Sincronizare automată de date între diverse calculatoare cu GoodSync 9

Cei care folosesc în activitatea zilnică multiple calculatoare au nevoia imperioasă de a avea acces la datele importante indiferent de locația utilizatorului sau a datelor. Serviciul GoodSync Connect permite utilizatorilor să conecteze două computere direct, într-un stil de tip peer-to-peer(P2P), fără a utiliza servere intermediare în care să fie stocate fișierele sale. Pentru utilizatorii care utilizează servicii cloud deja, GoodSync 9 include, de asemenea, capacitatea de a se sincroniza cu aceste servicii cum ar fi Google DocsWindows AzureCloud Amazon, și SkyDrive. După instalare, care este tipică, ne conectăm cu contul GoodSync, dacă avem unul, dacă nu, vom crea un cont din interfață programului. Vom avea și o versiune GoodSync a tradiționalului Windows Explorer în cazul în care dorim să-l folosim.

GoodSync

Dacă avem setată o parolă pentru logarea în sistemul de operare, va trebui să o introducem în fereastra următoare, fiind necesară la accesarea în modul Remote a computerului. În final vom da click pe butonul Apply, urmând să inițiem prima sarcină a programului.

GoodSync Connect Setup

Pentru sincronizarea datelor între două calculatoare, vom selecta butonul Synchronize și vom da o denumire sarcinii de îndeplinit.

New GoodSync Job

Interfața programului poate fi afișată în Full Mode sau Mini Mode în partea dreapta-jos a ecranului. În modul de sincronizare va trebui să setăm locațiile celor două foldere, respectiv folderul țintă și folderul destinație, după care vom da click pe Analyze, apoi pe Sync.

Alegere foldere

Dacă accesăm opțiunile sarcinii, avem posibilitatea de a alege modul de sincronizare, de la primul folder la celălalt, în sens invers, sau în ambele sensuri, lucru foarte important când editarea conținutului folderelor se face din alte locații, prin accesarea în modul Remote.

Optiuni sarcina

Directie sincronizare

Pentru a crea o nouă sarcină, în tabul Job selectăm New, apoi denumim noua sarcină care va fi inclusă automat în interfața programului, recunoscându-le după denumirile date.

Sarcină nouă

Am făcut o succintă prezentare a setărilor acestui program ținând cont de timpul și spațiul alocat, urmând ca voi să le analizați în amănunt pe celelalte. Pentru a sincroniza datele între două calculatoare, trebuie să instalați programul pe ambele terminale. Dacă dorim setări avansate ale serverului, sau dacă dorim să trecem de la modul Client la modul Server, accesăm tabul Tools, apoi Server Advanced Options. Se va deschide browserul implicit, unde introducem datele de logare cu care am creat contul GoodSync, având astfel acces la toate opțiunile serverului GoodSync, putem adăuga un nou utilizator pentru lucru la proiecte comune, schimba parola, etc.

Optiunile serverului

Pentru a sincroniza contul GoodSync cu alte servicii cloud, setăm locațiile celor două foldere, ținta și destinația, introducem datele de logare pe contul respectiv, procedând apoi la fel ca pentru oricare altă sarcină.

Sincronizare cu alte servicii cloud

GoodSync poate fi rulat în sistemele de operare Windows 32 și 64 bițiMac OS, precum și dispozitivele Android. Există și o versiune GoodSync2Go, care poate fi rulată de pe un stick USB.

Download GoodSync 9

17 Comentarii

  1. Daca expun in clar parola de logon pe internet, nu cumva daruiesc accesul total asupra sistemului meu unor persoane straine?

    1. Nu, nici vorbă. E nevoie de mai mult decât parola utilizatorului pentru a realiza o astfel de conexiune.

        1. Bun. Hai să o luăm altfel. Eu n-am parolă setată pentru utilizatorul meu din Windows. Asta înseamnă că cineva se poate conecta la calculatorul meu? Nu. Dar se poate cineva conecta la calculatorul meu dacă așa avea o parolă însă n-ar cunoaște-o? Da. Cum? Cu ajutorul unui cod malițios. Adică un program malware pe care a reușit să-l instaleze în calculatorul meu fără ca eu sau antivirusul să ne dăm seama, integrându-l în alt program, într-o imagine, pe un site web, etc. Cred că am fost suficient de explicit…

  2. Cum poti stii sigur ca GoodSync 9 nu este un „program malware pe care a reușit să-l instaleze în calculatorul meu fără ca eu sau antivirusul să ne dăm seama, integrându-l în alt program, într-o imagine, pe un site web, etc”?

