Program gratuit pentru configurarea și optimizarea sistemelor de operare Windows: Wintoys

Mă număr printre acei utilizatori de Windows care caută în mod constant aplicații pentru configurarea și optimizarea acestui sistem de operare. Cu toate acestea, în căutarea soluțiilor potrivite, adesea am de-a face cu soluții deosebit de complexe și uneori chiar dăunătoare.

Wintoys, program pentru configurarea și optimizarea Windows-ului
Wintoys, program pentru configurarea și optimizarea Windows-ului

Wintoys, o aplicație disponibilă pentru Windows 10 și 11, care oferă o varietate de acțiuni de configurare și personalizare, cu scopul de a îmbunătăți performanța PC-ului, nu face parte din niciuna dintre categoriile menționate., această remarcându-se prin ușurința utilizării sale.

Continuarea Program gratuit pentru configurarea și optimizarea sistemelor de operare Windows: Wintoys

HeidiSQL: o alternativă rapidă, open source, la SQL Server Management Studio (SSMS)

HeidiSQL este un software de management pentru bazele de date, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a manipula și administra bazele de date MySQL, MariaDB, Microsoft SQL Server și PostgreSQL, o bună alternativă la SQL Server Management Studio (SSMS), deoarece oferă o gamă variată de funcții și caracteristici utile și este mult mai rapid decât soluția oferită de Microsoft.

sql query - HeidiSQL

Interfața utilizatorului este intuitivă și ușor de utilizat, permițând acestuia să execute comenzi și să administreze bazele de date fără a avea nevoie de cunoștințe avansate în domeniu. HeidiSQL suportă multiple conexiuni simultane la baze de date, facilitând astfel administrarea mai multor baze de date în același timp.

Continuarea HeidiSQL: o alternativă rapidă, open source, la SQL Server Management Studio (SSMS)

FileOptimizer: program gratuit, open source, pentru reducerea dimensiunii documentelor, fotografiilor, etc

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă utilizatorii este dimensiunea mare a fișierelor, care poate fi dificil de gestionat și poate duce la probleme cu spațiul de stocare, ori împiedica trimiterea acestora prin email. Cu FileOptimizer acest lucru nu mai este o problemă, deoarece acesta reduce dimensiunea fișierelor, făcându-le mai ușor de gestionat.

FileOptimizer - program optimizarea fisierelor

FileOptimizer este un program gratuit și open-source, specializat în optimizarea fișierelor și documentelor, precum și în compresia fișierelor multimedia, putând reduce dimensiunea acestora cu până la 70% fără a le compromite calitatea. Poate comprima o varietate de fișiere, inclusiv documente, imagini și fișiere multimedia, cum ar fi MP3, JPEG, PNG, GIF, PDF și multe altele.

Continuarea FileOptimizer: program gratuit, open source, pentru reducerea dimensiunii documentelor, fotografiilor, etc

GlazeWM: tiling window manager pentru sistemul de operare Windows

GlazeWM este un tiling window manager pentru sistemul de operare Windows, inspirat de popularul i3. Acesta este disponibil gratuit pe GitHub, de unde oricine poate descărca și utiliza pentru a-și îmbunătăți productivitatea în utilizarea calculatorului.

GlazeWM - tiling window manager

Tiling window manager-urile sunt populare în rândul utilizatorilor de Linux, deoarece acestea permit o utilizare mai eficientă a spațiului de lucru și o navigare rapidă între diferitele ferestre deschise. GlazeWM face acest lucru în Windows, prin împărțirea automată a ferestrelor deschise pe ecran într-un mod organizat, eliminând nevoia de a le muta manual sau de a le redimensiona.

Continuarea GlazeWM: tiling window manager pentru sistemul de operare Windows

Program gratuit pentru convertit documente Markdown (.md) în Word (.docx)

În ultimii ani formatul Markdown a devenit practic un standard pentru crearea de manuale și publicații online, tocmai de aceea, de la WordPress, la Ghost și Hugo, toate platformele CMS actuale au avut grijă să-l interpreteze în mod corespunzător.

Typora

Uneori, însă, este posibil să trebuiască să convertim aceste documente în format .docx pentru a le putea deschide în Word, sau în formatul solicitat de către cel care ne cere respectivul document generat în formatul Markdown.

Continuarea Program gratuit pentru convertit documente Markdown (.md) în Word (.docx)