Unde au dispărut iconițele, folderele și fișierele de pe desktop ?!?

Se poate întâmpla ca la un moment dat să porniți calculatorul și să constatați că desktop-ul este gol, că au dispărut de pe acesta toate iconițele, folderele și fișierele care au fost acolo înainte de ultima oprire a PC-ului. Nu vă panicați, se mai întâmplă. E drept, destul de rar, dar se întâmplă.

unde au disparut iconitele de pe desktop

Haideți să lăsăm clar de la bun început că iconițele nu dispar pur și simplu. Nu există o gaură neagră care le absoarbe, nu le-a „păpat Bau Bau” și nici nu s-au evaporat. Ele sunt undeva, în cel mai rău caz în coșul de reciclare, Recycle Bin.

E activată afișarea iconițelor pe desktop?

Înainte de a trage concluzii pripite, nu de alta dar acestea sunt greșite în marea majoritate a cazurilor, asigurați-vă că Desktop-ul sistemului de operare Windows e configurat să afișeze pictogramele. Pentru asta, faceți click dreapta pe spațiul de lucru și asigurați-vă că opțiunea Show desktop icons din ramura View este bifată.

Show desktop icons

Dacă nu este bifată, bifați-o și veți vedea că toate pictogramele și-au făcut reapariția pe Desktop. În cazul în care aceasta era deja bifată, continuați să citiți.

Căutați cumva iconițele Computer, Recycle Bin, samd?

În acest caz, înainte de toate va trebui să vă asigurați că afișarea acestora pe Desktop a fost activată. Pentru asta, dați click dreapta pe spațiul de lucru și alegeți opțiunea Personalize.

desktop » personalize

În fereastra ce se va deschide dați click pe link-ul Change desktop icons:

change desktop icons

În fereastra ce se va deschide, Desktop Icon Settings, asigurați-vă că sunt bifate casetele celor pe care doriți să le aveți pe Desktop.

desktop icons

Chiar dacă nu aceste iconițe le căutați, bifați caseta Recycle Bin pentru a putea urma instrucțiunile de la pasul următor: recuperarea lor din coșul de reciclare al Windows.

Ați căutat pictogramele în Recycle Bin?

Nu fac mișto, chiar vorbesc serios! Am întâlnit cazuri când clienți sau prieteni îmi spuneau că le-au dispărut pictogramele de pe Desktop și că nu mai pot face cutare lucru la PC din această cauză.

Faceți-mi pe plac și aruncați o privire în Recycle Bin, iar dacă găsiți acolo pictogramele și fișierele dispărute, selectați-le pe toate cu Ctrl+A sau rând pe rând, dând click pe fiecare dintre cele dorite în parte în timp ce țineți apăsată tasta Ctrl, apoi apăsați butonul Restore all items.

restaurare iconite din cosul de reciclare

Nu era cazul? Treceți mai departe, la următoarea posibilă cauză și rezolvare.

Folosiți PC-ul de pe contul potrivit?

Nici de această dată nu glumesc, ci vă întreb cât se poate de serios: folosiți PC-ul de pe contul dumneavoastră, nu de pe al altei persoane?

E contul dumneavoastră? Ați căutat și-n Documents și aveți acolo fișierele pe care le știți? OK! Înseamnă că vă confruntați cu o problemă ceva mai serioasă.

Reconstruirea cache-ului pictogramelor

Uneori, sistemele de operare Windows mai dau rateuri, iar dacă ați ajuns până aici e clar că nici pe dumneavoastră nu v-au omis. În acest caz, rezolvarea ar putea fi cea explicată în acest articol, prin executartea următoarele comenzi în Linia de comandă:

ie4uinit.exe -ClearIconCache
taskkill /IM explorer.exe /F
DEL "%localappdata%\IconCache.db" /A
shutdown /r /f /t 00

Dacă nici de această dată nu ați reușit să rezolvați problema, încercați să restaurați sistemul la un stadiu anterior.

restaurare sistem la stadiu anterior

Iar dacă iconițele încă se încăpățânează să nu-și facă reapariția pe Desktop, deși nu prea văd vre-un motiv pentru asta, poate doar ștergerea lor de către un virus, creați un nou cont de utilizator în PC pentru a vedea dacă și acesta este afectat. Dacă „suferă” de aceeași problemă, opriți PC-ul și mergeți cu el la un service sau, dacă vă încumetați, reinstalați sistemul de operare.

