Program gratuit pentru aflarea caracteristicilor bateriei laptopului: BatteryInfoView

Unul dinte cele mai utile programe gratuite cu care putem afla informații precise și detaliate despre bateria laptopului, BatteryInfoView, reunește în cadrul aceluiași panou de la modelul acesteia, la caracteristicile-i cele mai importante.

BatteryInfoView - program care oferă informații despre baterie

Cu ajutorul său putem afla dacă bateria instalată este una genuină, producătorul acesteia și numărul de serie, iar dacă respectiva informație este raportată, și numărul total de cicluri de încărcare și descărcare la care a fost supusă până la momentul de față.

De asemenea, este afișată o estimare a „stării de sănătate a bateriei”, cu ajutorul căreia vom afla dacă trebuie să ne pregătim pentru a o înlocui, nivelul maxim de încărcare la care poate ajunge actualmente, voltajul, puterea și tipul celulelor din componența sa.

BatteryInfoView - informatii baterie laptop

Ultimele rânduri ale raportului afișează o estimare a autonomiei pe care aceasta o va putea garanta laptopului păstrând consumul mediu de energie din ultimele minute, precum și cât ar putea susține respectivul consum dacă ar fi încărcată complet.

Fiind vorba de un program portabil, adică unul ce poate fi utilizat fără a trebui instalat, acesta poate fi găzduit într-un mediu de stocare extern și folosit direct de acolo, la nevoie. Mai mult, BatteryInfoView este oferit în versiune de 32 de biți, așadar compatibil cu ambele.

Informațiile pe care le afișează sunt reîmprospătate la fiecare 10 secunde, iar pentru cei care sunt interesați de așa ceva, oferă un raport complet în cadrul Battery Log, frecvența cu care acesta este actualizat putând fi ajustată necesităților din opțiunile avansate de configurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.