Program de protecție a confidențialității pe Facebook, Twitter, Google+ și Linkedin: My Face Privacy

Se spune că dacă nu ai cont pe Facebook, nu exiști! Nu știu cât adevăr există în afirmația asta, însă, rețeaua de socializare Facebook are un succes răsunător, chiar și la 10 ani de la lansare. A-ți crea un cont pe Facebook este simplu, însă puțini știu pericolele la care se expun, când își afișează datele personale și chiar confidențiale atât prietenilor, dar mai ales străinilor. Mai toate rețelele de socializare oferă setări de confidențialitate, însă puțini știu să le acceseze în interfața web. My Face Privacy este o aplicație desktop, ce oferă posibilități multiple de protecție a confidențialității pe Facebook, Twitter, Google+ și LinkedIn.

1-My Face Privacy-optiuni-protectie

Încă din procesul de instalare, veți fi invitați să alegeți tipul protecției confidențialității, cea proprie, sau a copiilor, dacă este cazul. De asemenea, veți avea oferta de schimbarea a paginii home și a motorului de căutare în browser, pe care le puteți refuza, debifându-le.

După instalare, va trebui să vă autentificați în una din rețelele sociale oferite, apoi în următoarea fereastră aplicați una din cele patru posibilități de protecție, începând de la protecția maximă, până la eliminarea oricărei restricții (nerecomandat). Dacă nu sunteți hotărâți în aplicarea setărilor, aveți un link de ajutor cu explicații detaliate.

2-My Face Privacy-nivel-protectie

Opțiunile avansate vă pot fi de un real folos în luarea unei decizii, oferind amănunte despre partajarea informațiilor personale, a aplicațiilor ce vă pot accesa profilul respectiv, cine poate posta pe pagina voastră, scanarea automată împotriva eventualelor modificări ale aplicației, cât și posibilitatea parolării împotriva accesului neautorizat la setările voastre. În plus, aveți opțiunea de a salva aceste setări în calculatorul personal, pentru a putea fi folosite cu altă ocazie.

3-My Face Privacy-optiuni-avansate

De reținut faptul că, setările alese pentru profilul unei rețele de socializare nu se pot aplica și celorlalte rețele datorită structurii interne a fiecărei rețele. Adăugarea unui alt profil de pe altă rețea socială se poate face simplu, aplicația rulând în zona de notificare și urmând toți pașii pentru alegerea nivelului de protecție a fiecărui profil.

În concluzie, My Face Privacy este un manager excelent de menținere a confidențialității, indiferent de locația de unde vă veți accesa profilul și, poate cel mai important avantaj, un scut împotriva nefastelor efecte ale phishing-ului, adică furtul de identitate!

Download

Securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.