Din păcate, alte soluții nu v-au mai rămas la dispoziție.

234 Comentarii

 1. Salut,eu nu am aceasta problema… Eu vad ca scrie numele iconitelor merge sa intru in ele dar nu mi le arata pe iconite si cand intru pe start ma scoate,nu apare nimic ce sa fac?

  • Salut.
   Nu ai specificat ce sistem de operare utilizezi fiind necesar sa oferi detalii suplimentare in cazuri ca acesta.
   In caz ca nu ai date importante,programe etc. iti sugerez sa utilizezi functia „Restaurare Sistem/System Restore” oferita implicit de sistemele Windows.

 2. Salut!

  Am si eu aceiasi pb e care a avut-o si Mira, adica, am oprit aseara laptopul, iar cand l-am deschis de dimineata, surpriza, era ca nou windows’ul.

  Asta inseamna: pe desktop decat programele, fara docum, foldere, poze si ce mai era pe acolo, browserele de net se comporta ca si cum ne vedem pt prima data, nu semne de carte, setari, parole, absolut nimic nu mai e la fel.

  Docum de pe desktop le-am gasit in C:UserspcDownloadsDesktop, nu stiu ce cauta acolo, deci datele de pe desktop nu s-au pierdut, doar setarile , toate setarile, care sunt cu totul altele, a trebui chiar sa-mi fac din nou conexiunea la net intrucat s-a evaporat!

  Nu sunt extrem de praf la calc, deci nu am sters ceva, sau instalat ceva aiurea ca mai apoi sa cer lamuriri.

  Sistemul e 7, 1-2ani, ultimele operatii facute au fost inchis vlc, shut down. Am dat si restart, nu e decat un singur cont, nu a avut altcineva acces la calc.

  Deci pb ar fi doar de setari, insa ma roade f tare pt ca nu inteleg ce s-ar fi putut intampla.

  Diferenta pe care am observat’o de dimineata cand am deschis calc a fost aceea ca mi-a aparut „preparing your desktop” la deschidere, ceea ce a durat putin si nu tin minte sa fi aparut pana acum, sau in orice caz nu atat de mult incat sa sesizez..

  Merci.

  • Chestia cu “preparing your desktop” este neobișnuită… Referitor la asta, Microsoft spune sec: „Windows nu este un sistem de operare perfect”!!! În primul rând, cea mai uzuală soluție: Click dreapta pe desctop și verifică să fie bifată opțiunea: View -> Show Desktop Icon. Încearcă: click dreapta pe taskbar, Task manager. Selectează Windows Explorer, Kill task. Apoi, apasă Ctrl+Shift+Esc, apare iar Task manager. În tabul File, New task, iar în Run tastează explorer.exe, dai Enter și vezi dacă rezolvă problema. Dacă nu, tot în Task manager selectezi Desktop window manager, Kill task, restart pc.
   Alte posibile rezolvări:
   -copiază fișierul explorer.exe din alt calculator ce rulează același OS și îl înlocuiești pe al tău (Take ownership!).
   -click dreapta pe desktop, Personalize, Change desktop icons, verifici ce este bifat acolo.
   -restaurează sistemul la un punct anterior în timp (dacă ai activată caracteristica).
   -restaurarea unui backup creat anterior…dacă ai făcut așa ceva, dacă nu, foarte rău, nu ar trebui să lipsească din niciun pc. Mare neglijență!!!

 3. Multumesc pt promtitudine, nu am backup facut, asta o sa fie primul lucru de care o sa ma ocup, raman memorate fisierele pe care le pun pe desktop, am facut din setari mai putin cea cu alt calc, la desktop icons le-am bifat pe toate si am debifat allow themes to change desktop icons..

  Ceea ce ma deranjeaza este acel „Preparing your desktop”, care nu a disparut, + NOU schimbarea temei la fiecare restart, spre ex eu il tin pe clasic, la fiecare deschidere se seteaza pe ceva cu aero desi anterior era pe clasic ..

