OnlyOffice, o alternativă gratuită la Microsoft Office

Dacă aveți ocazional nevoie o aplicație cu care să redactați ori citiți documente Word, examinați și modificați date în foi de calcul create cu Excel, iar achiziționarea unei licențe a pachetului Microsoft Office nu se justifică, ori pur și doriți să încercați și altceva, vă sfătuim să încercați OnlyOffice, un pachet asemănător, dar gratuit și cu o interfață minimalistă.

OnlyOffice - alternativă la Microsoft Office

Pachetul OnlyOffice admite fișiere în format DOC, DOCX, ODT, RTF, TXT, XLS, XLSX, ODS, CSV, PPTX, PPT și ODP, dar pentru a le prelucra cu ușurință, atunci când veți încărca unele în format proprietar, DOCX sau XLSX, pentru a numi două dintre cele mai utilizate dintre acestea, mai întâi le va converti la formatul Office Open XML.

Este vorba de un suită modulară de programe de birou ce pune la dispoziția utilizatorilor cele mai importante funcționalități ale pachetului cu care într-o oarecare măsură rivalizează, și o face într-un mod inedit, prietenos cu utilizatorul novice.

Acesta dispune și de pachete orientate segmentului business, colaborative, la prețuri destul de accesibile. De exemplu, pentru doar 4,2€/lună acestea vor putea fi utilizate de 3 utilizatori și include 100 GB spațiu de stocare cloud. Pentru utilizatori casnici ori studenți, oferă gratuit ediția offline Desktop Editors, în versiuni compatibile cu Windows, Linux și macOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.