Unul dintre mai bune programe antivirus gratuite pentru Windows 10: Malwarebytes Anti-Malware

Windows 10, după cum ne-am obișnuit să vedem în ultimele versiuni ale sistemului de operare dezvoltat de Microsoft, vine însoțit de antivirusul Windows Defender, care, începând cu Windows 8, e înlocuitorul oficial al Microsoft Security Essentials.

Din păcate, în ultimii ani am observat o decădere a MSE, inclusiv Microsoft recomandându-ne să nu mai lăsăm strict pe seama acestuia securitatea sistemelor noastre. Din fericire, Windows Defender poate conviețui cu alte soluții de securitate printre care și Malwarebytes Anti-Malware, un antivirus gratuit foarte eficient în detectarea și eliminarea malware-ului.

Malwarebytes Anti-Malware

La terminarea instalării vi se va oferi posibilitatea de a activa și utiliza temporar versiunea Premium. Principala diferență dintre aceasta și cea Free e marcată de protecția în timp real.

Cu alte cuvinte, dacă cu versiunea Free veți fi nevoiți să efectuați periodic scanări complete ale sistemului, cu cea Premium uitați de această grijă de îndată ce ați efectuat scanarea completă de după instalarea antivirusului în computer.

Malwarebytes Anti-Malware - Scanarea sistemului

Pe durata scanării Malwarebytes Anti-Malware se asigură că fișierele dumneavoastră nu sunt infectate cu malware (troieni, viermi, rootkits, spyware și rogues), iar dacă identifică prezența vreunei amenințări fie o izolează în carantină proprie, fie o elimină permanent.

Malwarebytes Anti-Malware - Scanare finalizata

Deoarece nu oferă protecție în timp real, impactul său asupra performanței sistemului este minim, tocmai de aceea vă recomandăm tuturor să-l instalați și utilizați în paralel cu antivirusul actual, ba chiar insistăm să faceți acest lucru dacă n-ați dezactivat Windows Defender ci ați preferat să-l păstrați și folosiți ca unică soluție de securitate ce vă protejează calculatorul de amenințări. Apropo de utilizarea în paralel cu alți antiviruși, aici aveți lista tuturor celor în compania cărora Malwarebytes Anti-Malware poate rula perfect.

Malwarebytes Anti-Malware - Setări

Malwarebytes Anti-Malware poate fi configurat pentru a exclude de la scanare, trimitere în carantină și/sau eliminare anumite fișiere, dar și pentru a nu bloca accesul la anumite site-uri Web prezente în propriul său blacklist.

De asemenea, poate fi particularizat și tipul scanării, amenințările vizate și motorul ce va fi utilizat la efectuarea acesteia, precum și decizia ce va fi luată atunci când sunt detectate amenințări. În panoul de configurare mai găsim și posibilitatea de a alege frecvența cu care sunt căutate și instalate actualizările, felul în care sunt colectate informatiile anonime de identificare a amenințărilor, o funcție de restricționare a accesului la program pentru anumiți utilizatori, crea sarcini programate, șamd.

Posibilitatea accesării unora dintre opțiunile menționate mai sus este condiționată de versiunea programului Malwarebytes Anti-Malware instalată în calculator, în sensul că unele vor fi disponibile doar în versiunea Premium, în timp ce altele vor fi la îndemâna tuturor.

Dacă vreți o a doua părere când vine vorba de integritatea datelor dumneavoastră, vă recomandăm să-l descărcați, instalați și să efectuați cu el cel puțin o scanare completă lunar. Îl puteți descărca gratuit de pe site-ul oficial, loc în care veți găsi, de asemenea, și alte informații și comparații cu celelalte versiuni în care este distribuit.