  Anyway, nu va bateti capul, o sa termin serialele, salvez datele si-l duc la reinstalat..

  • Verifică în folderul Startup ce rulează, șterge ce nu trebuie: C:Usersnumele_tăuAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup.

 4. problema mea:a umblat mama pe calculator iar acum iconitele sunt marite!!!Ce sa fac?
  raspunsul va rog pe adresa urmatoare:raresgrigore…….

 5. Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am pornit azi calculatorul si am avut o mare surpriza. Ecran negru, doar recycle bin in stanga sus in care erau cateva fisiere nesimnificative. Absolut tot ce era pe desktop a disparut (sters) nu mai exista. Am incercat cu search ca sa ma asigur. Mi-a last impresia ca si cand ar fi fost reinstalat windows-ul dar din MyComputer C si D nu a disparut nimic. Daca a mai patit cineva asa ceva si are o solutie va rog rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.
  Va multumesc.

  • Ecranul negru denotă că nu mai ai wallpaper-ul. Asta se întâmplă când ai Windows-ul neactivat, expirat din perioada trial 30 de zile, sau a fost activat cu vreo „maimuță”, iar Bill Gates a detectat pirateria, urmând restartul pc din oră în oră! Reinstalează Windows, sau folosește funcția „rearm” așa:
   -deschide un cmd (Run as admin) și tastează:
   -slmgr.vbs /rearm
   Așteaptă să te anunțe de succesul operațiunii, apoi dai restart. Verifică apoi la proprietăți Computer dacă ti-a mai dat perioada trial. Deschide iar un cmd (Run as admin) și tastează:
   -slmgr.vbs /dlv
   Se va deschide o fereastră unde poți afla de câte ori poți repeta figura. La versiunea Enterprise Windows 7 și 8.1 perioada trial este de 90 de zile.

   • Paul B. Nu ecranu negru e problema. Problema e ca sa sters tot ce a fost pe desktop. Diskurile C si D sunt intacte. Prima impresie care am avuto a fost ca si cand cineva ar fi reinstalat windowsul. Este vorba da un PC folosit la o firma iar windowsul este cu licenta.

    • Dacă ai licență, e simplu, salvezi ceea ce îți trebuie de pe partiția C pe D, apoi reinstalezi Windows. În juma’ de oră ești gata!

 6. Salut am o problema la pc, cand ii dau Shut Down, Restart etc.. cand il aprind ma tot pune sa selectez userul, iar eu am un singur user.. pe mine. Cum pot sa fac sa nu mai ma oblige sa tot selectez si sa se selecteze automat? MS.

  • Tot tu l-ai creat și pe al doilea, sau ai activat contul suprem (ascuns) din Windows, că singure nu se pot activa/crea! Username-ul tău trebuie să aibă cont de administrator ca să poți șterge celălalt cont creat în Control Panel, User Account Control. Dacă e activat contul suprem, deschide un cmd (Run as admin) tastează și dai Enter:
   net user administrator /active:no
   Restart pc și n-ar trebui să mai ai și alt cont.

    • Deschide căsuța Run (Win+R) și tastează „netplwiz” (fără ghilimele). Debifează „Users must enter…” și dai Apply. O să apară o casetă unde introduci parola contului, dacă ai parolă pe el. Dacă nu ai parolă, dai OK, apoi iar OK.

     • De șters, nu ai cum. Apare acolo pentru că ai Home Group activat, dacă îl vei dezactiva, va dispare. Ca să-l dezactivezi, că nu folosește la nimic dacă nu partajezi nimic în LAN (Local Area Network), dai click pe el în Explorer, Settings, Leave home group. Apoi dezactivezi cele două servicii care pornesc automat: deschizi căsuța Run (Win+R) tastezi services.msc, le cauți în listă și le dezactivezi pe fiecare în parte.

