Programe Remote Desktop: ajută sau lasă-i pe alții să te ajute!

Pare incredibil însă mai există persoane care se tem de programele Remote Desktop! Ultimul „caz” l-am avut de curând, încercând să ajut verișorul unui prieten, care, chiar dacă i-am explicat că-l pot ajuta să rezolve problema care-i dădea bătăi de cap, în doar câteva minute dacă-mi permitea să mă conectez la calculatorul lui, a insistat să evităm metoda și să-i ofer instrucțiuni verbale; m-am lăsat bătut după aproape două ore de chin… E drept, nici el nu era Barack Obama și nici eu o blondă naturală, însă conversația a decurs cam în felul următor:

conversatie suport tehnic

Aplicațiile remote desktop nu sunt deloc o noutate în lumea IT chiar dacă acestea încă mai fac senzație în rândul utilizatorilor novici care, de cele mai multe ori, văd în existența lor doar un șiretlic prin care un „Dexter” încearcă să le fure certificatul de moștenitor de la mătușa Tamara, din pc…

Ce sunt și cum ne pot fi de folos programele Remote Desktop

Începând cu Windows XP, Microsoft a decis să integreze de formă nativă în sistemele de operare pe care le produce, un utilitar care să permită vizualizarea desktop-ului și controlul calculatorului de la distanță, în scopul simplificării modului și diminuării timpului în care era realizat suportul tehnic de către companiile care ofereau ajutor IT specializat clienților săi; aplicația se regăsește în folderul Accessories din meniul Start, și poartă numele Remote Desktop Connection.

Totuși, configurarea acestui utilitar este un proces care necesită câteva cunoștințe tehnice pe care foarte multe persoane nu le dețin și în plus, funcțiile pe care le oferă sunt foarte bazice. Drept urmare, nici nu e de mirare că de-a lungul timpului, au apărut aplicații Remote Desktop mult mai sofisticate și dotate. TeamViewer și Supremo ar fi două dintre cele mai bune exemple de acest gen; am ales să vă vorbesc mai detaliat despre cel de-al doilea, pentru a profita de ocazie că nu v-am vorbit până acum despre el.

Conectare folosind Supremo Free Remote Desktop

Supremo Free Remote Desktop este un program cu care putem atât să ne conectăm la calculatorul altei persoane pentru a o ajuta să rezolve o anumită problemă, cât și să permitem cuiva să ne ajute.

Înainte de toate, ambele persoane vor descărca programul de pe site-ul oficial după care îl vor executa (aveți link de download la sfârșitul articolului).

Pentru a permite cuiva să se conecteze la calculatorul nostru vom da click pe „Allow remote connections” apoi pe butonul Start:

permite conectarea la calculatorul tau

În acel moment, aplicația va afișa ID-ul și PAROLA pe care va trebui să le transmitem persoanei care ne va da o mână de ajutor:

cealalta persoana se poate conecta

Aceasta va avea nevoie de ambele deoarece programul i le va cere pentru a putea stabili conexiunea între calculatoarele participante.

Pentru a face acest lucru, va da click pe „Connect to a remote computer” după care va scrie ID-ul primit, în caseta „ID of the PC to connect to:” apoi va apăsa butonul Connect:

conectare la alt calculator

Și, atunci când i se va cere să o facă, va introduce și parola:

este necesara si parola

Pentru ca persoana care ne oferă ajutor să se poată conecta, va fi necesară o ultimă intervenție din partea noastră; autorizarea conexiunii;

permite realizarea conexiunii

Începând din acest moment, cel dispus să ne ajute va putea vedea desktopul și va prelua controlul asupra calculatorului nostru:

conectat la celalalt calculator

În tot acest timp, va trebui să rămânem spectatori ai acțiunilor realizate și drept urmare, nu vom mai atinge nici tastatura, nici mouse-ul.

Dacă la un moment dat avem impresia că „salvatorul” nostru „își bagă nasul unde nu-i fierbe oala”, închidem aplicația și… „Hasta la vista Baby!„:

deconectare supremo

Ca măsură de securitate, nu vom accepta propuneri indecente de conectare provenite de la necunoscuți care nu ne oferă nicio garanție ori care nu ne-au fost recomandați de o persoană de încredere.

