GlazeWM: tiling window manager pentru sistemul de operare Windows

GlazeWM este un tiling window manager pentru sistemul de operare Windows, inspirat de popularul i3. Acesta este disponibil gratuit pe GitHub, de unde oricine poate descărca și utiliza pentru a-și îmbunătăți productivitatea în utilizarea calculatorului.

GlazeWM - tiling window manager

Tiling window manager-urile sunt populare în rândul utilizatorilor de Linux, deoarece acestea permit o utilizare mai eficientă a spațiului de lucru și o navigare rapidă între diferitele ferestre deschise. GlazeWM face acest lucru în Windows, prin împărțirea automată a ferestrelor deschise pe ecran într-un mod organizat, eliminând nevoia de a le muta manual sau de a le redimensiona.

Interfața minimalistă a GlazeWM este proiectată pentru a fi ușor de utilizat și configurat, oferind utilizatorilor posibilitatea de a personaliza ușor aspectul și comportamentul ferestrelor și al desktopului. De asemenea, acesta oferă o serie de scurtături de tastatură personalizabile pentru a accelera fluxul de lucru.

Un alt aspect important al GlazeWM este faptul că acesta este un proiect open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate contribui la dezvoltarea sa cu sfaturi și idei. Acest lucru încurajează inovația și îmbunătățirea continuă a managerului de ferestre, astfel încât acesta poate fi adaptat la nevoile și preferințele tuturor utilizatorilor.

Deși oferă mai multe metode de instalare, prin winget se instalează cel mai ușor, executând în Terminal comanda „winget install lars-berger.GlazeWM„:

instalare GlazeWM

După instalare, acesta poate fi lansat tastând comanda „glazewm„:

GlazeWM - instalare cu winget

E posibil ca la prima introducere a comenzii să fie afișat un mesaj de eroare. În acest caz, înainte de a invoca GlazeWM va trebui să reporniți PC-ul, asta deoarece comanda „glazewm” nu a fost înregistrată.

GlazeWM - eroare invocare comanda

Potrivit documentației sale oficiale, este compatibil cu Windows 10, 8 și 7. Acesta este un program independent de arhitectura procesorului, deci poate fi instalat pe sisteme de operare Windows atât pe procesoare x86, cât și pe procesoare x64.

În concluzie, GlazeWM este o soluție interesantă și gratuită pentru utilizatorii Windows care doresc să-și îmbunătățească productivitatea prin utilizarea unui tiling window manager.

GlazeWM _ tiling doua ferestre

Interfața sa minimalistă și personalizabilă, împreună cu scurtăturile de tastatură configurabile, fac ca acesta să fie o opțiune atractivă pentru utilizatorii avansați de computer care doresc să optimizeze experiența de utilizare a calculatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.