 7. Salut Paul B. Am o problema cu iconitele de pe desktop.Au aproape toate aceeasi icnoita(aia de waindows media centre),dar numele original al programului apare.Cand dau clic sa deschid ceva mi se deschide Windows Media Centre si nu pot face nimic!Te rog, ma poti ajuta cumva ?
  Multumesc ! (anticipat)

  • Salut! Deschide un cmd (Run as admin) tastează fiecare comandă, apoi dai Enter (fără cratima din față!):
   -taskkill /f /im explorer.exe
   -CD /d %userprofile%AppDataLocal
   -DEL IconCache.db /a
   Înainte de asta, închide aplicațiile ce le rulezi pentru că după ultima comandă se va da restart automat la pc.
   Dacă asta nu rezolvă, deschide Notepad, ia cu Copy/Paste textul de mai jos, exact așa cum e, apoi salvezi cu orice denumire vrei, dar OBLIGATORIU cu extensia .bat. Click dreapta pe el, Run as admin și urmezi ce îți indică linia de comandă. Succes!

   @echo off
   cls
   echo The Explorer process must be killed to delete the Icon DB.
   echo.
   echo Please SAVE ALL OPEN WORK before continuing.
   echo.
   pause
   echo.
   taskkill /IM explorer.exe /F
   echo.
   echo Attempting to delete Icon DB…
   If exist %userprofile%AppDataLocalIconCache.db goto delID
   echo.
   echo Icon DB has already been deleted.
   echo.
   goto main

   :delID
   cd /d %userprofile%AppDataLocal
   del IconCache.db /a
   echo.
   pause
   echo Icon DB has been successfully deleted.
   echo.

   :main
   echo Windows 7 must be restarted to rebuild the Icon DB.
   echo.

   :wrong
   set /p choice=Restart now? (Y/N) and press Enter:
   If %choice% == y goto Yes
   If %choice% == Y goto Yes
   If %choice% == n goto No
   If %choice% == N goto No
   goto wrong

   :Yes
   shutdown /R /f /t 00
   exit

   :No
   echo.
   echo Restart aborted. Please remember to restart the computer later.
   echo.
   echo You can now close this command prompt window.
   explorer.exe

 8. Salut. Am si eu o problema cu un hard extern. acum ceva timp am luat un virus pe el care mi-a facut abosolut toate fiserele in shortcut-uri. Aceasta problema am reusit sa o rezolv intr-un final dar acum pt fiecare fisier / documet / poza imi zice ca ” nu am permisiunea de acces la acel folder ” . Am incercat sa mai bag ceva fisiere pe hard dar de fiecare data cand le bag din laptop in hard nu ma mai lasa sa intru in ele. Va rog sa ma ajutati ca am ceva poze si documente importante pentru mine si nu as vrea sa le pierd. Multumesc.

  • Cred că nu ai rezolvat așa cum spui. Fă-ți un live cd cu un antivirus actualizat și scanează hard-ul. Sau caută un program de recuperare date, găsești cu zecile, recuperează ce vrei, apoi formatează hdd, eventual (și recomandat!) folosește Darik Boot&Nuke (DBAN), un utilitar foarte bun din Hiren Boot CD. Înainte de al folosi, documentează-te!

 9. am o problema cu pc-ul…mi-au disparut iconitele si bara de start…nu pot da refresh nimic,ecranul sta negru…decate ori porneste este asa si imi deschide automat my computer…ma poti ajuta te rog..??mi-a mia facut asa si nu am rezolvat decat cu windows instal…alt windows..

  • Cum e activat Windows? Este o copie piratată? Dacă te-a prins Bill Gates cu activatoare prin Windows update (KB971033), așa face. Se prea poate să fi luat vreun virus mai puternic, scanează cu un live cd în boot. Sau ai instalat vreo temă „minunată”, dar incompatibilă…

 10. as avea nevoie de un sfat daca ma poti ajuta cumva ?? am un leptop asus notebook nu a avut nicodata internetul pe el si acum am mai multe meniuri(iconite) pe el si nustiu cum sa le sterg sa fie numai unul>>

  • Salut Nicolae.
   Iconite ale aceluiasi program ori ai o groaza de programe instalate si nu stii cum sa le dezinstalezi?
   O alta intrebare este ce sistem de operare ai instalat,Xp,7,8 etc.. ?

