesc sa-i fac conexiunea la internet.
  Imi apare ca Local Area Connection e connected, insa nu ma lasa sa creez o noua conexiune.
  Mentionez ca ar trebui sa ma conectez prin intermediul unui router (mai am si alte device-uri).
  Va multmesc anticipat!

 21. salut , un prieten a facut rost de un CD cu Windows 7 si s-a apucat sa si-l instaleze singur . Bineinteles , nush cum a reusit dar are doua Windows 7 acum: si in C: si in D:. Vreau sa ma duc sa il ajut sa isi repare PCu , o singura intrebare am:sterg toate partitiile nu?sau sterg D: si dau format la C: ?

  • Salut.
   Daca vrei sa il ajuti intai trebuie sa afli care este partitia ce utilizeaza sistemul de operare curent,cel care a fost instalat ultima oara si functioneaza fara probleme.
   Apoi elimini intrarea dublata cu ajutorul acestui program,in cele din urma formatand si partitia.
   Cel mai corect dat fiind faptul ca este un tales balmes acolo il poti ajuta sa reinstalezi de la zero sistemul de operare,eliminand toate partitiile,formatandu-le.

 22. Am o problema cu instalarea windows 7.. in mometul in care se incarca Expanding windows files ramane 0% chiar daca acolo arata ca se incarca… am asteptat ore intregi dar tot la 0% ramane. Pe laptopul apare si o smart hard disk error dar a rulat cu ea si inainte tot pe windows 7.

  • Executa o fotografie asupra acelei smart hard disk error si posteaza imaginea aici.
   Fotografia o poti urca aici.
   Problema din cele mentionate este cauzata de HDD,de unde si faptul ca esti in imposibilitatea de a instala un sistem de operare.
   Sugerez sa iti verifici HDD-ul temeinic cu programe speciale,verificand-ul in prima faza de BAD-uri.

 23. Stare actuala: Windows & Ultimate. Calc pornit.Pauza in activitate cca 1/2 h => se intrerupe rularea programelor,lumina intermitenta la butonul de pornire.Apasare buton,repornire a programelor rulate anterior.
  Doresc sa las calc sa ruleze o aplicatie 3 ore. Cum procedez ca sa nu se mai intrerupa rularea aplicatiei dupa 1/2 ora? Multzumesc!

 24. Ce ii pot face calculatorului…….. se aprinde si imi apare un scris……… scrie: Reboot and Select proper Boot device
  For Insert Boot Media in selected Boot device and press a key asta scrie….. spunetim si mie ce trebuie sa fac va rog

 25. Am un pc cu windows deja instalat si as dori sa il reinstalez ca imi face figuri si as vrea sa sterg tot de pe el si sa fie ca now procedez exact ca in clip sau mai trebue ceva?

 26. Salut ,am instalat un win 7 ,pe un amd 3000= 1,8 ghz si 1 gb pe ram ,toate bune si frumoase ,numai ca nu am conexiunea la internet . Cauza ? Acum folosesc un sp 3 care merge bine, dar tin neaparat sa reinstalez 7-le. Am gresit ceva la instalare ? Multumesc anticipat .

  • Salut.
   Posibil nu ai instalat driverul placii de retea,de unde si lipsa conexiunii la internet.
   Il poti instala cu usurinta la finalizarea procesului de instalare cu ajutorul acestui program.

  • Depinde strict de tipul licentei,ce se diferentiaza pe mai multe categorii,dar in principiu pentru un home user acest lucru nu este posibil,fiind necesar sa ai licente separate pentru fiecare computer in parte.

 27. Poti sa-mi dai ceva mai multe informatii? Despre ce tip de licenta spui? La randul meu, sa stiu ce sa-i cer cand ma duc sa-mi iau windows-ul, de asta iti cer mai multe informatii, sa ma documentez ce si cum.

 28. Buna, As vrea sa trec de la o versiune de Windows 7 pe 32 biti la una de 64 de biti.. am inteles ca se poate cu un clean install..si laptopul merge pe 64 de biti..intrebarea mea este urmatoarea: trebuie sa fac un backup la toate datele din laptop? adica trebuie sa nu fie nimic pe nicio partitie? Mutumesc!

