Program pentru învechirea pozelor digitale prin aplicarea de filtre, rame și efecte vintage

Când credeam că v-am vorbit despre toate programele gratuite de modificat poze ce merită cunoscute, instalate și utilizate, l-am descoperit, din pura întâmplare, pe cel despre care vă vom vorbi în continuare: Vintager.

Este vorba despre un program de editare foto pentru Windows de doar 15 MB, simplu, distractiv și intuitiv și care, la momentul scrierii acestei prezentări, includea 16 filtre și efecte vintage personalizabile: Sunset, Fella, Rose, Mint, Pine, Spring, Rainbow, Malaga, Sand, Noir, Blossom, Coconut, Flow, Billie, Candela și Lotus.

vignetarea pozelor - Vintager

Încărcarea pozelor în programul Vintager se face deosebit de ușor, prin intermediul butonului aflat în colțul stâng superior al interfeței, dedicat acestei acțiuni, sau prin drag & drop, adică trăgând pozele cu mouse-ul din folderul în care se află și eliberându-le deasupra editorului.

incarcarea pozelor in vintager

Pe lângă filtrele și efectele presetate, menționate mai sus, Vintager include și alte câteva pentru adăugarea de cadre și rame și alterarea profunzimii de câmp (pentru aplicarea efectului de vignetare în scopul obținerii unui rezultat cât mai asemănător celui văzut în fotografiile vechi.

program efecte poze vintager

Iată un exemplu de poză asupra căreia a fost aplicat efectul de vignetare cu Vintager:

poza vignetata cu vintager

Sunt posibile, de asemenea, creșterea sau atenuarea contrastelor și a luminozității, utile pentru repararea fotografiilor subexpuse, supraexpuse sau făcute în contralumină. Ajustând corect luminozitatea și contrastelor putem evidenția acele detalii care pot marca diferența dintre o fotografie reușită și una în care stângăcia fotografului și-a pus cuvântul.

vignetarea pozelor - Vintager

Iar dacă tot trecem în revistă instrumentele de editate și manipulare, merită menționate și funcțiile de tăiere și decupare (Crop), răsturnare/rotire (Rotate) sau redimensionare (Resize).

Filtre și efecte foto disponibile în Vintager

Revenind la ceea ce ne interesează în mod special la Vintager, adică la efecte și filtre vintage, acestea sunt suficiente la număr pentru cei interesați să experimenteze această latură a artei fotografice, blamată adesea de către fotografii profesioniști. Iată trei exemple:

După cum vedeți, Vintager este un program de editare foto asemănător cu XnRetro, un alt favorit de-al meu, de care se diferențiază prin numărul mai mare de filtre și efecte și mai redus când vine vorba de instrumente și funcții de ajustare și particularizare.

Vintager este soluția de preferat de către cei care preferă calea mai scurtă și mai ieftină spre obținerea unor rezultate cât mai plăcute ochiului.

Apropo de rapiditate, fiindcă tot am adus vorba, Vintager poate aplica filtre și efecte în lot, adică asupra tuturor fotografiilor încărcate în spațiul propriu de lucru.

Cei interesați să-l încercați îl puteți descărca gratuit de pe site-ul său oficial, loc în care veți găsi exemple mai multe și mai diversificate, dar și câteva sfaturi și ponturi destul de utile. Din punt de vedere al compatibilității, Vintager poate fi instalat în orice PC cu Windows.

Multimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.