Programe gratuite pentru ascunderea adresei IP

Efectuarea conexiunii la Internet prin intermediul unui program de ascundere a adresei IP reale, cum ar fi programele serviciilor VPN (rețea virtuală privată), este una dintre cele mai simple și rapide metode de păstrare a anonimatului în timpul navigării.

În acest mod site-urile nu vor cunoaște adresa IP publică a conexiunii noastre, ci una asociată unui server aflat la sute de KM distanță de locul în care noi ne aflăm.

router ©Ben Stanfield

Un alt mare avantaj al conectării la Internet printr-o rețea virtuală privată în reprezintă și criptarea tuturor datelor trimise ori recepționate de calculatorul nostru către serverele serviciilor cloud, ori ale site-urilor pe care le accesăm, acestea neputând fi descifrate și interceptate cu ușurință.

Cele mai bune programe gratuite de ascundere a adresei IP

În lista pe care v-o punem la dispoziție în continuare, am reunit principalele programe gratuite care permit ascunderea adresei IP a calculatoarelor noastre prin simpla apăsare a unui buton.

După cum veți remarca în cazul în care ne urmăriți de suficient timp, despre unele dintre acestea am mai vorbit pe site în decursul anilor, dându-vă astfel un motiv în plus pentru a le acorda votul dumneavoastră de încredere și încerca.

CyberGhost

Începem cu CyberGhost deoarece este un produs românesc dezvoltat la București. Prima dată v-am vorbit despre el în toamna anului 2011, într-un articol mediocru dar care de dragul acelor vremuri am preferat să nu-l actualizez. Sunt conștient că nu i-am făcut o prezentare așa cum ar fi meritat, dar important e că toți cei care au vrut să o facă i-au înțeles rolul și importanța.

CyberGhost a crescut foarte mult de atunci, devenind, și o spun fără să exagerez, una dintre cele mai apreciate companii la nivel internațional, în rândul celor care oferă produse și servicii VPN, reputație pe care și-a câștigat-o nu doar datorită prețurilor foarte accesibile, ci a faptului că în ciuda prețurilor mici nu a făcut rabat de la calitate!

cyberghost

Dar am spus că lista vă pune la dispoziție programe și servicii gratuite și nu, n-am făcut nicio excepție menționând CyberGhost, iar asta deoarece programul pe care îl puteți descărca de aici pentru a vă ascunde adresa IP reală poate fi asociat unui cont „complet gratuit”, incluzând trafic nelimitat, lățime de bandă nelimitată și criptare AES 256-BIT, un sistem de criptare a datelor folosit de armată și de serviciile secrete!

În plus, în momentul în care doriți ca IP-ul care-l va înlocui pe cel real să fie geolocalizat pe teritoriul unei țări anume, alteia decât cele oferite în pachetul gratuit, puteți face saltul la un cont premium începând de la 22 de lei/lună și veți beneficia de aceste avantaje fără a trebui să instalați altă aplicație, ori să vă creați alt cont.

Download CyberGhost

Private Tunnel

Având în vedere că oferă gratuit doar 100 de MB de trafic lunar pentru pachetul gratuit, mulți ar putea crede că acest program nu merită un loc în această listă. Ba merită! Noi vorbim aici despre cele mai bune, nicidecum despre cele mai… gratuite. Merită din simplul motiv că ne permite să ne conectăm din România sau de pe orice alt punct de pe glob înlocuind adresa IP reală a conexiunii noastre la Internet cu adrese IP ale serverelor aflate în locații pentru care alte servicii ne obligă să plătim un abonament lunar!

Private Tunnel

Pachetul gratuit al Private Tunnel nu trebuie privit ca pe un serviciu pe care să-l folosim pentru a accesa Hulu, Netflix ori Spotify, pentru asta avem alte servicii sau soluții gratuite, ci ca singura metodă disponibilă pentru a profita de promoții valabile exclusiv pentru o țară sau regiune geografică anume, situație întâlnită cel mai des în cazul promoțiilor de tip Humble Bundle.

Download Private Tunnel

TunnelBear

Un alt program cu care puteam ascunde adresa IP publică a calculatorului nostru cu una aflată în celălalt colț al globului, dar care ne oferă gratuit 500 de MB trafic de date lunar, este TunnelBear.

TunnelBear

Și în cazul său este vorba de serviciu pentru a fi utilizat în situații punctuale, dar care, comparativ cu Private Tunnel, ne oferă un „spațiu de manevră” de cinci ori mai mare. Cu ajutorul său vom putea înlocui adresa IP a calculatorului nostru cu una aflată în Statele Unite, Anglia, Danemarca, Germania, Japonia, Elveția, Australia, Franța, Italia, Suedia, Irlanda, Olanda și Spania.

Download TunnelBear

ZenMate

La fel de generos din punct de vedere al traficului de date oferit lunar este și ZenMate, dar care poate fi utilizat prin simpla instalare a unei extensii în Internet Browser-ul folosit la navigare.

ZenMate

Pe lângă faptul că poate fi utilizat ca extensie pentru Google Chrome, Fiorefox și Opera, acesta este disponibil și pentru dispozitivele mobile cu Android și iOS, oferind aplicații special dezvoltate pentru acestea. Datele transmise și recepționate prin intermediul său, la fel ca și în cazurile celorlalte servicii, sunt criptate, însă de această dată algoritmul de criptare preferat este AES 128.

Download ZenMate

Hola

Continuăm cu Hola deoarece, chiar dacă nu ne oferă un program care să cripteze întreaga conexiune la Internet, serviciul ne garantează prin simpla instalare a unei extensii în Internet Browser accesul la site-urile și aplicațiile cloud restricționate la o anumită zonă geografică.

hola

Cu ajutorul său vom putea accesa din România fără niciun fel de probleme servicii precum Pandora, Netflix, Spotify, Hulu, BBC, precum și site-urile de socializare spre care a fost blocat accesul la nivel de rețea, cum ar fi calculatoarele unei companii sau instituții publice.

Download Hola

Hide me

Un program cu nume predestinat acțiunii pe care o îndeplinește, aceea de a ascunde adresa IP publică a calculatorului nostru păcălind site-urile și serviciile pe care le accesăm astfel încât acestea să creadă că venim din oricare altă locație mai puțin cea reală.

Hide me

Avantajul său față de ZenMate, TunnelBear și Private Tunnel este traficul pe care serviciul cu același nume îl pune la dispoziția celor care optează pentru utilizarea pachetului gratuit: 2 GB/lună! Singurul dezavantaj este că programul poate fi instalat și utilizat doar în Windows.

Download Hide.me

Alte programe gratuite care ne permit ascunderea adresei IP

Ca în cazul fiecărei liste publicate pe site, și în cazul de față am lăsat pentru sfârșit acele programe care merită cunoscute dar care, prin natura lor, n-au reușit să ne convingă suficient pentru a le clasifica într-o poziție mai bună.

TorVPN

E vorba despre un program care are la bază infrastructura și tehnologia TOR, făcând uz de acestea pentru a asigura anonimitatea noastră pe Internet. Oferă lunar 1 GB de trafic de date gratuit. Mai multe despre acesta puteți afla pe site-ul său oficial.

HotspotShield

O perioadă l-am folosit intens și am fost foarte mulțumit de el, dar în ultima vreme a devenit suficient de lent încât să mă determine să mă reorientez spre altceva. Dispune de o versiune gratuită și una „de elită”, ambele oferind, pe lângă ascunderea adresei IP publice și protecție sporită la navigarea pe Internet, ferind utilizatorul de Malware și alte pericole virtuale. Îl găsiți aici.

Securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.