 11. salut. am si eu o problema cu pc de care la asta nu i-am dat de cap mi sa schimbat toate iconitele(ex:google crome)ce pot sa ii fac ca sa revina la normal cand intru in foldere imi apare sa deschid cu google crome cum sa fac sa revina la normal
  nu pot sa deschid nici macar cmd sau run

  Comentariu editat!

  • Salut.
   Eu sunt de parere ca ai ceva probleme cu virusii din aspectele mentionate.
   Scaneaza-ti computerul cu programe speciale de devirusare ca Malwarebytes,Superantispyware,Kaspersky Virus Removal Tool.Pentru mai multe viziteaza sectiunea Devirusare.

 12. Buna, ma poti ajuta si pe mine, te rog, am sistem Mandriva linux si nu mi se mai deschid folderele de pe dekstop, nu stiu din ce cauza !? Multumesc anticipat.

 13. Buna, am si eu o problema cu un netbook acer aspire , windows xp. Cand l-am pornit nu mai apare decat poza de fundal fara nici o iconita si fara bara de start. Am incercat click dreapta fara nici un efect, de asemenea alt-ctr-del de asemenea fara efect. Ce e de facut?

  • Buna Seara Adriana.
   Poti incerca intrarea in Safe Mode si rularea functiei System Restore in speranta ca ai puncte de restaurare active si fara probleme.
   Daca nici intrarea in modulul de siguranta nu este facilitata,gandeste-te ca este posibil ca unele fisiere de sistem ale windows-ului au fost compromise fiind necesar sa reinstalezi din nou totul pe curat,de la zero.

 14. Buna. Am un ultrabook Acer Aspire cu win 8 cu licenţă. Dupa deschidere am constatat ca mi-a dispărut iconița de Yahoo. Este a 2-a dată când mi se întâmplă acest lucru. Data trecută am incercat încărcarea din magazin, dar degeaba Yahoo era tot nefucţional. Mulțumesc anticipat pentru un afat bun. Carmen

 15. Sal am si io o problema mia aparut ecranu necru la laptop si repartiitile c d e f Pot sa le controlez. Ce pot sa fac sa imi apara iconitele si culoarea la destop? Seara am inchis laptopu si a doua zi mia aparut ecranu negru cu repartitiile.

 16. Hei.
  De cateva zile am o problema cu iconitele de la poze. Nu imi apare poza in miniatura, ci poza de la windows photo viewer. Am cautat pe internet si am facut tot ce am gasit, dar tot nu merge. Ce trebuie sa fac?

  • Ce sistem de operare ai instalat?Windows 7?
   Pozele apar asa dar de accesat merg accesate,vizualizate?
   Daca este asa este o problema legata de vizualizarea pictogramelor si nimic mai mult.
   In caz ca nu este asa ofera detalii suplimentare,inclusiv sistemul de operare utilizat.

 17. si mie mi-audisparut toate iconitele de pe desktop, problema e ca nici click dreapta nu merge (nici din mouse, si nici din taste).
  Aseara am lasat calculatorul in standby, dar nu cred ca asta e problema, am mai facut asta si nu s-a intamplat nimic
  am windows 7 (daca asta e relevant)

  merci fain !

 18. Salut
  Am instalat AVG si cand am intrat din nou , am dat clic pe yahoo messenger si apare o chestie cu open with si apar ma multe programe imi arata ca trebuie sa aleg .. nu pot folosii nimic
  Multumesc.

  • Posibil ti s-au strecurat in calculator elemente malitioase ce inca nu au fost detectate.
   Incearca sa scanezi sistemul cu alte solutii antimalware si antivirus,dintre cele mai utilizate fiind Malwarebytes.

 19. Buna seara,
  Am mare nevoie de ajutor.
  Azi am vrut sa lucrez si cand am deschis laptopul am avut surpriza neplacuta sa vad ca toate fiserele au extensia xls.XZSTSIF sau doc.XZSTSIF. nu pot schimba type-ul XZSTSIF. Va rog mult sa ma ajutati.

  Multumesc mult

  Claudia

  • Buna Ziua.
   Sigur nu este vorba de un virus ce se manifesta astfel?
   Beneficiezi de o protectie antivirus instalata pe acel laptop?
   Despre ce sistem de operare este vorba?