  • Salutare.
   Nu,nu este necesar sa formatezi toate partitiile.
   Spre exemplu daca ai prezente partitiile C,D,E iar sistemul de operare este reprezentat de partitia C,tu formatezi si instalezi sistemul de operare tot in partitia C,unde s-a aflat initial.
   Daca ai o singura partitie si acolo ai si sistemul de operare si date importante,atunci da este necesar sa le salvezi pe alte medii de stocare pana sa reinstalezi totul de la zero.
   Succes.

 29. Salut am o problema la instalarea windows 7 mai exact in momentul in care ajung sa aleg partitia imi spune ca nu gaseste nici o partitie adica nu imi vede hardul (cred). Este probabil sa nu mai fie bun hardul?

 30. Salut! Am o problema la instalarea windows 7. Cand ajung la partea care trebuie sa aleg partitia imi spune ca nu gaseste nici o partitie. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc anticipat.

 31. Buna am si eu o problema la leptop,imi cere sa instalez windows-ul de cum il aprind(intr-un cuvant nu se mai aprinde)am incercat sa il instalez dar cand imi ajunge la partiti,nu imi apare nimic.Imi apare un triunghi cu semnul „!” si scrie langa „No drives were found.Click Load Driver to provide a mass storage driver for installation”.Nu stiu ce sa ii fac,pana acum am mai instalat windows-ul dupa acest dvd,dar nu am intampinat nici o problema.
  Va rog sa ma ajutati si pe mine.

  • Buna.
   Intrebarea simpla in acest caz este daca Hard Disk-ul este recunoscut de catre sistem?
   Poti verifica acest lucru cel mai simplu si corect in BIOS.
   In cazul in care nu este recunoscut este recomandat sa te duci cu el la un service de specialitate din zona in care ai resedinta.

 32. Salut… stiu ca o sa te surprinda intrebarea mea, dar vreau sa stiu daca exista vreun card de memorie pe piata care sa suporte viteza atat de mare incat sa mearga windows7 32bit pe el ca si cand ar fi instalat pe hard disk, vreau sa mearga laptopul fara hard, direct de pe card de memorie, am mermorie ram 8gb si mai pot adauga, ce ma intereseaza cardul de memorie ce viteza de scriere si de citire trebuie sa aibe, sa ruleze windowsul cat de cat bine pe laptop.
  Multumesc si astept rasp. cjessen174@yahoo.com

 33. Salut!
  Am cautat foarte mult de unde pot sa descarc Windows 7 dar nu am găsit nimic bun
  Poți sa îmi spui tu, te rog un site?
  Dacă da, as dori sa fie de 64 bit
  Ms

 34. Buna, am incercat sa instalez wind 7 ultimate x64 si îmi apar tot felul de erori printre care 0x80070017, am incercat sa instalez si un deluxe edition dar nu îmi da voie îmi apare un blue screen ca si cum laptopul are viruși ceea ce nu cred ca asta ar fi cauza… As dori un sfat, ce sa ii fac ..? Laptop asus cpu intel b815, 1,6 ghz, ram 2 gb hdd 500

  • Salut.
   Sfatul meu este sa descarci o imagine ISO nemodificata a sistemului de operare ce doresti sa il instalezi,fara deluxe edition si alte pachete de instalare suplimentare.
   Opteaza pentru instalarea unei versiuni cat mai simple(Home Premium,Professional),inscriptionata pe DVD la o viteza de scriere cat mai mica.
   O alta modalitate de instalare este cea de pe stick avand la dispozitie unelte ca acesta sau acesta.
   Un ghid complet de configurare post-instalare ai aici.
   Succes!

 35. Nici un comentariu despre ce se intampla cu partitia de 100Mb rezervata de sistem (win’7), in situatia in care reinstalam sistemul.Se formateaza singura automat,sau trebuie sa-i dam comanda ?

  • Salut.
   Referitor la intrebarea ta,la o reinstalare a sistemului de operare,in speta Windows 7,la partea de partitionare in cazul spatiului nealocat se va crea si partitia de 100 MB automat,fiind recomandat la o reinstalare sa elimini si partitia veche ca sa zic asa,ramasa de la instalarea anterioara.
   Eu unul cel putin asa fac,repartitionez spatiul nealocat ramas in urma stergerii si nu a formatarii partitiilor.

 36. Am un laptop lenovo G570 si am următoarea problema:am avut instalat Windows 7 și acum nu îmi mai merge,mi se încarcă dar nu pornește,am cd-ul de instalare al laptopului cu Windows 7,si când îl pornesc îmi apare negru fără nimic,cum îl pot repara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *