Cum pot fi utilizate aplicațiile pentru Android pe calculator

Pentru a putea instala și utiliza aplicații pentru Android în calculatorul personal cu Windows, este necesară utilizarea unei aplicații de virtualizare, însă a uneia capabilă să creeze o versiune virtuală a unui dispozitiv cu Android. În respectivul dispozitiv vor putea fi instalate aplicații din Google Play ca și cum de un telefon ori tabletă convenționale ar fi vorba.

MEmu - telefon virtual cu Android

MEmu este una dintre aplicațiile care ne permit să facem acest lucru, însă nu am ales-o la întâmplare, ci datorită fluidității cu care execută Android, făcând ca experiența la utilizare a acestuia să fie una aproape identică cele experimentate pe un telefon ori tabletă cu resurse suficiente pentru a executa sistemul de operare de la Google.

Admite, de asemenea, modurile portret (vertical) și peisaj (orizontal), iar dispozitivul virtual va putea fi blocat pe fiecare dintre acestea. Setările sunt cele native ale sistemului de operare Android, însă accesul la unele dintre acestea este restricționat.

MEmu - Android virtual în modul peisaj

Versiunea gratuită nu pare să aibă alte limitări decât obligarea utilizatorului de a păstra pe ecranul principal aplicațiile și jocurile sponsorizate. Pentru obținerea controlului total asupra dispozitivului virtualizat se percepe o taxă, din câte se pare sub forma de abonament și care poate fi achiziționat direct din Google Play.

MEmu - aplicații sponsorizate

Pe durata tuturor testelor realizate, de la browsere la unele dintre cele mai exigente jocuri și aplicații, toate au funcționat impecabil, dar și computerul în care am instalat MEmu este unul performant. Pe computere cu resurse limitate e firesc să nu ofere o experiență similară.

Este gratuit și poate fi obținut ca atare de aici, iar dacă nu se va ridica la nivelul așteptărilor, puteți oricând încerca și alte soluții asemănătoare, cum ar fi Bluestacks sau NoxPlayer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.