13 Comentarii

  1. Nu am un antivirus care sa ruleze tot timpul deoarece am observat ca avg, avast si inca unele sunt facute pentru a ocupa spatiu in pc, sa consume niste resurse si nu depisteaza absolut nimic, in rest folosesc si eu de multa vreme malwarebytes si sunt multumit de el, insa cand vine vorba de spyware nu ii depisteaza de aceea folosesc superantispyware si pentru optimizare folosesc avg tuneup

    1. Nu are cum sa „acopere” rolul,functiile si caracteristicile specifice unui antivirus.
      Consider chiar daca esti un utilizator avansat sau nu,este bine sa mergi pe conceptul „Frica pazeste pepenii.” programele de acest gen ca si cel prezentat in acest articol cat si cel mentionat de tine in comentariu,nu sunt decat o completare/o extensie suplimentara a antivirusului ce se potriveste manusa.
      Crede-ma chiar daca ti-ai format o rutina si esti sigur 100% ca nu ai de unde sa te infectezi nu spune niciodata nu este posibil,nu are cum.
      Printre infectiile populare cu adware de care sa zicem ca scapi cu usurinta nu uita de cele ransomware care sunt cu mult mai pacatoase,avand motive in plus de a avea un antivirus in sistem,sacrificand un pic din resursele sistemului de lucru decat datele personale ce risca a se cripta intr-o maniera personalizata.
      Decizia iti apartine,cantareste totul in balanta si vezi daca se merita sau nu.

      1. Il folosesc de mult timp si e foarte bun , binenanteles folosesc varianta free si scanez periodic, mai folosesc si bitdefender free care iar mi se pare foarte bun , unii insa zic ca papa memorie ram multa

  2. Eu va recomand Nano Antivirus, un antivirus rusesc care face de la 11 metri pe multi antivirusi de prestigiu, laudati in topurile necunoscatorilor.
    De mentionat, nu necesita serial datorita faptului ca este FREE „Moaca” : ptr a functiona trebuie ca la sfarsitul instalarii sa puneti un nume si un mail, bineinteles si alea la misto nu e necesar sa fie valide.

    Apropo pina l-am descoperit am folosit AVG , foarte bun nimic de spus nu necesita mari resurse si isi facea treaba multumitor fata de alti antivirusi din topul nimenilor celebri ce lauda si pupa-n dos anumiti antivirusi ,mai ales pe Banalul antivirus Romanesc .
    Nano Antivirus este singurul capagil sa stearga virusii system volume , si nu necesita resurse sesizabile.
    Instalati testati , pariez ca veti fi uimiti de ce stie sa faca acest antivirus tinut ascuns de latraii si lingaii topurilor antivirus.

    Scuze ptr limbaj , sunt un om ceva mai liber.

      1. Este bun ptr ca inca il folosesc , am tot testat fel de fel de antivirusi si niciunu nu si-a facut treaba asa cum o face nano .Am un amic cei drept cam Natarau de felul lui o data la 2 3 saptamani trebuia sa-i reinstalez windows , nu ca lua cine stie ce virusi insa instala fel de fel de programe si alea la randul lor instalau alte fel de fel de porcarii mai ales in startup si browsere , nano este singurul cu care am reusit sa fac curat si nici nu fiu nevoit sa intru prin alte system sa restaurz browsere si e.t.c.

        Eu il recomand cu incredere .

  3. Perfect de acord, cea mai la indemana solutie free este folosirea Windows Defender si din cand in cand o scanare manuala cu Malwarebytes Anti-Malware. Din pacate (pentru noi) companiile care produc programe antivirus gratuite au inceput sa umble dupa bani (absolut normal) si incearca diverse trucuri ieftine, publicitate, addon-uri si alte programe aditionale. Am folosit AVG free si m-am saturat de atatea notificari pe care n-am resit sa le dezactivez.
    Antivirus cu licenta as recomanda doar daca sunteti impatimiti dupa programe free si daca sunteti curiosi sa deschideti toate linkurile primite pe mail sau facebook de la cunoscuti.
    Altfel, Windows 10 vine cu un Store identic cu cel din Android, in care se gasesc cam toate aplicatiile necesare in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.