 Download Supremo

24 Comentarii

  1. Mai toti ne-am familiarizat cu Team Viewer nici Supremo nu ar fii de „lepadat” doar ca ne trebuie un pic de timp sa asimilam informatia :D

  2. salut.si eu folosesc team wiever si sunt multumit :). recunosc , prima data cand a fost nevoie sa las controlul pc ului unui specialist :) :D ma bantuia gandul ca ar putea sa mi intre remote fara acordul meu.dar m-am linistit repede :)) :P.

    1. Da, probabil că era mai bine… Dar cum TeamViewer e cel mai utilizat, la ce folos… Așa am mai cunoscut o aplicați! În plus, modul de configurare e aproape identic; trebuie să fii de acord cu mine măcar în legătură cu acest aspect! :)

        1. Ai dreptate Gelu, se poate și cu Chrome! Curioșii pot arunca o privire aici. Și e adevărat ca, Dumnezeu sau Drac (ori ce mălaiului cucului o mai fi TeamViewer pentru utilizatori), nu trebuie să ne atașăm prea mult de o aplicație care la urma, urmei este comercială; e bine să cunoaștem și încercăm alternative!

      1. Interesanta aplicatie, chiar foarte simpla. Astept cu nerabdare un tutorial Windows Remote Desktop Connection. Keep up the good work!

          1. Nu e nimic special la RDC, dar poate sunt oameni care nu vor sa instaleze softuri aditionale pentru a se conecta remote la un alt pc.

  3. Si eu tot cu TeamViewer cochetez, varianta portabila (am eu ce am cu portabilele). Dar neaparat o sa testez si Supremo, de care nu stiam pentru ca nu am mai fost curios si de alte alternative. Indiferent de soft, posibilitatea controlului la distanta este solutia geniala, mai ales pentru calculatoare situate in orase/tari/continente diferite, dar si la etaje diferite!! Sau chiar si in acelasi birou, citeodata…

  4. Util articol…Eu insa nu stiu daca schimb TeamViewer. Mai ales ca sunt foarte familiarizat cu el si il folosesc cel putin odata la 1 saptamana.

  5. Asa este Team Viewer si este simplu prin faptul ca m-am anvatat cu el si chiar nu este greu de folosit, dar am mai auzit de supremo. Stiu ca cu Team Viewer poti sa transferi si fisiere daca este nevoie.

    1. Și cu Supremo poți, și cu multe altele. Ceea ce vreau să spun, este că pe lângă TeamViewer (care de altfel este un soft excelent), mai există și alte aplicații la fel de bune care merită cunoscute!

  6. Exact cum spune si Cristian :oameni buni ,mai exista si alte aplicatii pe lumea asta , care fac aceleasi lucruri (mai mult sau mai putin )ca cele de care suntem indragostiti . Personal nu cunosc vre-un domeniu cu o dezvoltare mai spectaculoasa ca cel al informaticii si de aceea este mai mult decat multumitor ca cineva gaseste timp sa testeze si sa ne informeze de aparitia sau descoperirea de aplicatii noi , chiar daca acestea fac acelasi lucru cu preferatele noastre . Ideea este ca trebuie sa incerci si apoi , in cunostinta de cauza sa hotarasti cu ce vei continua . Nu se stie niciodata .

  7. Nu credeam ca voi folosi programul acesta atata timp cat exista Team Viewer, dar iata ca azi am avut nevoie de el. Cand am vrut sa ma conectez la cineva primeam un mesaj cum ca ia expirat licenta la Team Viewer si sa cumpere una. Nu stiu de ce imi aparea asta fiindca nu am mai avut timp sa caut dar mi-am amintit de acest articol si mi-a prins foarte bine.
    Multumesc ca ni l-ai prezentat Cristian!

  8. Salut! Multumesc pentru prezentare, este bine de stiut ca exista si astfel de programe similare cu team viewer, o sa-l testez si revin cu pareri. Am mai utilizat ammy admin, este foarte bun si nu necesita instalare. Majoritatea zic de team viewer, este adevarat foarte usor de utilizat si cel mai cunoscut, insa daca este folosit in mod intens cum am eu nevoie, la un moment dat iti limiteaza timpul de utilizare si devine enervant, deoarece trebuie sa ofer suport clientilor.
    P.S: am urmat sfaturile tale pentru alte probleme si am rezolvat foarte usor. Multumesc Cristian, tine-o tot asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.