Program gratuit pentru convertit documente Markdown (.md) în Word (.docx)

În ultimii ani formatul Markdown a devenit practic un standard pentru crearea de manuale și publicații online, tocmai de aceea, de la WordPress, la Ghost și Hugo, toate platformele CMS actuale au avut grijă să-l interpreteze în mod corespunzător.

Typora

Uneori, însă, este posibil să trebuiască să convertim aceste documente în format .docx pentru a le putea deschide în Word, sau în formatul solicitat de către cel care ne cere respectivul document generat în formatul Markdown.

Pentru convertirea cu ușurință a fișierelor Markdown, vă recomandăm să instalați mai întâi aplicația gratuită Typora, unul dintre cele mai bune instrumente pentru a redacta astfel de fișiere. Apoi, pentru a-i integra acesteia capacitatea de conversie la formatul .docx, agreat de Word, instalați și aplicați gratuită Pandoc.

Deschideți în prima fișierul pe care doriți să-l convertiți, mergeți la File > Export > Word:

Conversie Markdown în Word

După ce veți indica locul în care doriți să fie salvat fișierul rezultat de pe urma conversie, iar Pandoc se va ocupa de tot. Celelalte opțiuni de conversie, în cazul în care sunteți interesați și de alte formate, le găsiți în același loc, respectiv ramura Export a meniului File a Typora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.