Program pentru gestionarea ferestrelor similar cu efectul din Mac OS: Tokyo Expose

Dacă ați avut ocazia să lucrați sau chiar dețineți un MacBook, în mod sigur apreciați gestionarea eficientă a ferestrelor tuturor programelor deschise pe desktop, sau minimizate în Taskbar. În cazul în care rulați un sistem de operare Windows ce suportă efectul Aero, adică începând cu versiunea Vista și doriți să aveți același efect, Tokyo Expose este cea mai bună soluție. Efectul constă în afișarea miniaturilor ferestrelor deschise, cu posibilitatea selectării uneia pentru lucrul curent.

1-Tokyo Expose-afisare-ferestre-minimizate

Tokyo Expose este o mică aplicatie gratuită și portabilă, deosebit de simplu de folosit. Simpla rulare a fișierului executabil va deschide aplicația în zona de notificare, fără a vă deranja cu nimic.

Aplicația va rula în fundal, în zona de notificare, fără a oferi nicio opțiune de configurare. Deci, mă simt nevoit să vă explic cum funcționează. Activarea efectului similar sistemului de operare Mac OS se face prin simpla poziționare a mouse-ului în colțul dreapta-sus a ecranului. În acest fel, ecranul va apărea blurat, afișând miniaturile ferestrelor deschise în acel moment, sau minimizate. Cu un singur click puteți alege fereastra dorită, celelalte rămânând în starea inițială.

Alte posibilități precum închiderea uni program se face prin simplu click dreapta pe fereastra sa, minimizarea ferestrelor prin click stânga pe desktop și anularea afișării miniaturilor, completează lista caracteristicilor (cam puține!) a aplicatiei Tokyo Expose. Cei aproximativ 2MB RAM „rupți” din resursele sistemului, nu cred că înseamnă mare lucru.

Download

Configurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.