 20. Salut! nu mai pot activa nici o iconita la nici un fisier indiferent de tip, degeaba am incercat sa setez dimensiunea imaginii nu se intampla nimic, tot nu pot vizualiza nimic, asta doar pe cele 2 partitii, in rest pe desktop totul e o.k., folosesc windows 7. multumiri anticipate!!

 21. Adica, nu mai pot vedea fotografiile decat daca le deschid, altfel imi arata decat pictograma de la programul cu care se deschid, nu insa si fotografia cum era pana acum…programele cu care le deschid functioneaza toate. n-am incercat cu system restore!!

  • Te referi la vizualizarea fotografiilor direct din miniatura fara sa mai intrii direct in fisier nu?
   Pentru Windows 7,poti schimba modul de vizualizare de aici.

 22. Salut! Da, la vizualizarea fotografiilor direct din miniatura dar si a video-urilor. Am incercat sa schimb modul de vizualizare dar nu are nici un efect, ramane la fel… adica imi arata tot doar fotografia programului cu care se deschide…

  • Te rog frumos posteaza un screenshot.
   Modul de vizualizare trebuie sa fie setat pe Tiles.
   Pana sa faci asta poti incerca si restaurarea setarilor implicite din Folder Options.

 23. Salut, am o problema, am deschiz astazi laptopul, am bagat parola si cand intru pe desktop nu mai am nimic, decat Documents, My Computer si Recycle bin, cand intru in my computer imi apare ca Desktop din System32 nu este functional sau a fost sters, am verificat si nu mai era acolo.Ce sa fac?

  • Salut.
   Ai beneficiat de protectie antivirus pana sa se intample acest lucru?
   Ai incercat si functia System Restore ori rularea unui backup daca ai avut unul facut?
   Daca ai lipsa fisiere de sistem ori fisiere corupte,nu prea ai ce face decat sa reinstalezi sistemul de operare din nou,asta in conditiile in care nu doresti sa te mai complici cu aducerea sistemului de operare curent la o stare initiala.

 24. Salut, din nou, am reusit sa fac un screenshoot, dar nu stiu cum sa-l trimit pentru ca este intru-un document.. asa te poti edifica, cu siguranta .multumesc, o zi buna!

 25. Sall am vrut sa descarc un film si ma intrebat cu ce program sa il deschid si eu i-am dat cu bs player dar surpriza toate cate le aveam pe desktop mi s-au schimbat in pictograme bsplayer ce sa fac ca sa le aduc la normal>>>

 26. Buna. Am si eu o problema cu calculatorul(Windows 7 Ultimate). Cand vreau sa deschid unele fisiere de pe desktop (cum ar fi internet explorer, antivirusul, utorrent) imi apare: Your Internet security settings prevented one or more files from being opened. Ce s-a intamplat si cum pot sa remediez problema? Mentionez ca nu am umblat la setarile calculatorului inainte de a-mi aparea aceasta problema. Multumesc anticipat pentru ajutor.

 27. salut am tras ceva dupa net si am dat restart la laptop , se deschide normal pana sa intre pe pagina de desktop ,apoi nu se mai vede decat negru si imi apre o icoana cum sa trag optimizer pro performance monitor ,etc…..dau pe ia sa o trag si ma baga in chrome pe net imi cere 30 euro sa o trag ca cica e infestat laptopu , dar eu nu pot vedea nimic pe laptop in afara de chrome si sa trag ce vreau dupa net,daca ma puteti ajuta as fi recunoscator.

  • Salut.
   Softul respectiv nu este nimic decat o mare porcarie,menita sa te induca in eroare prin diverse metode el fiind defapt un program rau intentionat,menit sa iti creeze o falsa impresie ca ai avea nevoie de asa zisul ajutor ce ti se ofera.
   Sfatul meu este sa il dezinstalezi cat mai rapid din calculator pentru a te scuti de alte probleme.
   De asemenea dupa dezinstalarea acestuia instaleaza instrumente ca Malwarebytes si efectueaza o scanare completa a sistemului.
   Daca nu il poti elimina in acest mod,sugerez sa faci acest lucru din Safe Mode.
   Succes.

