Toate instrumentele de rețea de care ai putea avea nevoie, într-un singur program: NetCrunch Network Tools!

Un total de unsprezece instrumente de rețea se regăsesc în NetCrunch Tools, programul gratuit despre care vă voi vorbi pe scurt în continuare, ideal pentru a detecta proprietățile rețelei la care este conectat propriul computer, analiza DNS-urile, identifica porturile deschise, realiza un audit DNS sau identifica celelalte dispozitive.

NetCrunch - Subnet Calculator

Deși este gratuit, pentru utilizarea sa trebuie să ne logăm în interfața programului folosind un cont Google, Facebook sau Microsoft, ori să ne înregistrăm în AdRem (site-ul dezvoltatorului) cu o adresă de email valabilă, la care avem acces.

După logarea în program vom avea acces la cele unsprezece instrumente despre care v-am vorbit mai devreme, respectiv Ping, Traceroute, Wake On LAN, DNS Info, Who Is, DNS Audit, MAC Resolver, Subnet Calculator, Ping Scanner, Network Service Scanner și Open TCP Port Scanner, prin opțiunea aferentă din meniul lateral al interfeței programului.

Fiecare dintre aceste instrumente, după cum poate fi observat și în screenshot-urile din galeria superioară, sunt organizate în trei mai categorii, în funcție de întrebuințarea care i se va da fiecăruia în parte:

Basic IP Tools:

  • Ping – instrument util pentru a cunoaște latența conexiunii dintre computerul nostru și o adresă IP sau un site anume.
  • Traceroute – instrument util pentru a cunoaște ruta parcursă de pachetele primite și expediate către un site Web ori către o adresă IP anume.
  • Wake On LAN – instrument util  pentru a porni un computer de la distanță.
  • DNS Info – instrument util pentru a cunoaște informații detaliate despre un server DNS anume.
  • Who Is – instrument util  pentru a cunoaște informații despre un site (servere DNS, proprietar, etc.).

Subnet Tools

  • DNS Audit –  instrument util pentru a identifica problemele serverelor DNS.
  • MAC Resolver –  instrument util pentru identificarea adresei MAC a altor dispozitive de (sau din) rețea.
  • Subnet Calculator – utilă pentru a calcula rapid proprietățile unei rețele.

Scanners:

  • Ping Scanner –  instrument util pentru identificarea altor dispozitive conectate la aceeași rețea.
  • Network Service Scanner –  instrument util pentru identificarea tuturor serviciilor și aplicațiilor care folosesc porturi TCP și UPD.
  • Open TCP Port Scanner –  instrument util pentru identificarea rapidă a porturilor deschise în rețeaua proprie.
  • SNMP Scanner –  instrument util pentru obținerea de informații cu privire la nodurile SNMP existente.

În concluzie, NetCrunch Tools dispune de instrumentele elementare de care ar putea avea nevoie un administrator de rețea, dar în același timp de toate cele pe care le-ar putea necesita vreodată un utilizator obișnuit pentru a identifica problemele de conexiune ale unui nou sistem adăugat în rețea.

NetCrunch Tools poate fi descărcat de aici și instalat în orice computer cu Windows 7 (sau cu o versiune mai nouă) și cel puțin 2 GB de memorie RAM instalată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.