SleepWalker: Personalizează închiderea automată a calculatorului

Dacă vă place să urmăriți filme sau să ascultați muzică înainte de culcare, se poate întâmpla sa adormiți cu calculatorul în funcțiune până dimineață. În astfel de cazuri, SleepWalker vă poate fi de ajutor, fiind conceput ca un cronometru complet automatizat, cu multiple posibilități de gestionare a energiei.

personalizare oprirea automata calculator

Cu toate acestea, SleepWalker este mai mult decât un simplu cronometru, suportând mai multe acțiuni legate de alimentare, și, în același timp, este capabil de a efectua unele acțiuni de curățare pe calculator.

Spre deosebire de alte produse relaționate de funcția Shutdown a sistemului de operare, SleepWalker nu se bazează pe consumul specific al unor servicii suplimentare sau aplicații complicate. Programul adaugă un număr de opțiuni procesului de shutdown, unele automate, altele manuale:

  • Oprirea calculatorului
  • Repornirea calculatorului
  • Trecerea în modul Hibernate
  • Oprirea monitorului
  • Rularea screensaver-ului
  • Rularea unui fișier

programare oprire si sarcini programate

Mai mult, SleepWalker se poate configura să șteargă fișierele temporare atunci când starea sistemului se modifică. Opțiunile oferite nu sunt la fel de extinse precum cele ale programului CCleaner, însă vă permite să goliți Recycle Bin, mai multe setări specifice ale browser-ului Internet Explorer și curățărea fișierul de paginare, pagefile.sys (memoria virtuală). În plus, puteti configura programul să suprascrie datele în siguranță (wipe), astfel încât să nu poată fi recuperate mai la un moment ulterior.

stergere date temporare inainte de oprirea calculatorului

Caracteristicile principale ale programului, sunt totuși automate. Una dintre opțiunile în acest sens este Idle Shutdown, funcția programului de închidere automată a calculatorului după ce a fost inactiv pentru un anumit timp.

Idle Shutdown SleepWalker

Acțiunile programului SleepWalker pot fi configurate pentru a rula o singură dată, la un anumit moment al zilei curente, zilnic, numai la sfârșit de săptămână, sau săptămânal într-o anumită zi a săptămânii. Programul poate fi protejat cu o parolă pentru a împiedica alți utilizatori să-i modifice setările. Bineînțeles, programul oferă și o notificare sonoră înaintea de executarea acțiunilor, ușor de personalizat.

Download

Utilitare PC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.