Protejează-ți calculatorul de infectarea cu malware de tip Autorun

Dispozitivele de stocare portabile, DVD/CD-urile și stick-urile USB sunt utilizate pe scară largă în practica IT atât pentru spațiul de depozitare oferit, cât mai ales pentru posibilitatea rulării automate a conținutului, respectiv fișiere media, dar și a programelor portabile. Acest fapt poate reprezenta un risc de infectare cu elemente malware de tip Autorun, special concepute pentru aceste dispozitive portabile. Există multe posibilități de prevenire a acestui tip de infectare, însă cel mai simplu pare a fi USB Guardian.

1-USB Guardian-systray

După instalare veți găsi programul în zona de notificare, rulând în fundal, loc unde poate fi accesat pentru configurare. În privința resurselor sistemului nu trebuie să vă faceți probleme, USB Guardian nu se va face simțit, scanând continuu porturile USB.

Interfața programului este foarte simplă, la introducerea unui dispozitiv portabil vor fi detectate automat fișierele Autorun existente și izolarea lor. De asemenea, este monitorizat și comportamentul fișierelor executabile relaționate celor de tip Autorun.

Acest comportament este valabil atât pentru stick-urile USB, cât și pentru DVD/CD-uri. Dacă este cazul, veți găsi în fereastra principală conținutul potențial periculos, blocat, bineînțeles, cu posibilitatea deblocării sale în cazul în care sunteți convinși că nu reprezintă vreun risc.

2-USB Guardian-interfata

Configurarea USB Guardian este foarte simplă. Dacă utilizați deseori stick-uri USB sau DVD/CD-uri, este recomandat ca să optați pentru rularea programului odată cu sistemul de operare.

3-USB Guardian-configurare

Compatibilitatea cu toate versiunile sistemului de operare Windows și consumul deosebit de scăzut de resurse, îl recomandă pentru protecția suplimentară împotriva acestui tip de malware.

Download

2 Comentarii

    1. Am făcut-o înaintea ta! Unele aplicații rulează niște scripturi, iar unele motoare antivirus le văd ca fiind malware. Copiază și tu doar codul lui eicar și vezi ce zice antivirusul tău:

      X5O!P%@AP[4PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*
      Asta înseamnă că-i virus?? Sunt aplicații care își fac intrări (executabile) in folderul Temp, antivirusul îți sare în cap, normal! E virus neapărat? Îți spun din experiență, nu cred că ai testat tu mai multe programe (sau altceva) decât mine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.