    1. Nu poți. Orice program sau fișier îl poți supune unei analize pe VirusTotal.com, dar nici această analiză nu-ți poate spune sigur dacă e vorba de un program curat sau de unul infectat. În plus, unele soluții antivirus afișează falsuri pozitive, adică interpretează greșit anumite fișiere și acțiunile lor și le declară infectate chiar dacă nu sunt.

      Să nu uităm nici de „Flame”, supranumit cel mai periculos virus creat vreodată, care n-a fost detectat ani la rând de nicio soluție antivirus. Așadar, repet, niciodată nu poți știi sigur că un program este infectat sau curat.

  3. Pai atunci, nu mai inteleg inceputul discutiei:

    – EU: „nu cumva daruiesc accesul total asupra sistemului meu unor persoane straine?”
    – TU: „Nu, nici vorbă”.

    Nici nu stiu daca minti cu buna stiinta sau daca iti bati joc de mine, din greseala, pentru ca nu cunosti!

    Te contrazici total pe aceeasi pagina. Eu am cerut o explicatie si tu mi-ai amplificat dilema.

    In schimb, un lucru bun pot eu sa te invat:
    – Daca nu poti ajuta atunci, nu fa nimic! Nu inrautati raul care deja este!

    Spor la treaba!

    1. Andu, m-ai întrebat ceva și eu ți-am răspuns. Să reluăm discuția așa cum ar fi trebuit să se desfășoare.
      Întrebare: Daca expun in clar parola de logon pe internet, nu cumva daruiesc accesul total asupra sistemului meu unor persoane straine?
      Răspuns: Nu. De ce? Cel care vrea să se conecteze la calculatorul tău, printre altele, are nevoie de o adresă IP și de un program cu care să realizeze conexiunea. Program care să fie instalat și configurat în calculatorul tău pentru a accepta administrarea la distanță a calculatorului.
      Întrebare: Poate cineva să instaleze și configureze un astfel de program dacă are parola de acces la calculatorul meu?
      Răspuns: Nu!
      Întrebare: Cum poti stii sigur ca un program nu este un “program malware pe care a reușit să-l instaleze în calculatorul meu fără ca eu sau antivirusul să ne dăm seama, integrându-l în alt program, într-o imagine, pe un site web, etc”
      Răspuns: A apărut cumva în calculatorul tău fără ca tu să-l instalezi? Dacă nu, atunci nu-i malware (virus, spyware, etc).
      Întrebare: Se poate ascunde într-un program un malware, virus, sau orice alt program cu care să se obțină controlul asupra calculatorului meu?
      Răspuns: Da! Flame a fost ascuns în foarte multe programe de încredere. În plus, cu ajutorul unui virus un hacker poate avea acces la calculatorul tău indiferent dacă i-ai dat sau nu parola de logon. În majoritatea cazurilor nici nu are nevoie de ea.

      Dacă prin răspunsurile mele nu am reușit să te ajut, chiar îmi pare rău.

  4. De exemplu, tu imi cunosti adresa IP doar pentru simplul fapt ca ti-am accesat blogul. Daca ai citit putin pe internet incat sa acumulezi anumite cunostinte, mai ai nevoie de parola mea de logon ca sa detii control total asupra datelor din computerul meu fara un program aditional.

    Totusi, un program ca GoodSync 9 te-ar ajuta sa sortezi informatia utila tie din computerul meu. Un fel de asistent automat la distanta.

    Contrazici?

    1. Da, te contrazic. Ești foarte prost informat. Nu știu de unde ai tras concluzia că având IP-ul și parola de logon te poți conecta la calculatorul cuiva, dar e mai falsă decât cea mai bună clonă de iPhone. Întreabă pe oricine vrei și o să-ți spună același lucru. Înainte de toate există un router, apoi un firewall și după acesta antivirusul. Să presupunem că ai trecut de toate astea, mai ai nevoie de un program care să controleze totul, adică un fel de TeamViewer care să nu aibă nevoie consimțământul proprietarului calculatorului de controlat pentru a stabili conexiunea; pe scurt, un virus. Cât despre GoodSync:

      1. Datele de logare pe GoodSync nu sunt aceleași cu datele de logare pe computer. Pe GoodSync te loghezi ca pe Gmail, Yahoo, Facebook, etc., folosind un nume de utilizator și o parolă. Ce ar putea face cineva cu adresa IP a calculatorului tău și parola de logare în Windows? Îți repet: absolut nimic!
      2. Dacă tu alegi să sincronizezi cu GoodSync doar folderul cu muzică, cum ar putea cineva să-ți fure documentele din alte foldere?
      3. O analiză pe virustotal indică faptul că programul este curat, deci, nu avem motive de îngrijorare.
      4. Și Dropbox face cam același lucru, e folosit de peste 100 de milioane de utilizatori și nimeni nu s-a plâns că i-au fost furate datele, identitatea, nevasta și/sau ochelarii.