 28. salutari..am facut update la placa video si cand am pornit pc. a disparut si bara si iconitele.. doar imaginea pictogramei..am dat click dreapta pe wiev dar totul e bifat..va rog un sfat..multumesc

 29. Buna. La randul meu am o problema: mi-au disparut iconitele power, sound, network de pe taskbar. Si nici iconita USB nu mai apare cand conectez un device. In system icons ele exista pe off dar sunt inactive si nu le pot comuta pe on. Am dezactivat si reactivat explorer.exe in task manager dar degeaba. Ma poate ajuta cineva? Multumesc

  • Salut.
   Care este sistemul de operare utilizat,Windows 7,8,8.1,10 TP?
   Ai incercat si utilizarea functiei System Restore a unui punct de restaurare anterior?

   • Utilizez Windows 7 Professional. Mentionez ca am incercat multe solutii gasite prin forumuri: am facut restore la o data anterioara aparitiei defectului meu, am umblat la local group policies, si am lucrat la registry subkey (aici este vorba despre o solutie pas-cu-pas de pe suport microsoft), am rulat microsoft fixit (tot de pe suport microsoft)… Nimic nu a rezolvat problema. Culmea este ca defectul este aleator pentru ca in acest week-end am pornit sistemul de vreo 5 ori iar de doua ori au aparut toate iconitele iar in rest nu a mai avut parte de ele. In momentul asta am toate iconitele dar nu stiu ce se va intampla la urmatorul start.

    • Esti sigur ca nu ai fisiere corupte ale sistemului de operare?
     Ruleaza din Safe Mode,cmd cu drepturi de administrator si tasteaza comanda sfc /scannow si asteata terminarea analizei.
     Cu actualizarile sistemului de operare banuiesc ca esti la zi,nu?

    • Incearca sa iti faci un nou profil de utilizator,logheaza-te si utilizeaza-l o scurta perioada de timp,observand daca intampini aceleasi probleme.
     In cazul in care problema persista as zice ca ai probleme cu sistemul de operare,cu toate ca toate verificarile ce le-ai facut au iesit fara probleme.

     • ASA ESTE!!!! Cu un nou user iconitele sunt la locul lor!! Cand revin la userul principal iconitele dispar. In cazul acesta ce este de facut? Te rog sa nu-mi sugerezi sa raman pe userul nou pentru ca sub acel user principal cu probleme ma conectez la serviciu.

 30. Buna as vrea sa stiu de ce cand vreau sa apas pe un folder imi apare intotdeauna daca sunt sigur ca il sterg folderul? Precizez ca am cumparat un hdd nou si tot asa imi face. Daca vreau sa intru in my computer imi apare o fereastra ca si cum as vrea sa il sterg.

 31. am vrut sa mut fisierele desktop,download,imagini din c in e si nu am creat un folder nou similar in e.am ales direct e.si acum in locul folderelor respective mia aparut mai multe e-uri.cum fac sa revin la fisierele initiale?

  Comentariu editat!

  • Poti posta un screenshot te rog?
   Eu unul nu am inteles si m-am straduit sa fac acest lucru asupra a ceea ce ai incercat sa faci si a ceea ce a rezultat.
   Poate este de ajutor un screenshot.

 32. Am mutat desktopul pe D, insa nu am facut un folder Desktop,ci am selectat(move to:”D\”) si s-au copiat toate fisierele din desktop pe D. Acum nu pot sa-l mai mut inapoi si in plus si celelalte foldere de pe D sunt considerate ca fiind de pe desktop si s-a creat o copie la fiecare.
  Daca stii cum se rezolva asa ceva te rog ajuta-ma. Ms anticipat!

  • Practic ai copiat niste simple shortcut-uri din ce inteleg ori nici acum nu am inteles bine?
   Daca ai utilizat comenzile cut/paste in mod gresit este posibil ca datele sa fie compromise,in cazul tau fiind utile comenzile copy/paste.
   In cazul in care ele inca exista pe desktop poti relua procedura de copiere sau mutare fiind conditionat de faptul ca trebuiesc eliminate shortcut-urile create.

 33. Buna am si eu o problema.
  Toate fisierele,jocurile mai exact tot ce am in calculator se deschid in notepad.
  Ce pot sa fac?

