Daphne, un monitor de procese gratuit, alternativă modestă, dar open source la Task Manager-ul nativ al Windows

Util pentru a-l avea la îndemână în deplasări, în special pentru situațiile în care avem de-a face cu un sistem compromis de malware, Daphne este unul dintre cele mai modeste alternative gratuite la Task Managerul nativ al Windows, dar pentru asta nu mai puțin eficient.

Daphne - Alternativă la Task Manager

N-are nimic special, nici n-a fost conceput pentru a avea, rolul său fiind acela de a te ajuta să recuperezi controlul asupra proceselor ce rulează în fundal până recuperezi controlul asupra sistemului și recuperezi informațiile importante din acesta.

La deschidere, Daphne afișează o listă a tuturor proceselor în execuție, oferindu-ți despre acestea informațiile necesare pentru a cunoaște impactul pe care-l au asupra resurselor de care dispune sistemul. Afișează, printre altele, procentul de utilizare a procesorului, memoria RAM și memoria virtuală pe care le utilizează, prioritate cu care se execută, etc.

Daphne - Control procese

Meniul contextual al fiecărui proces în parte asigură accesul administratorului de sistem la o serie de instrumente extrem de utile, cum ar fi setarea priorității la execuție, posibilitatea de a împiedica alte aplicații să apară în prim-plan, șamd.

Daphne este, se pare, primul instrument open source de acest gen și a fost dezvoltat inițial pentru a ajuta la depanarea unei aplicații industriale. În timp, însă, i-au fost adăugate noi și utile caracteristici și funcționalități (o listă completă a acestora putând fi consultată aici), iar compatibilitatea-i cu diversele versiuni ale sistemului de operare Windows îmbunătățită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.