Internet Download Accelerator – manager de download gratuit, similar cu IDM

Orice utilizator își dorește o viteză de download a fișierelor cât mai mare. Desigur, orice browser ne pune la dispoziție propriul manager de download, însă acestea sunt destul de rudimentare. În trecut, am prezentat alte două managere de download gratuite, EagleGet și Free Download Manager, articole pe care vă invit să le revedeți. Unul dintre cele mai bune managere de download este Internet Download Manager, sau IDM, însă este comercial. Internet Download Accelerator (IDA) este alt program similar IDM, ce seamănă izbitor cu cel amintit înainte.

1-Internet Download Accelerator-conexiune-internet

După instalarea programului va trebui să specificați în lista dropdown, tipul de conexiune la Internet, pentru optimizarea procesului de descărcare și o integrare cât mai bună cu sistemul de operare.

Interfața programului este similară cu IDM, fiind destul de simplă și intuitivă cu toate descărcările atent organizate pe categorii, cum ar fi programele, arhive, muzică și video, sub forma unui panou navigator. Celor existente se pot adăuga alte categorii, după preferințe.

2-Internet Download Accelerator-interfata

O caracteristitcă foarte utilă, ce nu prea se întâlnește la managerele gratuite, este monitorizarea continuă a clipboard-ului, cu privire la adresele URL cu conținut descărcabil, deci, decărcarea unui fișier este deosebit de simplă. Mai mult, IDA permite importul unei liste de adrese URL, oferind posibilitatea de a crea o listă de descărcări automate imediat sau amânat.

3-Internet Download Accelerator-monitorizare-clipboard

Alte caracteristici ale programului permit programarea sarcinilor, definirea priorităților de descărcare, posibilitatea limitării vitezei pentru fiecare fișier în parte, adăugarea comentariilor relaționate unei descărcări, specificarea numărului de descărcări simultane (maximum 10) și multe altele.

4-Internet Download Accelerator-viteza-download

Ca la orice manager de download performant, nu lipsește caracteristica de rezumare a procesului, descărcarea simultană, completate de o gamă largă de caracteristici ce pot oferi personalizarea completă a procesului de descărcare conținut de pe Internet.

Opțiunile generale ale Internet Download Accelerator oferă atât posibilități de îmbunătățire a caracteristicilor existente prin integrarea de plug-in-uri ce se pot obține de pe pagina dezvoltatorului, cât și posibilități de personalizare prin schimbarea temei interfeței sale.

5-Internet Download Accelerator-optiuni

Nu lipsește posibilitatea de a controla anumite funcții ale programului prin utilizarea unor combinații de taste rapide, notificarea evenimentelor prin intermediul sunetelor, etc. Într-un cuvânt, Internet Download Accelerator poate concura cu succes la titlul de cel mai bun manager de download gratuit. Testați-l și vă veți convinge!

 Download

Download

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.