  Comentariu editat!

 34. sal am o problema cu pc.mia disparut toate iconitele de pe desktop inafara de 3 [user-computer-recycle bin]dar am facut ceva inainte sa imi dispara.Navigate to c:\ and right click on Users. Select properties. Under the General tab, look at the bottom for the Hidden selection. If there is not a check mark in the box, place a check mark there. Hit apply, select yes to apply to all subdirectories.Si asa nu mai am iconite pe desktop si nu stiu cum le fac inapoi.

 35. salut! am si eu o pb cu computerul!sora mea a umblat la computerul meu si acum imi apare un user cu numele ei care e si administrator si doar un folder cu niste poze de ale ei..tot ce am avut in computer, date proprii(poze, documente, etc.) au disparut complet; ce mai, tot ce aveam..nu pot schimba userul pt k nu imi apare decat userul ei si un alt user (guest) in care am intrat si care nu contine nicio informatie..ce pot face? imi mai pot recupera datele cumva?..mentionez k ea nu se pricepe la calc si nu stie ce a facut (zice k a incercat sa deschida un stick dar nu se deschidea computerul, posibil sa nu fi fost un user creat initial si sa i fi cerut ei sa creeze un user nou? dar unde am avut eu datele dc nu ar fi existat deja un user? ce credeti k se poate face?

 36. La restartarea serverului de la serviciu ,la pornire ecranul apare albastru fara nicio icoana,windows server 2008,se poate lucra doar cu taskmaneger.Cesa putut intimpla,una ar putea sa fie virusat,alat nu stiu cum am putea acea remediere.Cu multumiri

 37. Navigam pe net cand de odata mi s.a facut ecranul negru. Acum am ramas cu cateva foldere pe el restul s.au sters. Cel mai grav e ca s.a sters un folder cu poze si documente foarte important. Va rog sa ma ajutati, multumesc

 38. Salut…eu am ca navigator chrome si am bagat si mozila ca sa intre verisoara mea pe facebook sa fim amandoua intrate. A doua zi nu mai aparea mozila si nici in chome nu puteam intra. Ce se intampla? (Folosesc net de la orange)

 39. Buna.
  Am si eu o problema,anume de dimineata cand am deschis laptopul,nu mai mergea volumul sa dau mai tare si nici acea bara cu settings,shut down etc.
  Ce se intampla?

  Comentariu editat!
  Limba permisa in comentarii:Limba Romana!
  In cazul in care comentariul trimis nu are nici o noima din cauza greselilor gramaticale,acesta se va invalida.

  • Nu ai specificat ce sistem de operare ai,ce specificatii tehnice,daca esti cu actualizarile la zi,daca beneficiezi sau nu de o protectie proactiva din partea unui antivirus… etc
   In cazul in care problemele persista sugerez o scanare cu un produs antivirus daca nu ai beneficiat de unul pana acum,avand ocazia sa remediezi problemele cu ajutorul acestuia in completarea functiei System Restore.
   In cazul in care nu stii cum sa faci acest lucru,ofera-ne toate detaliile mentionate putin mai sus,incercand sa te indrumam catre tutorialele relevante aplicabile situatiei tale.
   Repet din nou ideea de a apela la functia System Restore.
   Succes!

 40. Buna. Am o mica problema. laptopul meu a fost inchis de la buton si acuma nu mai merge sa setez volumul, bara de jos pare pur si simplu blocata, nu merge sa selectezi nimic, si nu se poate inchide laptopul decat de la buton, caci totul pare blocat.
  Ce se intampla? Multumesc frumos!

  Multumim de intelegere.
  Nu este necesar sa comentezi sub nume diferit de fiecare data, avand deja un raspuns pentru intrebarea postata.

 41. Am instalat Windows 10. Inainte aveam pe Desktop pictogramele aranjate pe ambele parti (dreapta si stanga) a ecranului.Dupa ce inchid laptopul si-l pornesc din nou mi se muta toate pictogramele pe partea stanga a ecranului.Ce trebuie sa fac ca sa-mi ramana pictogramele si pe partea dreapta a ecranului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.