Program de protecție antimalware alături de antivirus: HerdProtect

În ziua de azi, nu cred că mai este de ajuns protecția asigurată de programul antivirus instalat în calculator. Totul evoluează, inclusiv „producția” de elemente malware ca viruși, troieni, spyware, adware, etc, asta ca să nu mai amintesc de coșmarul celor de tip „0-day”, ce nu pot fi detectate de scutul de protecție al calculatorului în timp real. HerdProtect, un scaner cloud antimalware, așa cum sugerează denumirea sa (herd – turmă), reunește nu mai puțin de 68 de motoare de scanare anti malware.

1-HerdProtect-scanare-start

Impresionat, nu?! Deci, mai puternic decât VirusTotal cu ale sale 50 de motoare de scanare. Nu știu ce înseamnă asta pentru voi, însă pentru mine, cu cât mai multe, cu atât vor fi și erori mai multe, respectiv rezultate fals pozitive. Da, pentru că acestea sunt reale!

La prima rulare a scănării calculatorului veți fi întâmpinați de notificarea dezvoltatorului, precum că se poate să fie nevoie de o a doua scanare în cloud, în cazul în care o parte din elemente au fost amânate, acest fapt însemnând timp destul de scurt de scanare. Fiind vorba de scanare în cloud, va trebui să vă asigurați că sunteți conectați la Internet.

În funcție de lățimea de bandă, într-un oarecare timp veți avea rezultatele. Nici nu mă așteptam la ceva de genul „zero din 68”! Scanarea și-a făcut datoria, însă rezultatul nu mă mulțumește pe deplin. Dacă un fișier DLL de-al lui Kaspesky, sau utilitarul Extreme Copy nu prezintă siguranță, atunci…Asta încercam să vă spun la început!

2-HerdProtect-rezultate-scanare

Dacă doriți detalii, aveți butonul respectiv, care vă va deschide o pagină web cu amănuntele de rigoare pentru fiecare fișier dubios. Dar, detaliile de pagina web, după interpretarea celor 68 de scanere, a fost într-adevăr „0/68”! De asemenea, pentru o comparație ulterioară, aveți posibilitatea de a salva rezultatul într-un fișier text, sau, în cazul în care și voi aveți nedumeriri, puteți relua procesul de scanare. Sunt curios, la alții, la voi, câte asemenea fișiere dubioase va găsi?!

Observați că, intenționat, nu am folosit termenul de „fals pozitiv”, deoarece, pentru unii utilizatori mai puțin cunoscători, acesta înseamnă mai mult decât un amărât de virus…poate doi la un loc!

Download

2 Comentarii

    1. Are functii similare de detectie,principalul avantaj fiind motoarele de scanare multiple.
      Fiecare produs are avantajele sale,nu poti concluziona ca un produs nu este bun,pana nu le testezi in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.