  5. Stai prost cu ochii? Uite un citat exact din articolul de mai sus:

    „Dacă avem setată o parolă pentru logarea în sistemul de operare, va trebui să o introducem în fereastra următoare, fiind necesară la accesarea în modul Remote a computerului.”

    Sau nu ne intelegem in limba romana?

    1. Nu, nici vorbă.
      1. Prima dată te loghezi în GoodSync cu utilizatorul și parola de pe ambele calculatoare pe care vrei să le sincronizezi.
      2. Dacă vrei să te conectezi prin remote de la birou la calculatorul de acasă, activezi opțiunea și la activare pui parola windows-ului.
      3. Dacă cineva vrea să se conecteze prin remote (asistenta la distanță) la PC-ul tău are nevoie de numele de utilizator și parola GoodSync!
      4. Dacă cineva are adresa IP publică a calculatorului, și parola utilizatorului, se poate șterge cu ea la fund deoarece: Pentru a se conecta la calculatorul tău prin GoodSync, prima dată va avea nevoie de numele de utilizator și parola de logare în aplicația GoodSync! Nu de doar IP și de parola de logare în Windows.

  6. Te incapatanezi sa eviti problema de la radacina. Eu nu stiu cine este acest „GoodSync” care are nevoie de date de la mine mai multe decat cele necesare indeplinirii sarcinii lui. Uite cum vad eu comentariul tau de mai sus:

    „Tu stai prost cu interpretările.
    1. Prima dată te loghezi în cineva cu utilizatorul și parola de pe ambele calculatoare pe care vrei să le sincronizezi.
    2. Dacă vrei să te conectezi prin remote de la birou la calculatorul de acasă, activezi opțiunea și la activare pui parola windows-ului.
    3. Dacă cineva vrea să se conecteze prin remote (asistenta la distanță) la PC-ul tău are nevoie de numele de utilizator și parola cineva!
    4. Dacă cineva are adresa ta IP publică a calculatorului și parola utilizatorului, se poate șterge cu ea la fund deoarece, așa cum am mai spus de 1000 de ori dar văd că ești greu de cap, Pentru a se conecta la calculatorul tău prin cineva, prima dată va avea nevoie de numele de utilizator și parola de logare în aplicația cineva! Nu de IP, nu de parola de logare în Windows! Tu chiar nu înțelegi asta? Ce mai vrei să fac, să-ți desenez?”

    Nu incerca sa desenezi pentru mine ponei si iepurasi! Incearca sa pricepi pentru tine pentru ca sa imi poti explica mie corect!

    Primum non nocere!

    Spor la rteaba!

    1. Mă dau bătut. Cred că ți-ar prinde bine un curs de inițiere în IT. Am fost cât de explicit am putut, așa că n-are rost să mai continui. Pentru mai multe informații despre funcționarea acestui program te rog să vizitezi acest link deoarece consider că autorii săi sunt mai în măsură decât mine să te ajute să-i înțelegi funcționarea. Îți mulțumesc pentru înțelegere.

  7. … mai este ceva: am observat ca ai folosit de mai multe ori termenul „IP public”. De cate feluri poate fi un IP? Cum pot sa aflu tipul IP-ului folosit de mine? Cum ma pot schimba pe alt tip de IP?

    1. IP Local = Adreasa IP din rețeaua locală (acasă ori la birou). Pentru a cunoaște adresa IP locală, scrie în linia de comandă „ipconfig”, fără ghilimele.
      IP Public = Este adresa IP alocată conexiunii tale de către furnizorul de servicii. Aceasta este de regulă ruptabilă, adică se schimbă automat la un anumit interval de timp, sau la fiecare conectare. Pentru adresele IP fixe se percepe o taxă. Poti vedea adresa ta IP publică aici.

Comentariile sunt închise.