Personalizare desktop cu wallpaper și ceas dinamic inclus cu Dexclock

Unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de personalizarea desktop-ului este alegerea unui wallpaper potrivit preferințelor fiecăruia, sau, de ce nu, a stării sufletești, a anotimpului, etc. Posibilitățile sunt practic nelimitate, avem de unde alege, însă un wallpaper care să ne dea și ora exactă, mai rar! Dexclock este un program gratuit care poate afișa un astfel de wallpaper, având un ceas dinamic foarte reușit.

1-Dexclock-wallpaper-cu ceas

Nu aveți nevoie de cunoștințe deosebite pentru a lucra cu micul utilitar de personalizare, după instalarea sa, foarte simplă de altfel, îl veți găsi în zona de notificare, loc unde îi veți putea accesa opțiunile.

Inițial, Dexclock vă oferă doar patru wallpapere cu tot atâtea ceasuri virtuale, elegante de altfel, la o anume rezoluție. Bineînțeles, wallpaper-ul se poate poziționa în așa fel încât să fie cât mai potrivit rezoluției desktop-ului vostru. În afară de acestea, aveți posibilitatea de a descărca alte wallpapere cu ceasuri dinamice incluse, în format WCZ, la diverse rezoluții. Opțiunea o veți găsi în meniul contextual al programului.

2-Dexclock-optiuni

După cum vă dați seama din imagini, cesurile se integrează armonios cu imaginile alese, estetica generală nefiind compromisă. Pentru fiecare din wallpaper-ele existente, înainte de aplicare aveți posibilitatea unei previzualizări în aceeași fereastră. Walpapepr-ele descărcate le puteți salva într-o altă locație pentru o utilizare ulterioară, apoi, aveți opțiunea de a schimba folderul implicit cu cel preferat, opțiunea Change Clock Folder.

Pasionații de personalizare cred că vor fi mulțumiți de o astfel de posibilitate, de a schimba dintr-un singur foc și wallpaper-ul și ceasul de pe desktop. Cei 3-4MB „furați” din memoria RAM instalată nu cred că mai înseamnă ceva în ziua de azi, deci poate fi rulat pe orice calculator.

Download

Configurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.